Terorizmu v Franciji ni konca: V Parizu in Lyonu prišlo do dveh zahrbtnih napadov

Simbolična slika (Foto: iStock)

Francija je danes doživela dva napada skrajnežev. Najprej je nek moški z nožem napadel francoskega vojaka v Parizu, policija pa ga je že prijela. O drugem napadu pa poročajo iz okolice Lyona, kjer je napadalec s kladivom napadel dve ženski in pri tem kričal “Allahu  akbar”. Žrtvi imata poškodbe po glavah in sta v velikem šoku.

Do napada v Parizu je prišlo pred postajo podzemne železnice Chatelet, okoli pol sedme ure zjutraj, v središču mesta. Napadalec se je vojaku približal od zadaj in z nožem planil nanj. Policija je potrdila, da napad obravnavajo kot terorističen. Ironično je, da so vojaka napadli ravno v času njegovega obhoda. Ravno zaradi podobnih napadov so se odločili za poostritev nadzora in spremljanje morebitnih islamskih skrajnežev. Vojak se je nemudoma odzval, se z napadalcem soočil in ga spravil na tla. Ko je prišla policija, ga je aretirala, vojak pa naj ne bi bil ranjen. Med aretacijo je moški vzklikal slogane teroristične Islamske države in poveličeval Alaha, poroča britanski dnevnik Express.

Do drugega napada pa je prišlo v kraju Chalon-sur-Saone, 113 kilometrov oddaljenem od mesta Lyon. Tam je napadalec s kladivom napadel dve ženski in pri tem kričal “Allahu akbar” ter jih pri tem poškodoval po glavah. Policija je sprožila množično akcijo, lov na osumljenca še poteka. Kot pri vseh podobnih napadih so oblasti tudi v tem primeru sporočile, da gre za “duševno nestabilno osebo”.

Postaja podzemne železnice Chatelet. (Foto: epa)

Vse več napadov na policiste in vojake terja tudi smrtne žrtve
Priča dogajanja v Parizu je dejala: ”Napadalca so zadržali, ranjen ni bil nihče.” V zadnjih mesecih napadi na policiste in vojake v Parizu niso nobena redkost. Prejšnji mesec je bilo ranjenih sedem vojakov, ko se je voznik BMW-ja vanje namerno zaletel. Aprila je policist v enem od mnogih streljanj celo umrl. Junija je podpornik ISIS-a vozil avtomobil, napolnjen s plinskimi steklenicami, in se z njim zaletel v vojaško vozilo. Napadalec je umrl v času, ko je avtomobil začel goreti. Na srečo pa noben izmed vojakov ni utrpel posledic.

Poostren nadzor v Franciji uvedli že leta 2015, v zadnjih treh letih je umrlo 230 ljudi
Varnostne in policijske sile spremljajo Francoze na ulicah ob skoraj vsakem koraku. Poostren nadzor so uvedli že po razglasitvi izrednih razmer, 15. novembra 2015, ko so člani ISIS ubili 130 prebivalcev Pariza. Različne vrste napadov, ki so jim priča v Franciji, izvajajo islamski skrajneži. V zadnjih treh letih so tako ubili več kot 230 ljudi.

A. L.

 

 • Valter BraniSlav

  …Poostren nadzor v Franciji uvedli že leta 2015, v zadnjih treh letih je umrlo 230 ljudi…
  IN TI DEGENERIRANCI SO IZVOLILI MACRONA NAMESTO LE PENOVE.

  • Jurij Musar

   Ja imaš prav. V EU bi morali ustanoviti mednarodno nacistično stranko in problemi bi bili rešeni. Takoj v napad in na juriš pobiti vse , ki ne morejo dokazati, da živijo v EU že 70 let, torej od konca 2. svetovne vojne. Ampak to še nebi zagotovilo miru. Treba bi bilo pobiti še vse istospolno usmerjene, tiste s posebnimi potrebami, invalide, ter seveda vse muslimane in južnake, da o črncih sploh ne govori

   • Jurij Musar

    Predsednica te nacistične stranke bi bila Lepenova, podpredsednika pa Orban in Janša.

    • sprehajalec

     Jurij, po tvojem okusu bi bilo kolektivno vodstvo paneuropske ultralevičarske stranke…Pa slogan love is all we need.

     http://i2.cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/150605145432-03-gay-marriage-super-169.jpg

     • Valter BraniSlav

      Tisti ki ima rad istospolne nikakor ne bo v Evropo uvazal muslimane ki istospolne pobijajo.

     • Matt_von_Glanz

      to je iracionalni misterij – navezava džihadistov in antife.

     • sprehajalec

      Tega se še ne zavedajo. Ko se bodo začeli zavedati tega, bo prepozno. Bili so glavni Welcomerji.

      http://i.imgur.com/JbtnjMd.jpg

     • Jurij Musar

      Mojega ukusa pač ne poznaš.

    • Razocarana

     Ne bo šlo, kot prvo zgoraj navedeni niso socialisti, kar so Nacisti bili, poleg tega pa je predsednikovo mesto današnje prikrite nacistične stranke že zasedla Markeljca.

     • Jurij Musar

      Ko bodo nove volitve bomo izvolili Lepenovo ali pa vsaj Orbana, saj Janša itak ni sposoben za delo v EU.

