fbpx

To je Evropa: Voznik taksija otroke med vožnjo iz šole domov pustil same v avtu, molitev v mošeji mu je predstavljala prioriteto!

Foto: iStock

Saj ni res, pa je. Britansko taksi podjetje se je znašlo v preiskavi, potem ko je voznik med vožnjo otrok iz šole proti domu avto nenadoma ustavil, otroke pa pustil same v vozilu, saj se je raje odpravil v mošejo na molitev. 

Voznik taksija Tiger Taxis je bil obtožen zaradi malomarnosti, potem ko je otroke, stare od 12 do 14 let, pustil same v vozilu. Med vožnjo otrok naj bi prejel klic svojega prijatelja, ki mu je naročil, da ker je napočil čas, naj pride v mošejo na molitev.

Foto: iStock

Otroke v vozilu pustil same kar 15 minut
Sporni voznik je ustavil avto blizu mošeje v Nelsonu in otroke pustil v avtu same kar 15 minut. Eden izmed otrok v avtu, Paul Jackson Jr., je bil po navedbah njegovega očeta doma kar pol ure pozneje kot sicer. 44-letni Paul Jackson je bil besen, ko je izvedel, da je bil njegov 13-letni sin med otroki, ki so sami ostali v vozilu. “Povsem neprimerno in nevarno je, da se otroke pusti same v avtu,” je še poudaril in dodal, da zahteva opravičilo s strani taksi službe.

Predstavniki lokalnih oblasti so si enotni, da bo moralo podjetje odgovarjati, če se bodo obtožbe izkazale za resnične, pri čemer izpostavljajo, da je varnost otrok na prvem mestu. Sporni voznik po navedbah Lancashire Telegrapha obtožb ne želi komentirati.

N. Ž.