fbpx

Teroristični napad v Kanadi: Moška detonirala eksplozivno napravo v restavraciji

Foto: Twitter

Kanadska policija je objavila posnetek dveh osumljencev, ki sta detonirala eksplozivno napravo v restavraciji v kanadskem mestu Mississauga v provinci Ontario, zaradi česar je bilo poškodovanih vsaj 15 ljudi. 

Policija je sporočila, da je bila o “incidentu” v indijski restavraciji v centru mesta obveščena ob 22:32, ob prihodu na prizorišče pa je ta obkrožila območje, kjer je prišlo do eksplozije.

Policija prosi javnost za pomoč pri iskanju osumljencev, ki sta po eksploziji zbežala s kraja dogodka. Poleg tega, da so že objavili fotografijo domnevnih osumljencev, so podali tudi podroben opis dvojice, ki je bila oblečena v kavbojke in jopico s kapuco, ki jima je zakrivala obraz.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Vsaj 3 osebe so bil hospitalizirane zaradi hudih poškodb
Po navedbah reševalcev in policije je vsaj 15 oseb poškodovanih. Vsaj 3 osebe so bile hospitalizirane zaradi kritičnih poškodb, ki so nastale ob eksploziji. Russia Today poroča, da je nekaj uporabnikov družabnih omrežij z lokalnega območja poročalo o zažigalnih sredstvih, ki naj bi bila najdena na območju. Ko pa so se pričela pojavljati vprašanja glede tega, pa tako mediji kot tudi policija navedb niso zanikali.

Foto: Twitter

Slišati naj bi bilo tri eksplozije
Očividci so povedali, da so dva moška videli, ko sta le nekaj sekund pred eksplozijo vstopila v restavracijo, poroča kolumnist Joe Warmington iz Toronto Suna. Slišati je bilo mogoče tri glasne eksplozije, na mesto pa je po eksploziji prispela enota za dezaktiviranje bomb, ki je pregledala prizorišče. Na socialnih omrežjih je bilo mogoče zaslediti številne izraze sočutja do poškodovanih, prav tako pa tudi kritike na račun lokalnih medijev, ki niso pokrili dogodka.

N. Ž.