fbpx

Nezaslišano: Zaokrožil je posnetek majhnega fantka, ki strelja na zapornika

Foto: Printscreen/YouTube

V javnost je s strani teroristične organizacije Islamska država pricurljal šokanten videoposnetek, ki prikazuje malčka v Siriji, ki naj bi na otroškem igrišču ustrelil zapornika, kot poroča britanski Daily Mail. 

Videoposnetek prikazuje malčka, ki se sprehaja po otroškem igrišču, polnem razbitih plastičnih kroglic, proti zaporniku, ta pa je z zapestji privezan na ograjo. Ko se je malček moškemu približal, mu je ta izročil pištolo, malček pa je nameril proti ujetniku in navidezno pritisnil na sprožilec pištole. Posnetek se konča v trenutku, ko je bil naboj izstreljen.

Preberite več:

https://www.youtube.com/watch?v=oruY8dkB5w8

Islamska država k ubijanju poziva tudi malčke
Posnetek zaslona (screenshot) videoposnetka je bil objavljen na družbenem omrežja Twitter na računu @Raqqa_SL s komentarjem: Propaganda Islamske države v obliki videoposnetka majhne otroke poziva h klanju in k izvajanju usmrtitev ljudi. Videoposnetek je bil objavljen, ko so iraške sile prevzele nadzor nad vzhodnim delom najbolj južnega mosta v Mosulu.

Foto: Printscreen/YouTube

Foto: Printscreen/YouTube

Iraške sile uspešno prodirajo z vzhodnega dela
Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da so elitne protiteroristične sile dosegle reko Tigris z vzhodnega dela mosta Sabah al-Noman. Novica pa je bila potrjena tudi s strani generalpodpolkovnika iraške vojske, Abdulamira Yarallaha.

Njihov pomik proti bregovom reke Tigris predstavlja simbolično in taktično zmago iraških sil, kljub temu pa še jih čaka še veliko dela, da vzpostavijo popolni nadzor nad vzhodnim delom Mosula. Njihova prisotnost ob reki še dodatno otežuje Islamsko državo pri oskrbovanju z borci in orožjem iz zahodnega dela, ki ga teroristična skupina še vedno obvladuje.

N. Ž.