fbpx

To je kulturna obogatitev Evrope? Migrant v Bihaću potegnil skalpel in porezal varnostnika v trgovini!

Foto: Facebook

V četrtek zvečer okoli 19.30 je migrant v trgovini Konzum v Bihaću z ostrim predmetom napadel varnostnika in ga ranil, poroča portal Avaz.

Po besedah policijske predstavnice za odnose z javnostmi Snežane Galić je do napada prišlo potem, ko je varnostnik poskušal preprečiti krajo. “Migrant je nato z ostrim predmetom, najverjetneje s skalpelom, varnostniku zadal poškodbe v predelu roke,” je povedala Galićeva. Dodala je, da je migrant pobegnil in da ga policija še išče.

Že pred meseci je hrvaški novinar Robert Valdec preiskoval okoliščine migrantskih naselij v Bihaću in Veliki Kladuši ter se pogovarjal z ilegalci in za podcast Velebit odkril grozljive podrobnosti, o katerih medijski mainstream molči. “Migranti so se mi pritoževali, da so jim hrvaški policisti razbili mobilne telefone. Kažejo mi jih, ko nenadoma nekaj zazvoni. In oni izvlečejo iz žepa nov, popolnoma enak mobitel,” pravi hrvaški novinar (ki je dolga leta poročal z Bližnjega vzhoda) in doda, da lažejo tudi o tem, da jih policija na meji pretepa.

Zaseženi noži v Bihaću (Vir: novosti-tv.net)

“Vsi govorijo isto, kot nekakšno naučeno pesmico: da policisti pretepajo ženske in otroke. To znajo povedati v angleščini celo tisti, ki angleško sploh ne znajo. Kar pomeni, da jih je tega nekdo naučil na pamet.” Valdec je v pogovoru za ‘podcast’ Velebit še odgovoril na vprašanja; od kje migrantom ogromne količine denarja; kako prejemajo denar; kako isti mobilni telefoni in SIM-kartice potujejo z migranti do Nemčije, potem pa se vračajo nazaj; koliko je med migranti muslimanskih borcev; kakšen scenarij za Evropo pripravljajo globalni režiserji migrantske krize.

Demokracija