fbpx

Teroristično gibanje želi več ženskih džihadistk. Privabljajo jih s propagandno revijo, ponujajo jim tudi orožje in granate

Foto: Youtube

Teroristično talibansko gibanje je izdalo prvo številko revije za ženske. Čeprav ne priznavajo njihovih pravic, jih zdaj prek tiska prepričujejo, naj se vključijo v džihad. Naučiti jih želijo tudi uporabljati orožje.

Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP) je teroristično talibansko gibanje v Pakistanu. Nedavno so objavili prvo izdajo propagandne revije, katere cilj je prepričati ženske, da se v njihovem imenu vključijo v džihad. Spodbuja jih, da se pridružijo vrstam mudžahidom (svetim bojevnikom). Revijo so poimenovali po muslimanski  bojevnici Khauli iz 7. stoletja, in sicer The Way of Khaula (Khaulina pot).

Ženskam sicer pravic ne priznavajo – kako bo njihovo džihadistično usposabljanje torej sploh delovalo?
Talibanski džihadisti so resni nasprotniki uveljavljanja pravic žensk. Kljub temu ”revija na 45 straneh poskuša prikazati podporo delu družbe, ki ga militantna skupina tradicionalno prezira”, ugotavlja Guardian”Ob kolumnah, namenjenih bodočim džihadistkam, prva izdana številka revije vsebuje tudi intervju z ženo Fazlullaha Khorasanija, vodjo Tehreek-i-Taliban Pakistana (TTP)”.

”Organiziraj tajna srečanja na svojem domu in povabi enako misleče džihadistične sestre,” predlaga uredništvo revije, katere cilj je ”podati literaturo, ki se nanaša na dolžnosti džihada, organizirati fizično usposabljanje za sestre ter jih naučiti uporabe enostavnega orožja in granat.”

Foto: Youtube

TTP želi zrušiti vlado, porajajo pa se vprašanja o njihovi povezanosti z ISIS
V nasprotju s svojimi afganistanskimi kolegi je TTP v glavnem osredotočen na rušenje vlade v Islamabadu in vzpostavljanju islamskega kalifata v Pakistanu. Afganistanski in pakistanski talibani so povezani, a oboji zase menijo, da sta njuni organizaciji različni. Delujeta tudi pod različnimi vodji. Po podatkih ameriške vojske je večina pripadnikov Islamske države v Afganistanu nekoč pripadala TTP-ju. Tako ISIS kot TTP sta velikokrat obtoženi različnih napadov. Oblasti so afganistanske in pakistanske talibane obtožile, da z ISIS celo sodelujejo. Afganistanski talibanski teroristi se po napadih v svoji državi skrijejo nekje v Pakistanu, pakistanski pa po svojih napadih na domačih tleh pobegnejo v Afganistan, poroča Breitbart.

A. L.