   • sprehajalec

    Nacistična stranka Jurij ni rešitev, saj je levičarska. Rešitev je v domoljubni desni meščanski proeuropski stranki, ki podpira krščanske europske vrednote in njeno civilizacijo. .

    • Jurij Musar

     Sedaj sem izvedel, zakaj je Hitler preganjal Komuniste in je Vatikan paktiral s Hitlerjem. No ja, pa naj bo stranka fašistična, saj ime niti ni pomembno, važna je vsebina. Najpomembnejše je domoljubje in bi morda ustanovili kar Evropsko domobransko stranko v katero bi vključili tudi Ustaše in uvedli enoten pozdrav za vso EU: Za dom spremni.

     • Valter BraniSlav

      Spet ga serjes, kot otrok se zaletavas in nas hoces prepricate da je svet crno bel… vse ali nic. Pa ni tako, gre za variante sivine… Sicer pa ce so ti muslimani tako pri srcu, zakaj pa jih ne pogostis pri sebi doma? Ali jim das stanovanje na razpolago? http://e-uprava.gov.si/podrocja/nepremicnine-in-okolje/nepremicnine-stavbe/oddaja-stanovanj-beguncem.html
      Jaz jim ga ne dam ker sem proti njim , ampak ti si za njih.

     • Jurij Musar

      Svet je črno bel zate ne zame, kajti jaz nimam proti nikomur nič, ne vem pa, zakaj bi koga gostil doma, saj nisem zakuhal begunske krize.

     • sprehajalec

      Tudi Maršal Broz je najprej julija 1945 obiskal Stepinca v Zagrebu, kjer ga je Broz prosil odveze svojih grehov. Po tistem so Stepica pustili pri miru. Potem je pa obiskoval papeže, uradno vsaj enkrat neuradno večkrat. mali Jožek je bil vseeno kristjan, kot otrok, zagorci so pa znani kot bogaboječi.

      Nemčija je z vatikanom sklenila konkordat leta 1933, ki je močno omejil delo župnikov. Kot socialisti jih niso marali, v Dachau so jim uredili Pfarrerblock. Današni levičar prebere, aha konkordat, Hitler, pa že dela sklepe, ki mu ustrezajo. Kot tipičen bedak.

      Tudi levičarji Komunisti so preganjali levičarske frakcioniste, delavske socialiste. Poleg ostalih levičarjev. Socialdemokratov. itd.

      Tvoje znanje je Jurij na hudo trhlih nogah. Partija te je narobe učila.

    • Razocarana

     Prav smešno je kako ljudje ala Jurij vlečejo ven Naciste, da jih uporabljajo kot primer rešitve ki si jo vsi ki so proti ilegalnim migrantom želijo, medtem pa so Nacisti, kot sem že navedla zgoraj, videli Islam in vidik islamskih nebes kot popolno vero za vojake in muslimane kot popolne za nacistično vojsko.

     To, tako kot, flancanje da so bili Nacisti desna stranka ali konzervativni, medem ko so bili Nacisti socialisti preden je Hilter postal diktator, samo kaže njihovo opranoglavost, omejenost in da slepo parotirajo ideje in parole ne da bi si prej vzeli vsaj pet minut časa da se malo informirajo o zadevi.

     • sprehajalec

      Pri nas poznajo samo ekstreme, razočarana, tako so jih učili. Ekstremna levica in kakor so njih učili ekstremna desnica, kot njen antagonizem čeprav so bili nacisti levičarji. Frakcionisti. Drugega ne poznajo. Zato se kadar slišijo “desnica” vzbudi pogojni refleks vrastel v njih in vse zgodbe iz šolskih knjig nekoč o NOB priplavajo v zavest.

   • tohuvabohu

    Leta 1985 je nekdo rekel “Treba bi bilo pobiti vse pedre in komuniste”. Pa so vsi v en glas zavpili “Zakaj pa pedre?”

    • Jurij Musar

     Kje pa se je odvijal tale dogodek, da nisem slišal zanj?

     • Matt_von_Glanz

      vsi, ki so zanj slišali, so mrtvi

     • Jurij Musar

      TOHUVABAHU je še vedno živ. Bi lahko posneli film: Zadnji preživel komunistično Jugoslavijo.

     • Matt_von_Glanz

      LOL Zadnji preživeli in njega nečloveško trpljenje do smrti

   • Valter BraniSlav

    Ne bluzi. Treba bi bilo zapreti migracijo iz muslimanskih drzav in zapreti njihove verske sole. Deportirati vsakega ki simpatizira z radikalnim islamom. Muslimanom ki jim je vsec radikalni islam mora Evropa izpolniti zeljo in jih izseliti v drzave kjer je islam ze uradna religija in kjer se bodo pocutili kot doma.
    MALO VEC KMECKE PAMETI IN MALO MANJ TEATRALNOSTI.. VERJETNO SI SE ZELO MLAD PA SE TAKOLE ZALETAVAS V TRI DNI IN NEKAJ CVILIS.
    Glede istospolnih in crncev pa nimam nobenih pripomb. Dokler zive v skladu z evropskimi normami so dobrodosli. Tudi moja zena je temnopolta in imava 4 otroke mesanih ras.

