fbpx

Teroristični napad v Afganistanu: Najmanj 63 mrtvih in 151 ranjenih – eksplodirala je bomba, podtaknjena v reševalno vozilo

Foto: epa

Bomba, ki so jo pripadniki teroristične skupine  skrili v reševalno vozilo, je za seboj pustila najmanj 63 mrtvih in 151 ranjenih.

Nedolgo nazaj je v Kabulu prišlo do eksplozije, Ministrstvo za zdravje pa je že potrdilo, da je bilo v terorističnem napadu ubitih najmanj 63 ljudi in ranjenih vsaj 151. Reševalno vozilo je sicer razneslo blizu policijske postaje, kjer se nahaja več pomembnih upravnih zgradb, prav tako tudi notranje ministrstvo. Področje na sploh velja za zelo obljudeno. Eksplozija je odjeknila okrog 13h po lokalnem času, zanjo pa so že prevzeli odgovornosti talibani, piše Jihad Watch.

Po do sedaj zbranih informacijah je voznik reševalnega vozila zapeljal na to področje, ko je na kontrolni točni povedal policistu, da vozi pacienta. Toda policija je nadvse postala pozorna na to vozilo na drugi kontrolni točki, kjer pa je rešilec razneslo. 

Ta napad se je sicer zgodil le teden dni po napadu na hotel Intercontinental v Kabulu, v katerem je bilo ubitih več kot 20 ljudi. “To je pokol,” je izjavil Dejan Panic, koordinator v Afganistanu, za italijansko skupino za pomoč Emergency, ki vodi bolnišnico za travmatologijo nedaleč stran od eksplozije. V to bolnišnico se je po eksploziji zateklo več kot 50 ranjenih.

Blizu eksplozije pa je bil tudi poslanec Mirwais Yasini, ki je videl, kako se je reševalno vozilo približalo kontrolni točki, ki se nahaja blizu visokega sveta za mir in številnih tujih veleposlaništev, in eksplodiralo …

M. S.