Teroristova mati vztraja, da je njen sin samo duševno nestabilen, on pa si je želel ocean krvi v Alahovem imenu

Dokazno gradivo kaže Abdulrahman El Bahnasawyjevo prisego zvestobe ISIS (vir: twitter)

Mati terorista, ki je načrtoval bombni napad na Times Square v New Yorku v imenu ISIS, vztraja, da njen sin ni terorist, temveč samo duševno moten. Duševne motnje se v javnost vedno bolj skuša predstaviti kot olajševalno okoliščino. Dejstvo je, da če je nekdo duševno moten, to še ne pomeni, da ne more biti terorist, to niso izključujoče se kategorije.

20-letni Abdulrahman El Bahnasawy naj bi že v mladosti trpel zaradi obsesije in depresije. Pogosto je iz enega stanja prešel v drugega, v katerem se je čisto izgubil. A najhuje je postalo, ko je začel uživati marihuano. S starši se je prepiral glede pozitivnih učinkov kanabisa, jim nasprotoval ter sanjal, kako bi tudi sam prepovedano substanco prideloval doma.

Staršem je hitro prekipelo. Ko sta videla, da je njun sin zasvojen, sta ga poslala na prisilno odvajanje v Kuvajt, kjer je bil rojen. S tem, ko sta ga umaknila stran od “kanadske permisivne družbe”, sta menila, da je problem rešen. Izkazalo se je, da El Bahnasawyju ni težko priti do prepovedanih substanc niti v strožjem Kuvajtu. Po vrnitvi v Kanado je nadaljeval z uživanjem drog – heroin, kanabis, LSD, meskalin, amfetamini, krek in ekstazi so postali stalnica v njegovem življenju. Poslali so ga na zdravljenje v Egipt, ki ravno tako ni zaleglo.

Poslan v islamsko versko šolo
Očetu je na koncu prekipelo. Obupal je nad zdravljenjem odvisnosti ter sina poslal v islamsko šolo Mississauga, za katero je menil, da ne bo tolerirala drogiranja. El Bahnasawy je pod njenim okriljem znova našel vero svojih staršev. Pustil je šolo ter se zaprl v svojo sobo, “kjer je raziskoval nasilno džihadistično spletno vsebino in klepetal preko spleta s podporniki ISIS”.

Jeseni 2015 je El Bahnasawy stopil v stik z rekrutom ISIS Abujem Saadom al-Sudanijem, ki so ga tožilci označili za visokega pripadnika in organizatorja napadov ISIS. Al-Sudani mu je povedal, da se bo moral dokazati. El Bahnasawy je zbral mobilne telefone ter petsto dolarjev, ki jih je poslal na naslove, ki mu jih je posredoval al-Sudani.

Načrtoval teroristični napad
Zatem se je začelo načrtovanje terorističnega napada na New York, ki naj bi bil izveden junija ali julija 2016, tako da bi sovpadal z islamskim Ramadanom. Konspiratorji so večkrat prisegli zvestobo ISIS in povedali, da želijo, da bi bil njihov napad takšen, kakršne so izvedli teroristi v Parizu in Bruslju. El Bahnasawy je povedal, da je želel na ameriških tleh izvesti naslednji 11. september, ko so teroristi ugrabili dve letali ter z njima zrušili dvojčka.

Napad naj bi bil samomorilska naloga. “Iz njihove krvi moramo narediti ocean,” je zapisal. “Jih zaznamovati za življenje, da bodo vedeli, da so Alahovi vojaki povsod.” El Bahnasawyju za njegova dejanja grozi dosmrtna ječa. Reči, da so za vse te njegove trditve in načrte odgovorne izključno njegova odvisnost od mamil ter težave s psiho, je navadno sprenevedanje.

Ivan Šokić

 • Hun

  itak da je dusevno moten, kaj pa drugega…to pa se zdalec ni olajsevalna okoliscina

  • cosmosjasnovidec

   No ja.Vsaj tokrat se strinjam z tabo.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Hun

    napusi se kurca…rovtar

 • Olga2345

  Islam je nasilna ideologija! Po vedenju prihajajočih vidimo njihove “vrednote” (od halal prehrane, mučenja živali, odnos do žensk, drugih ver, drugače mislečih…). Alah, nasilnik in pedofil… Tisti, ki sledijo taki ideologiji, ne morejo biti miroljubni, empatični in socializirani! Nikoli!

  • Burek Burecki

   Hahaha. Vatikan ima tudi pedofile, imajo nasilno preteklost ter krvave roke z krvjo, katero so prelivali skozi stoletja… isto sranje kot islam, zapakiravno v drugacen paket…

 • Joža

  Itak, vsak islamist je duševno moten.

 • samotoje

  Ni vsak musliman terorist, je pa vsak terorist musliman ( ne vem, kdo je to rekel, je pa res).

 • Tine Hlade

  rusi poznajo zravilo,pb ali nekaj takega,nekaj gramov pravilno dozirano

 • Morala

  To imajo že v genih…ljudje z duševnimi motnjam imajoi napake na kromosomih dva in deset ter na dveh genih…

 • Steiermark

  No, pa bi mu lahko uresničili “ocean krvi”, njegove namreč…..

 • Matt von Glanz

  kaj ga serjejo, če obstajajo zločinsko bolni (criminally insane), potem obstajajo tudi duševno moteni teroristi. Če seveda predpostavimo, da so ostali teroristi umsko pri sebi in so samo – verniki.

 • xtc

  Ja tus socializem in komunizem sta duševni bolezni.

 • cosmosjasnovidec

  Ko se bo meni nek dan speljalo in bo po pizdi dobilo večje število musličev in nekaj zahojenih kretenov odgovornih za njihovo naselitev me zanima ali se bo upoštevalo,da sem tudi jaz bil duševno prizadet in v depresiji.
  Jasen dokaz je,da vsak kateri načrtuje teroristični napad ne more biti povsem duševno prizadet saj ga ne bi mogel izpeljati,ker je takšen podvig vsekakor potrebno načrtovati in je to povsem navaden preračunljiv psihopatski morilec oziroma skrajni nasprotnik človeštva.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Clemen J.

  Vsi pripadniki islamske vere so duševno moteni!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!