To je Evropa: v poslopju islamske šole našli orožje in 350.000 evrov gotovine!

Foto: Facebook

Ravnatelj samostojne islamske šole v Veliki Britaniji  je moral zapustiti svoj položaj, potem ko je hišna preiskava pokazala, da hranijo v stanovanjskem delu šolskega kompleksa orožje in več kot 400.000 angleških funtov, kar znaša okrog 350.000 evrov. 

Policisti so 30. maja obiskali šolo Darul Uloom v Chislehurstu, predmestnem predelu Londona, po tem, ko so dobili obvestilo glede moškega, ki vihti orožje. Sin ravnatelja Yusuf Musa, ki je bil na šoli imenovan za varnostnika, je bil aretiran v povezavi z incidentom. Policisti so po navedbah Standarda UK pri njem našli orožje (rezila, nože) ter igračo pištolo in več kot 400.000 angleških funtov.

Pozvali so k zaprtju šole
Ravnatelj Mustafa Musa je bil aretiran takoj naslednji dan zaradi suma pranja denarja, zaradi česar je bil s strani ministrstva za izobraževanje podan poziv za zaprtje šole. Vladni uradniki so povedali sodišču, da so bili zaskrbljeni za varnost 155 učencev, in podali predlog za umik šole iz uradnega registra šol.

Foto: Twitter

Na sodišču se je uprava šole z vsemi kremplji borila za to, da ne bi zaprla vrat, zato se je strinjala, da dosedanji ravnatelj in njegov sin ne bosta več imela nobenih stikov s šolo. Moškima je prepovedan vstop v šolsko poslopje, vključno v domovanje Yusufa Muse in v nastanitveno poslopje učencev.

N. Ž.