fbpx

Teroristični napadi v državah jedrne Evrope postajajo stalnica: Alžirski migrant zjutraj z nožem zabadal policista in vzklikal “Alah”

Napad z nožem (foto: epa)

Iz mesta Cannes na jugu Francije danes poročajo o napadu z nožem na policiste. Nekaj po 6. uri zjutraj je pred policijsko postajo Alžirec odprl vrata policijskega avtomobila in začel zabadati policista, medtem pa vzklikal Alahovo ime. Incident preiskujejo kot teroristični napad.

Napadalca so kolegi napadenega “nevtralizirali”, je na Twitterju sporočil francoski notranji minister Gerald Darmanin. Policisti so je odnesli brez poškodb, saj so nosili neprebojne jopiče.

“Odprl je vrata avtomobila in začel zabadati,” je povedal eden izmed preiskovalcev. “Policisti so imeli oblečene neprebojne jopiče, zato nihče ni bil poškodovan,” je dodal. Voznik se je skušal umakniti, medtem pa je policist, ki je sedel zadaj, napadalca ustrelil. “Ves čas napada je vzklikal verske slogane.”

Image

Foto: Twitter

Napadalca so po navedbah predstavnice lokalne policije medtem drugi policisti ustrelili in huje ranili. Prepeljali so ga v bolnišnico in je v smrtni nevarnosti. Po podatkih policije naj bi bil Alžirec, star 37 let, kdaj pa je prispel v Francijo, še ni znano. Podobni napadi na policiste v Franciji so relativno pogosti. Nazadnje je bila žrtev napada z nožem maja letos policistka v mestu Nantes.

Podobnemu napadu pa so bili priča v soboto zjutraj na enem izmed nemških vlakov, kjer je bilo 300 ljudi. 27-letni Sirec je zabodel tri ljudi.

Sara Kovač