Teroristični napad v turističnem delu Egipta! Islamisti nastavili avtomobil bombo in ubili štiri ljudi!

Foto: Twitter

V eksploziji bombe ob turističnem avtobusu v bližini piramid v Gizi so umrli trije turisti iz Vietnama in egiptovski vodnik, ranjenih je 11 ljudi.

Ministrstvo je v sporočilu za javnost navedlo, da je bilo na avtobusu 14 turistov iz Vietnama, ko je ob 18.15 po lokalnem času (17.15 po srednjeevropskem času) odjeknila doma narejena eksplozivna naprava. Med ranjenimi sta tudi egiptovski voznik in turistični vodič.

Območje eksplozije ostaja zaprto, saj oblasti še vedno preiskujejo incident. Zaenkrat je znano, da je bila bomba skrita ob zidu, mimo katerega je peljal avtobus. Lokalni mediji so objavili fotografije uničenega avtobusa z razbitimi okni in praskami ob straneh.

Foto: Twitter

Egipt je pogosto tarča napadov, a so pogosteje tarča varnostne sile in krščanska manjšina Kopti. Turizem je sicer glavni vir prihodkov za državo. V zadnjih mesecih si je panoga le rahlo opomogla, potem ko je število turistov po arabski pomladi leta 2011 resno upadlo.

Foto: Twitter

C. Š., STA

 • Valter BraniSlav

  Zakaj tam ni bilo Tanje Fajon?
  Kaksna skoda!!!

 • Slovenec

  Pričakovano.

 • Prištinski doktor

  Ob takih dogodkih se pa tudi jaz distanciram od potuhnjenega neobsojanja terorizma iz strani novodobnih, golobradih sampanjc fake “levicarjev”, ki to niso. Razne Rajgeljce, Tomicke in Kordisi, kateri so za nas prave socialiste sramota. Od omenjenih se nikdar nisem slisal da bi kdaj obsodili taksne stvari. Preklete pizde potuhnjene so zlizane z skrajnim islamom samo zaradi denarja in NWO agende. Pravi levicar ne bo nikdar izdal marksizma in ateizma za denar. Prav tako pravi ateist ne bo lezel v rit islamistom, saj islam sovrazi nas ateiste.
  Naj se jebejo vsi skupaj, golazen pokvarjena zmaterializirana. Marsal TITO bi se v grobu obracal, ko bi videl kaksni pokvarjenci danes predstavljajo “socialiste”.
  ZIVEL TITO!! SF-SN!!

  • Dragan Krstič

   Pozabil si dodati k tem kuzlam še Cerarja, Šarca, Kučana, Fajonko Levico na čelu s Kordišem itd.
   Zakaj si pa za te tiho?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!