    • Jurij Musar

     Tvojo ženo in otroke je potrebno takoj odstraniti iz EU, saj niso Evropejci. Samo v vednost: aprila drugo leto bom star 70 let.

     • Valter BraniSlav

      Zopet ga serjes, ce imas 70 let pa bi lahko bil majo bolj pri pameti. Nihce nima nic proti ljudem iz drugega geografskega obmocja, pac pa proti ljudem ki jim vera veleva da morajo pobiti drugacne, torej kristjane in ateiste. Ja tudi mi smo NEKOC bili taki. A to pomeni da moramo sedaj za pokoro uvazati ljudi ki danes zive tako kot smo mi ziveli leta 1400?

     • Jurij Musar

      EU je treba očistiti vsega, kar ni Evropsko in črnci zagotovo niso Evropejci.

    • Matt_von_Glanz

     kolikor vem, ni na svetu izključno in uradno islamske države

     • Valter BraniSlav

      V vseh muslimanskih drzavah BV je islam edina uradna religija ki tezko tolerira kogarkoli drugega. Nase Evropske ovcice so nehale verovati v volkove, torej rabijo se malo vec teroristicnih napadov da pridejo k pameti.

     • Matt_von_Glanz

      ko bodo začele verovati v volkove, bodo obupale. Prednost džihadistov je to, da so pripravljeni umreti za svoj primer. Med Evropejci je zaradi uzakonjenega relativizma le malo ljudi, ki bi bili pripravljeni umreti za karkoli. Morda bi kak relativist umrl za relativizem.

     • Valter BraniSlav

      Islamska republika Iran npr…

     • Valter BraniSlav

      Si kdaj zivel med njimi? Jaz se prezivel skupno par let v Egiptu, Jordanu in Palestini. So cisto v redu ljudje, samo v Evropo ne spadajo.

     • Matt_von_Glanz

      nisem. a si se med njimi kdaj kompromitiral?

    • Jurij Musar

     Najboljša rešitev je ukinitev muslimanskih šol in namesto njih organizirati katoliške, sekularnost pa ukiniti.

     • Valter BraniSlav

      Krscanstvo je dozorelo, nic vec ne zazigajo carovnic. Islam pa je tam kjer smo bili mi pred 600 leti saj so startali 600 let za nami. ZAKAJ UVAZATI SREDNJI VEK V EVROPO?

     • Jurij Musar

      To moraš vprašati krščansko demokracijo na čelu z Angelo Merkel.

   • Razocarana

    Nazi je krajšnica za nemško nacionalno socialistično delovsko stranko, ki je imela z muslimani tako ljubeč odnost, da je so imeli par SS muslimanskih enot. Ena izmed njih je bila dejavna na območju Jugoslavije. Ni bil samo Hitler tisti ki je občudoval muslimane, je bilo čustvo obojestransko. Eden največjih občudovalcev Hilterje je bil ustanovitelj muslimanske bratovščine. Skupaj so delili sovraštvo do Židov, gejev in verjeli da so nadrasa.

    Nacisti bi bili verjento zelo veseli prisotnosti muslimanov v Evropi in bi jih s pridom iskoristili, kot so to naredili v drugi svetovni vojni, da se lotijo Židov in vseh z drugačnim mnenjem. Nekaj kar zelo veliko muslimanov v Evropi s pomočjo evropskih vlad že počne.

    • Jurij Musar

     Torej so nacisti kar dobra izbira, saj bi nas rešili Židov in istospolnih, muslimane pa bi integrirali.

    • Matt_von_Glanz

     eno je bil kontekst WW2 in drugo je zdaj. bistvo “nacizma” je danes verjetno bistvo identitarijanskega gibanja.

     • Razocarana

      Kolikor vem je bil Hitler nacionalen socialist preden je postal dictator in bil je nacionalen v tem smislu da so bili zanj arijci nadrasa, v čemer ne vidim čisto nič skupnega z identitarijskim gibanjem.

     • Matt_von_Glanz

      vse to je res. Ampak današnji nacisti se bodo mogoče edini borili za interes preživetja nacije. Neonacizem danes sploh ni nujno vezan na nadraso arijcev. Preprosto povedano: obnašanje imigrantov povsod prve moti skinheade in radikalne desničarje in kot paramilitarna grupa bodo okrog tega kaj storili. Identitarcem nasprotniki pravijo kar prikriti neonaciji. Sem pojasnil?

     • Razocarana

      Raumem tvoje stališče, vendar je moje mnenje še vedno da ima antifa s svojim nasilnim vsiljevanjem svojega mišlenja in napadi na drugače misleče več skupnega z nacisti kot domoljubi in državljani ki postavi interese in varnost svojih so-državljanov na območju svoje države pred ne-državljani, vključno z Identitarcev. V prvi vrsti zaradi tega ker nacizem predstavlja bolj nadvlado določene skupine ljudi nad drugimi kot samo domoljubje. V bistvu Hitler je izkoristil domoljublje Nemcev za svoje namene, podobno kot zdaj Merkel, Junker in podobni poskušajo izkoristiti človekoljubje.

