fbpx

Tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki je ljubiteljica komunistične simbolike in članica skrivnostne sestrske organizacije Chi Omega

Tiskovna predstavnica v Joea Bidna v Beli hiši Jen Psaki. (Foto: Twitter)

Novi ameriški predsednik Joe Biden, se je v Beli hiši obdal s številnimi čudaki. Njegova tiskovna predstavnica bo Jen Psaki, znana po svojem nošenju sovjetske kučme s totalitarno simboliko in pripadnosti skrivnostni sestrski organizaciji Chi Omega, ki jo mnogi povezujejo s prostozidarstvom. 

To, da je bil novi ameriški predsednik Joe Biden kot predstavnik tedanje ameriške administracije, izrecno vabljen na pogreb klavca slovenskega naroda Edvarda Kardelja, je že lep čas znano, nova tiskovna predstavnica v Beli hiši Jen Psaki, ki se je iz preteklosti med drugim spominjamo po nošenju sovjetske kučme s simbolom srpa in kladiva, za katerega natanko vemo v katere čase sodi ter veselim fotografiranjem, skupaj s sovjetskim “fosilom” Sergejem Lavrovom. Psakijeva je vsekakor zaprisežena demokratka in levičarka, za katero je znano, da se je urila že v administraciji Baracka Obame.

In čeprav ameriški demokrati neradi vidijo, da se jih primerja s socialisti ali komunisti, ob vsem navedenem ni več mogoče prikriti žlahtnega totalitarnega svinčenega duha, ki veje iz njihovih vrst. To navsezadnje razodeva tudi navdušenje nad brutalno cenzuro oziroma ukinitvijo Twitterjevega profila bivšega predsednika Donalda Trumpa. Z “jastrebom” iz washingtonske močvare, Anthonyjem Blinkenem, ki je v preteklih desetletjih zaslovel po svoji nedorasli, otročji, “kavbojsko-indijanski” navdušenosti nad orožjem in vojnimi intervencijami po svetu, Psakijevo veže tudi delovanje v administraciji Baracka Obame, obenem pa tudi povezanost z medijsko hišo pristranskih, levičarskih nazorov – CNN, s pomočjo katere je Twitter pred časom javno “preverjal” verodostojnost Trumpovih objav. 

Tiskovna predstavnica Bele hiše v Bidnovi administraciji Jen Psaki in ruski zunanji minister Sergej Lavrov. (Foto: Twitter)

Je tudi članica skrivnostne organizacije Chi Omega sorority, oziroma Sestrstva Chi Omega, ki jo mnogi povezujejo s prostozidarstvom, številni pa jo primerjajo tudi s fiktivno tiskovno predstavnico iz ameriške politične TV limonade po imenu Scandal, ki se je imenovala Abby Whelan. Samo upamo lahko, da Biden svojega predsednikovanja, navkljub domnevnim težavam z demenco, ne dojema kot kakšne sladko-kisle televizijske serije, in da bo svoje poslanstvo vzel malce bolj resno. A glede na to, da je v svojo administracijo želel vključiti čudake, kot je na primer slavna rasologinja Kristen Clarke, ki je svetovno javnost najbolj šokirala s trditvami, da je človeška inteligenca odvisna od stopnje melanina v telesu, in da so črnci zato bolj pametni od belcev, nas lahko pošteno skrbi. Potemtakem izbira Psakijeve niti ni tako napačna, gre za manjše “zlo”.

V Belo hišo naj bi vrnila “transparetnost in resnico”
Po poročanju Fox News slovi tudi kot prava verbalna borka, ki se na novinarskih konferencah spušča v dolge spopade z novinarji. Kot tokrat navaja, želi povrniti ameriško zaupanje v Belo hišo in njeno tiskovno predstavništvo, a v to lahko močno dvomimo, glede na njene pretekle zdrse, ko je javnost na primer leta 2013 grdo zavajala glede Iranskega jedrskega sporazuma. Da bo demokratska propagandistka v Belo hišo, kot pravi “vrnila resnico in transparentnost” nas lahko upravičeno skrbi. New York Post pa navaja, da je Psakijeva odraščala v Connecticutu, za demokrate pa je delala v Washingtonu vse od leta 2004, ko je bila tudi vključena v kampanjo Johna Kerryja. Potem je nadaljevala s kampanjami za Obamo in je bila v drugem mandatu najvišja tiskovna predstavnica State Departmenta, od leta 2014 pa je bila povišana v njegovo direktorico za komunikacije. V Bidnovi kampanji ni sodelovala, je pa ta čas delovala kot politična komentatorka na CNN.

Domen Mezeg