fbpx

To je eritrejski migrant, ki je pod vlak porinil osemletnega dečka!

40-letni Eritrejec Habte Araya.

Mediji poročajo o umoru, ki je pretresel Nemčijo. 40-letni Eritrejec Habte Araya je namreč pod vlak porinil osemletnega dečka in njegovo mater. Slednja se je rešila, njen otrok žal ne, saj ga je vlak na tirih dobesedno zmlel.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi Eritrejec najprej živel v Švici, kjer je predstavljal lep zgled integriranega migranta. Nato pa naj bi se mu “poslabšalo”, saj je letos skušal umoriti sosedo, pred roko pravice pa je pobegnil v Nemčijo.

Napad se je zgodil v ponedeljek v Frankfurtu, žrtev pa ni poznal. Mati in njen sin naj bi čakala za vlak za Avstrijo, kamor je že odpotovala dečkova 12-letna sestra skupaj s teto. Vendar se je zgodba razpletla tragično, saj ju je tik pred prihodom vlaka migrant potisnil na železniški tir, kar se je za osemletnika končalo tragično.

Einsatz am Frankfurter Hauptbahnhof: Ein Kind ist unter einen ICE geraten

Foto: Spiegel

Od integriranega migranta do psihičnega bolnika
Vendar tisti dan to ni bila edina tarča. Eritrejec je skušal pod vlak poriniti še 78-letno žensko, vendar se je uprla, migrant pa jo je nato poškodoval. Motiv za napad, ki se je končal z umorom, ni znan. Habte je namreč v Evropo prišel že leta 2006 in dobil azil. Vsa leta je delal v prevozniškem podjetju v Zürichu, mediji so ga celo postavljali za zgled dobro integriranega migranta. Po nekaterih podatkih naj bi v začetku letošnjega leta psihično zbolel. Po dramatičnem poskusu umora sosede, ki jo je napadel z nožem in davil, je pobegnil v Basel, nato pa v Frankfurt. Kot je sporočila policija, ni bil pod vplivom alkohola ali drog.

Demokracija