      Mislim da gre pri skinheading bolj za socialno odtujenost in solidarnost z delavskim razredom kot za domoljublje. In ravno solidarnost z delavskim razredom je njihov razlog za nasportovanje migrantom, saj je delavski razred tisti ki je najbolj oškodovan z prihodom migrantom, ki ne samo da zmanjšujejo ceno delovne sile, ampak tudi najbol obremenjujejo resurse delavskega razreda, od sociale, šolstva in zdravstvenih storitev.

      Kar se tiče samih nacijev, je zelo fascinanto na nek način, kako jih socilni mediji predstavlja; kot desničarje, priveržence katoličanov in raciste, medtem ko so bili Nacisti socialisti, bili so zelo zainterisirani za misticitem in Islam, ter so videli vere le kot orodje za nadzor nad ljudmi, ter so bile nacistične enote kar se tiče ras v tistem času najbolj raznolike in multikulturne. V mnogih vidikih je zelo veliko vzporednic med nacisti in globalisti, ena najbolj očitnih je uporaba medijev za svojo propaganda in poskusi utišanja vseh ki so anti-globalisti, nekaj kar Identitarci so.

     • Matt_von_Glanz

      Hvala za zanimivo debato. Kar praviš, je po eni strani vse res. posebej o tem, kako je bila nacistična ideologija sračje skupaj prinešena. Si morda gledala Rise of Evil? Tam je lepo pokazano, kako je Hitler oblikoval svojo ideologijo – malo marketinga, misticizma, Ahasverja, maščevanja za 1 WW, dosti proučevanja množične psihe … Čudno pa je, da se je skinheadstvo, kije na začetku proletarsko gibanje, ki se je nekaj let kasneje sparilo s hitlerjanstvom, razširilo tudi na področja, na katera se načeloma naj ne bi. Zaradi kulta osebnosti Hitlerja. Kot ekstrem tega naj omenim neonacistične — Žide in črnce. Tako so skini danes marsikje nosilci sovraštva do vsega tujega (predvsem južnega, židovskega in črnega) in podpihovalci ločujočega patriotizma, ki želi iti čim dalj v preteklost. Druži jih lik Hitlerja (to se mi za tega seronjo zdi skoraj čudež), nenazadnje proletarstva, oblačenja, sovraštva do tujcev in homotov. To je, kakor vidim, nekako vse.

     • Razocarana

      Verjetno da sem videla Rise of Evil, samo nisem 100%. Gledala sem pa kar nekaj oddaj in prebrala kar nekaj knjig, člankov in razprav o nacismu in drugi svetovni vojni. Čisto se strinjam s teboj da je “nacistična ideologija sračje skupaj prinešena,” Potem kar sem izvedela o nacizmu imam občutek da so vanjo stlačili za kar so mislili da bo privlačno in všečno množicam. Tudi kar se tiče samega pregona Židov, sem dobila občutek da ni šlo toliko za anti-semitizem in sovraštvo nacistev do židov, ampak da je šlo bolj za to da so nacistom prišli prav za to da dajo Nemcem grešnega kozla za slabo ekonomijo in skupnega sovražnika, ki bi združil Nemce, ter ker je bilo za Žide znano da imajo denar, so v njihov pregon videli nacisti način kako si prisvojiti njihovo premoženjem.

      Kar je mene vedno fasciniralo glede nacistov je njihov propagandni aparat, ter kako temeljito so se pripravljali na Hitlerjeve govore in na kaj so bili vse pozorni, ter kako so ciljali na čustva občinstva, ter kako jim je uspelo ustvariti na govorih evforijo, ter postaviti Hitlerja v očeh naroda na položaj boga. Bili so odlični v zavajanju ljudstva, kar jim je uspevalo zahvaljujoč ker so imeli pod svojim nadzorom medije, ter ker so po hitrem postopku odstranjevali nasprotnike in kritike. Nemcem so temeljito oprali glave, nekaj kar sem do pred dvema letoma verjela da se ne more ponoviti.

      Moram priznati da se v skinheade nikoli nisem pretirano poglabljala. Zanimivo je slišati tvojo razlago. Misliš da se je zavoj proti neonacismu zgodilo spontano? Ali je šlo bolj za to da so določi vodje usmerili gibanje k sovraštvu do tujcev?

     • Matt_von_Glanz

      Ni se zgodilo kar čez noč. Še vedno obstajajo tradicionalni promigrantsko, proletarsko, apolitično usmerjeni skini (tradskini). V 80ih je prišlo do polarizacije desnice in levice v UK in takrat jih je potegnilo v white supremacy, močno preko glasbe (oi, oi!), ki se sprevrže v pretep. Morda jih ni potegnilo, ampak je kdo videl potencial v srboritih tovarniških delavcih. Danes je pa skin skoraj sinonim za nacija.

     • Matt_von_Glanz

      in ja, tudi jaz mislim, da so Nemcem neverjetno oprali glave. Zdaj so kot ljudstvo skrupulozni za zločine, ki jih niso storili (enako velja tudi za ostale kolonialne sile) in se hočejo kolektivno pokoriti in razdeliti Evropo (bivšim)represirancem, ki so uničili svoje države. To je iracionalno. Je pa zelo racionalno z vidika elit. Le kaj bo pisalo o tem času v učbenikih čez 500 let? Ali samo islamska hvalnica tihi neustavljivi kolonizaciji ali kaj drugega?

