Teroristu, ki je izvedel teroristični napad na Dunaju, naj bi orožje prodal Slovenec iz Spodnjega Dupleka!

Datum:

Avstrijska in slovenska policija preiskujeta Marsela Ostrša iz Spodnjega Dupleka, ta naj bi teroristom prodajal orožje. 20-letni Kujtim Fejzulai je bil namreč eden od muslimanskih teroristov, ki so lani streljali na Dunaju. Ubite so bile štiri osebe, ranjenih je bilo 17. Policija je našla kalašnikovko (zastava M70), ki jo je teroristom prodal Marsel Ostrš.

Fejzulai, s terorističnim imenom Abu Dagnah Al Albany in Albanec severnomakedonskega porekla z dvojnim državljanstvom, je bil v preteklosti že kaznovan zaradi terorističnega združevanja. Decembra 2019 so ga izpustili iz zapora po tem, ko je bil obsojen na 22 mesecev zaporne kazni, ker se je hotel pridružiti borcem Islamske države, poročajo Slovenske novice.

Preberite tudi: Ime/bistvo Slovenije

Notranji minister Karl Nehammer je lani napadalca opisal kot radikaliziranega posameznika s povezavami s teroristično skupino Islamska država. Fejzulai Kujtim je bil po poročanju avstrijskih medijev oborožen z avtomatsko puško, pištolo in mačeto, nosil je imitacijo eksplozivnega pasu. Policijske enote so ga med napadom ustrelile v bližini cerkve svetega Ruperta.

Kujtim Fejzulai med terorističnim pohodom na Dunaju. Mediji so ga poimenovali za “pošast z Dunaja”. (Slika: PrintScreen/YouTube)

Policija je preiskala njegovo stanovanje, poleg tega pa je doslej izvedla že več obsežnih racij v njegovem okolju. Preiskali so 15 stanovanj in pridržali več ljudi, je še povedal Nehammer. Našli so kalašnikovo in jo povezali z Marselom Ostršem iz Spodnjega Dupleka. Preiskovalci so sprva mislili, da je orožje za dunajske teroriste prišlo iz Slovaške, zdaj naj bi preiskava pokazala, da je vsaj kalašnikov prišel iz Slovenije.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Soros s 50-milijonsko fundacijo v času prihajajočih volitev v ZDA

Soroseva organizacija Open Society Foundations bo vložila 50 milijonov...

Golob znova prekršil dano obljubo, v SDS mu dali še eno priložnost

Na današnji izredni seji je bil na dnevnem redu...

Dejan Vunjak postal očka

V družini Vunjak je veselo. Pevec Dejan Vunjak je...