    • Aron

     Pri nas je imel Hitler podlozno vojsko samih gorecih katolikov,na Hrvaskem celo katolisko drzavo. Kaj tocno hoces povedat?

     • xtc

      Cepc zarukan Hitler je preziral krščanstvo-najprej se poduči zgodovine.

     • Jurij Musar

      Seveda saj je bil levičar, komunist in ateist. Sicer je napadel Sovjetsko zvezo, ampak to le zato, da bi uničil Pravoslavno cerkev.

     • Jurij Musar

      Karkoli bo povedala ne bo nič pametnega.

     • Razocarana

      Nihče te ne sili da bereš komentarje in da odgovarjaš na njih. Slovenija je za enkrat še dokaj free dežela in večina je za to da taka tudi ostane.

     • Jurij Musar

      Tudi tebe nihče ne sili, da jih pisariš. Slovenija je free zaradi vpliva nas levičarjev.

     • Razocarana

      Slovenija je free ker se smo se leta 1991 Slovenci odločili za samostojnost, za katero smo se bili fizično boriti, in pri tem levičarstvo in desničarstvo nima čisto nič, ampak je šlo za enotnost Slovencev. Seveda, pa če imaš linke do kontretnih dejanj ki so ji naredili levičarji da je Slovenija free, prosim, deli.

     • Jurij Musar

      Nobeni linki me ne zanimajo.

     • Razocarana

      Torej nimaš ničesar s čimer bi podprl svojo izjavo. Se ne čudim.

     • Jurij Musar

      Seveda imam. Svojo pamet, splošno razgledanost in samostojno razmišljanje.

     • Razocarana

      Dejstvo da je je iz tvojih komentarjev razvidno da rad ignoriraš dejstva, si zaprt do vsega kar ne potrujejo tvojega mišljenja, in operiraš na podlagi izmišljotin, to negira tvojo izjavo o pameti, splošni razgledanosti in samostojnem razmišljanju.

     • Jurij Musar

      Nobenega dejstva nisi navedla, temveč zgolj fantaziraš.

     • Razocarana

      Tvoji komentarji služijo kot lep dokaz mojih zgornjih navedb. Govorijo pa tudi o tvojem površnem poznavanje zgodovine.

     • Jurij Musar

      Nisem zgodovinar. Lahko noč.

     • Razocarana

      In poleg Utašov in drugih so se Hitlerja borili tudi muslimanski Bosanci:
      http://www.fantompowa.net/Flame/yugoslavia_collaboration.htm
      http://rarehistoricalphotos.com/muslim-waffen-ss-13th-division-1943/

      Dejstvo je da je imel Hitler naklonjeno mnenje o muslimanih in je javno rekel: “The peoples of Islam will always be closer to us than, for example, France.” (Ljudje bodo nam vedno bili bliže kot, na primer, Francozi.)
      Zelo zanimivo je tudi:
      A famous anecdote about Adolf Hitler’s perspectives towards Islam and the Arabs is recounted by Albert Speer in his best-selling memoir, Inside the Third Reich. Speer reports that “Hitler had been much impressed by a scrap of history he had learned from a delegation of distinguished Arabs.”
      The delegation had speculated that the world would have become “Mohammedan” if the Berbers and Arabs had won the Battle of Tours in the 8th Century AD, and that the Germans would have become heirs to “a religion that believed in spreading the faith by the sword and in subjugating all nations to that faith. Such a creed was perfectly suited to the German temperament.”
      Speer then presents Hitler’s claims on this subject: Hitler said that the conquering Arabs, because of their racial inferiority, would in the long run have been unable to contend with the harsher climate of the country. They could not have kept down the more vigorous natives, so that ultimately not Arabs but Islamized Germans could have stood at the head of this Mohammedan Empire.

      Med tem ko je bil bojda Heinrich Himmler očaran nad Islamom in zelo zainerisiran za nebes v Islamu za vojake. Med drugim je rekel svojimu zaupniku Kerstenu:
      “Mohammed knew that most people are terribly cowardly and stupid. That is why he promised two beautiful women to every courageous warrior who dies in battle. This is the kind of language a soldier understands. When he believes that he will be welcomed in this manner in the afterlife, he will be willing to give his life, he will be enthousiastic about going to battle and not fear death. You may call this primitive and you may laugh about it, but it is based on deeper wisdom. A religion must speak a man’s language.” (Mohamed je vedel, da je večina ljudi strašno strahopetnih in neumnih, zato je obljubil dve lepi ženski vsakemu pogumnemu bojevniku, ki umre v bitki. To je jezik, ki ga vojak razume, in če verjame, da bo na ta način dobrodošel v posmrtnem življenju, bo pripravljen dati svoje življenje, in bo navdušen nad tem, da gre v bitko in se ne boji smrti. Temu lahko rečete primitivno in se jim lahko smejate, vendar temelji na globlji modrosti. Vera mora govoriti moški jezik. ”

      Smešno slišati kako Evropa potrebuje novege Hitlerja, da se reši kriminalcov iz Afrike in srednjeg vzhoda ki zadnjih let v tisoč na dan derejo v Evropo, ali slišati fake človekoljube označevati kot Naciste vse ki so proti naselitvi MENA muslimanskih migrantov v Evropo, ko so bili Hitler in Nacisti naklonjeni muslimanom in se jim je Islam zdel perfecten kot vera za vojake.

  • Matt_von_Glanz

   in Macron je v predvolilnem žanru obljubil izboljšanje razmer (in ukinitev izrednega stanja) do — AVGUSTA!!

 • pajot

  vse tako kaže,da smo Evropejci v vojni z mentalno nestabilnimi osebami. Pa ne samo to. Tudi EU vodijo,po mojem skromnem mnenju,mentalno nestabilne osebe.

  • Novakec1

   Motene osebe

   • Jurij Musar

    Motene osebe vodijo tudi ZDA.

    • xtc

     Ja Clintonova in Barakar sta definitivno iz te kategorije,kot večinaDemokratov in žal manjši del tudi Republikancev.

     • Jurij Musar

      Še dobro, da imajo tako preudarnega predsednika, ki zna umirjati strasti.

    • Novakec1

     Pa Rusijo, Korejo itd. Juri Musli

     • Jurij Musar

      Se mi zdi, da je Putin še najbolj normalen.

  • samsara

   Eu in svet dejansko vodijo psihopati.
   Volitve in lutke na oblasti so farsa, saj tudi demokratično izvoljeni niso ravno čisti.
   Pa naključno so ravno zdaj, ko se je začel odločilen korak pri uničevanju Evrope v največjem številu dosle na oblasti ljudje brez potomcev. Pri takšnih ni rizika, da bi v ključnih trenutkih, ko bi bili na preizkušnji in bi se ohglašal glas vesti in skrb pa potomstvo, odpovedali in ogrozili skrbno načrtovan, plačan in boden damonski načrt kot lahko nastane le v najbolj patološkem psihopatskem umu.
   Pa nimam absolutno in popolnoma nič proti ljudem brez potomcev, le, ko se to pojavi na vrhovih oblasti v ekscesivni meri in v kombinaciji z znanimi dogodki je jasno, da gre za peklenski načrt izrojenega uma, ki rabi zanesljive izvrševalce.
   Sem prebral tudi na tujem forumu, da sosedje in znanci enega od izbrševalcev, Sorosa, sploh ne dvomijo, da bi on in njegovo potomstvo bilo že zdajvnaj hospitalizirano in podvrženo ustreznemu zdravstvenemu tretmaju, če ne bi bili tako bogati in vplivni.

   • Jurij Musar

    Še dobro, da je princesa Katarina že tretjič noseča. To bi nas lahko rešilo.

 • rubec

  Me prav zanima kateri evropski klub po padel na finto in za Alaha plačal več kot za Neymarja. Ta čifuraj misli da bo z vpitjem zanj izsilil višjo ceno.

  • samotoje

   Džamijska ulica Club.

  • tasilo

   Jaz sem pa vedno mislil, da je ta Allah en zambijski hokejist, ki menda za Haiti igra. Aja, trobento.

   • samotoje

    Če ni Alah tisti, ki zdaj vozi bob za Jamajko.

 • sodnikisozločinci

  V Parizu ljudem vsaj ni dolgčas, pri nas pa samo ta pusta sivina. Namesto o bombah, se pri vrčku piva pogovarjamo o tem, katera ima lepše joške, Tomićka ali Tomčeva, zeh.

 • soc

  Merkelco, Junckerja in vso to zlagano prikrito levakarsko druščino, ki nas v imenu “prosvetljene” krščanske demokracije ob bučnem aplavzu levakarjev vodi v prepad, bi zgodovina obesila. A zgodovine ne bo več. Le še večno sedmo stoletje, Mohamed in morilski Alah.

  Kakšne muke mora trpeti Kohl, ko z one strani gleda, koga je odkril in potegnil na čelo resne konzervativne stranke…

  • Jurij Musar

   In Merklova zopet zmaguje. Pa saj je tale Nemčija eno samo veliko gnezdo levakarjev.

 • rrrrr

  Gostoljubnost pa taka. Francoske ovce so volkove povabile na lastne koline še pred letošnjim sranjem od bužoleja. Merde !

 • samsara

  “Prvi je bil napaden francoski vojak v Parizu,…)

  Sem slušajno ujel to novico na murgelskem režimskem radiju. Rečeno je bilo, da je napadalec pri dejanju “omenjal Alaha”.
  Ha, to bi se dalo razumeti, kot da je med neobveznim pomenkom, napadalec parkrat, kar tako minogrede, omenil Alaha, potem pa udaril.
  Patetični so levakarji z njihovim načinom in pristopom poročanja o divjaštvu muslimanskih divjakov, ki ga uprizarjajo po Evropi.

  • tasilo

   He he, to je tako kot v kroniki, “Vzrok za pretep je bil, ker je eden OMENIL od drugega mamo in sestro.” :))

   • samsara

    Tako nekako ja. Zna bit, da je avtor prispevaka navdušen bralec omenjenega ali pa nemara kar sam avtor.

 • Olga

  Nagnati levičarje skupaj z divjaki!

  • Jurij Musar

   Ti bi bila rada da ostane v Sloveniji samo stranka SDS.

   • sunday

    tako je, saj bi to pomenilo zlato dobo slovenije, ker so rdečuhi velika ovira in lopovi, tako kot podganji iztrebki!!!

   • sprehajalec

    Največja cokla v razvoju Slovenije ste penzionirani Partijci Jurij.

    • Jurij Musar

     Normalno, saj imamo največji vpliv pri vodenju države.

     • sprehajalec

      Tako je, preko stranke SD, branilke sil kontinuitete in progres, in Novih obrazov.

     • Jurij Musar

      Torej smo najsposobnejši v državi.

     • sprehajalec

      Sposobnost je bila pri komunistih vedno v drugem planu. V prvem je bila privrženost pravi liniji.

     • Jurij Musar

      Brez privrženosti ni uspehov.

     • sprehajalec

      Privrženost zločinski združbi je stvar osebne morale.

     • Jurij Musar

      Zame so zločinske združbe RKC in vse obstoječe verske organizacije.

     • sprehajalec

      Tako so te komunisti naučili Jurij.

     • Jurij Musar

      Sem ti že povedal, da me ničesar niso naučili komunisti, temveč življenje samo. Naj ti dam le en primer, pa mi odgovori z DA ali NE: Ali so muslimani zločinska združba?

     • sprehajalec

      Isil? Pravijo, da so. Pa Vahabije v Bosni tudi.

     • Jurij Musar

      So muslimani? So. So verniki? So. V ZDA prisegajo na Biblijo. So verniki? So. Napadajo in pobijajo vse živo po celem svetu? Da. So zločinska združba? Da. Trenutno so aktualna dogajanja v Njamaru, kjer eni verniki preganjajo in ubijajo druge vernike. Je to zločin? Da.

 • xtc

  Kam to pelje ni treba razlagati.Zelo verjetno se bodo Evropejci začeli oboroževati legalno in ilegalno,in ko bo nekdo začel vpiti Alahu alAkhbar,ga bo prvi,ki bo imel pri sebi orožje iz varnostnih razlogov preprosto počil iz previdnosti.

  • Jurij Musar

   Skratka, predvidevaš da bo zavladal zakon ulice.

   • xtc

    ne zakon previdnost ni strahopetnost,jaz pridem z aresta on iz kleti nikoli več.Ali ,da ti razložim po domasče-sebe imam veliko raje kot tebe.

    • Hun

     terorist bolnik

     • xtc

      Si mislil verjetno sebe,vsi levi bolujete za isto boleznijo,kajti komunizem in socializem sta sistema verskih rdečih psihopatov povsem primerljivih z islamizmom-torej ste kot taki precej nevarni zahodni normalni družbi.

     • Hun

      copy-past

     • xtc

      He,he boleča resnica.
      Boli a ne šašerl?

     • Hun

      past-copy

     • xtc

      Kej je šašerl te bo kap od pritiska?

     • Hun

      copy-past

     • Sloven”c

      Po pogovoru in postih se tu vidi da si en mulo, kateremu bi bilo treba naviti ušesa, dati par vzgojnih ter zapreti v sobo in spat !….čez par let pa obvezno v vojsko, da se naučiš manir in spoštovanja drugih. Lolek

     • Hun

      na podobn nacin me je vzogijl oče…spadam se v staro generacijo tradicionalne vzgoje…tok v vednost. bolek

     • xtc

      Ja se vidi v ono divjaško gozdno NOB drhali.

     • samotoje

      Ti si terorist, kajti xtc je hotel povedati, da bi mu takoj pokazal skupinsko sliko od Gjerkeš Žnidarjeve, Tomićke, Katićeve, Makarovičke, Kozlovičke (na baterije) in še nekaj takih. Bi se mu Alah zataknil v grlu. Če ti to ni jasno, si teroristično bolan in moraš na zdravljenje pod mus. Še prej pa v čakalno vrsto.

    • Jurij Musar

     Verjamem tudi, da bi mene ubil za nekaj evrov.

     • xtc

      Kaj ti verjameš je eno,kaj jaz mislim je drugo.
      Je pa definitivno,da ob dretju Allahu Al Akhbar in sumljivih kretnjah ,se nebi prevečutrujal z nepotrebnimi vprašanji.

     • Jurij Musar

      Torej me nebi takoj ubil, ampak bi malo pomislil in me ubil šele potem, ko bi videl, da imam na majici rdečo zvezdo.

     • xtc

      Ti a si ti obseden z umori?
      Si kak morilski psiho ali pa policijsko udbovski špicelj-provokator.
      Osebno menim ,da oboje.

     • Jurij Musar

      Ti bi rad vse oborožil in uvedel zakon ulice, mene pa obsojaš nasilja.

     • Roman Eržen

      govoriš bedarije

    • Roman Eržen

     vsakakor

  • Hun

   mahnić vm bo zrihtal pooblastila

   • xtc

    No Hrčki so vas levake že razglasili na RTL u za podpihovalce vojne-desna predsednica države,pa že nagnala vam podobnega admirala.

    • Hun

     “sve dobro” ti prav mahnić

     • xtc

      Ti a si ti kak homo,da te Mahnič rajca?

     • Hun

      a tvoja domaci vedo da si pederajst?

     • xtc

      No vidim ,da te Mahnič rajca,ga moram obvestiti,da si nevaren in ,da ga lahko pričakaš kje ponoči izza kakega grma,da si izpolniš svoje iztirjene sanje.
      Bljak nagravžn si,fej in fuj pujček grd.

     • Hun

      ne bit ljubosumn sj ti ga ne bom prevzel, ti ga pa vseen poklič …

     • xtc

      Nisem ljubosumen ne boj se nagravžen in iztirjen si nič drugega.Bljak!

    • Roman Eržen

     če ne bo drugače se bomo oborožili in prvi streljali življenje imam samo eno in če bo treba ga bom branil tudi z orožjem ali je to levičarjem ali ne me prav malo briga

 • delaware

  Mutti, wo bist du jetzt?

  • xtc

   Ich habe im zu Dreck Loch gefallen.

 • xtc

  No po komentarjih levih danes nismo daleč od dneva,ko bodo levi norci po ulicah z mančetami in drugimi rekviziti tulili podobno kot njihovi islamistični bratje Kučan ali Cerar ali Tito Al Ahkbar oni drugi pa Allah Al Akhbar-skratka isti idioti -opasni po život.

 • xtc

  Če bi moralo kaj Evropejce skrbeti je to,da se skušajo levaški psihičini bolniki poistovetiti z islamskimi in terorizem opravičevati kot nekaj sprejemljivega.Vsakega ,ki zagovarja terorizem je treba umakniti bodisi v arest ali psihiatrijo pod elektro šolke.

 • RATATA

  Redki napadi so nezahrbtni.
  Morda bi se s šerijatarji lahko lepo dogovorili, da se eden na enega dobimo v boxarskem ringu in navalimo ob udarcu gonga.

 • Megatron Arrows

  Kot pri vseh podobnih napadih so oblasti tudi v tem primeru sporočile, da gre za “duševno nestabilno osebo”.

  Duševno nestabilna oseba je lahko tudi debil. No ja, pol so dobro zadeli, tisti musliji so sami debili, ker se preveč ženijo med seboj.

  • Roman Eržen

   debili so levičarji

 • cosmosjasnovidec

  Take zadeve bodo vsakdanje oziroma bo to postal novi moderni trend ter najnovejša moda.
  Vse seveda po zaslugi levuharske oblasti,ker nasprotuje takojšnji ustrelitvi kamelotrajbarskih muslimanskih osmojenih ter počrnelih podgan na licu mesta,ko naredijo teroristični ali drugi napad.
  Če bi kaj takega naredil kdo od belcev bi ga pa takoj ustrelili.

  • Adolf Hitler

   kmalu bom uporabil mojo dobro Hitler koso!

  • stane

   Odpiram lov na kamelotrajbarje,ki nas hocjo istrebit!!!!!!!!!!

 • Valter BraniSlav

  Ste slucajno opazili kako so se zmanjsali teroristicni napadi v Londonu odkar imamo muslimana za zupana???
  Seveda niste… to da nekdo leze muslimanom v rit nima nobenega vpliva. Tudi ce bi kraljica postala muslimanka bi bilo isto.
  Edino kar bi pomagalo je diktatura. Muslimani se bojijo trde roke. Ubogajo trdo roko. Zato imajo vse muslimanske drzave diktaturo, in nobena demokracijo.
  Na kratko, petje zdravice v arabscini vam ne bo nic pomagalo.
  Ce nocete postati diktatura, raje povejti gospej Merkel da beguncev ne boste vzeli. Druge variante ni, ali pa boste imeli pizdrarije kot jih imamo v Londonu vsak teden.
  Ti ljudje se ne bodo nikoli integrirali. In to zaradi Islama. Pa naj vam Merklova, Juncker, Mirovni “institut”, filantropi ali zdruzeni luzerji lazejo 24 ur na dan.
  ISLAM V EVROPO NE SPADA. INTEGRACIJE NE BO… MORAMO JIH VSE DEPORTIRATI.

  • beno

   Valter BraniSlav, ti pa London sta dva čisto različna pojma.
   Ko boš ti Londončan, bom jaz papež.

   • Valter BraniSlav

    Evo si ze papez Beno prvi.

  • beno

   Britanska policija je danes na območju pristanišča v Dovru v povezavi s petkovo eksplozijo bombe na podzemni železnici v Londonu aretirala 18-letnega moškega.

   Stopnja teroristične ogroženosti še naprej ostaja na najvišji, peti.

   Ti pa bluziš čisto obratno. Vsaj časopise bi sproti čital.!

  • Roman Eržen

   igrali se bodo toliko časa da bo na oblast prišel z brkami potem bo veselice konec

 • Jebo jim mater vse po spisku

  Desnico na oblast boste vidl da bojo bezal ven iz evrope ko bojo peci v avzvicu pa v dahuvu przgal pa mormo se obracunat s levico ki vlada v evropi ki si je podala roko z islamom to so izdalalci morilci evrope

  • Roman Eržen

   SE STRINJAM

  • stane

   Res je

 • Jebo jim mater vse po spisku

  Ni vsaka drzava za demokracijo za te idiote je biv husein pa gadafi ki jim je s trdo roko narekovav ko so ta dva odstranil se je zvalila crna kuga ocitno bomo mogli mi krisjani bit gadafi pa husein pa vladat s trdo roko