To je mesto smrti, ki je le 75 kilometrov oddaljeno od Trumpove Bele hiše

Baltimore (foto: epa).

Le 75 kilometrov od Bele hiše se nahaja mesto, ki podira vse rekorde v številu umorov. V pristaniškem mestu, ki ima vzdevek “očarljivo mesto”, so umori nekaj vsakdanjega, droge je v izobilju, organi pregona pa so brez moči.

Jutranji list navaja, da je bilo samo v letu 2017 v mestu s 600 tisoč prebivalci 297 umorov. To je več kot v na primer New Yorku, ki ima 8,5 milijona prebivalcev. Gre za mesto Baltimore, ki se nahaja le 75 kilometrov od Bele hiše, rezidence predsednika Donalda Trumpa in prve dame Melanie Trump.

Letos bodo zabeležili rekordno število umorov po letu 1993
Baltimore je znan po televizijski seriji “The wire,” kjer so avtorji serije skozi resnične primere poskušali vsem ljudem prikazati prizore tega pristaniškega mesta, vendar kljub velikemu uspehu serije njihov trud ni prinesel nobenega uspeha. Čeprav serija velja za eno izmed najboljših, se v mestu deset let kasneje ni nič spremenilo: uboji so nekaj vsakdanjega, droge je v izobilju, organi pregona pa so povsem nemočni.

Strokovnjaki verjamejo, da bo to nevarno mesto letos zabeležilo rekordno število umorov po letu 1993, ko je policija zabeležila 353 umorov. Statistični podatki kažejo, da je bilo ubitih več kot 90 odstotkov črncev, večina jih je povezanih z drogami. Na žalost pa so se razmere poslabšale. V juniju je bila pred očmi svojih otrok, zaradi kraje kolesa umorjena ženska.

Kraja zločina niso počistili več kot 12 ur po umoru. (Foto: YouTube)

Pomanjkanje zaupanja državljanov v organe pregona: napadalci ostajajo nekaznovani
“V veliki krizi smo, en dan ubijejo starega gospoda, drugi dan mati osmih otrok. Grozno! Policija tega ne more rešiti sama, čas je, da skupnost ukrepa,” je dejala tožilka v Baltimoru Marilyn J. Mosby in dodala, da je največja težava Baltimora v pomanjkanju zaupanja državljanov do tistih, ki bi jih morali ščititi.

Po drugi strani pa njen predhodnik Warren Brown ni optimističen, da se bo položaj tako kmalu spremenil. “Sam ne vidim, kako se lahko ta teror ustavi in nisem edini. Tudi župan, policijski vodje in državni tožilci ne vedo,” je dejal Brown, ki meni, da se morajo v krizo Baltimora vključiti tudi ljudje iz Washingtona. “Sprejeti moramo velik načrt, napadalci vedo, da lahko ubijajo in ostanejo nekaznovani,” je še dejal.

Ne sodite knjige po zunanjosti
Na prvi pogled ne bi rekli, da je Baltimore eno izmed najbolj groznih mest v Ameriki. Središče je polno nebotičnikov, prekrasnih vodnjakov in hotelov s petimi zvezdicami. Njegov vzdevek je celo “očarljivo mesto”. Vendar tisti, ki ne živijo v središču, vedo, da je ta vzdevek le neokusna šala. “Mogoče bi bilo bolj primerno, da Baltimore imenujemo prestolnica trupel,” je dejal Tobias Sellers, prebivalec mesta.

Zloglasna soseska zunaj središča mesta. (Foto: YouTube)

 

Središče mesta (Foto: YouTube)

D. Š.

 • Andrej

  Se pravi… vse to jim je uspelo brez pijanih migrantov, samo z lastnimi silami, grško-rimsko-krščansko tradicijo in svobodo podjetništva?

  • Ciro

   Tako gre to, ko postanejo črnci večinsko prebivalstvo. Geni naredijo svoje.

 • ahnenpass

  Če bi ubili samo ostarelo gospodo in mater kar osmih socialnih problemov…

 • ahnenpass

  Hja, Baltimore očitno ni neka revščina, če je pa rodilo take super bogataše kot je Trump.
  Dogaja se jim Beograd, desetletja vojne so prisilila bogate elite, da so ustvarili ulične bande, ki so proizvedle nove vojake. Ker je to grozno, jih veliko dajo na droge. Ko pridejo borci nazaj iz bojišč, jih pa polovi in rekrutira policija, taki so potem najboljši policisti, varnostniki in agentje, kar je edino, kar bogata elita itak rabi. Da lahko začnejo nove vojne in še bolj obogatijo, kaj pa drugega, saj od tega se tudi Baltimore razvija.

 • bubamara

  Črnci. Dobri umetniki slabi gospodarji.

  • ahnenpass

   Črnci? Umetniki?
   Naslednje kar boš trdila je, da je Albanija dežela velikih športnikov in klasičnih skladateljev, sicer pa so zaslužni tudi za trkalnik v Cernu. Za baker mogoče. Razen, če je zate umetnost cirkus, kar se afn guncanja tiče, so dejansko neprekosljivi.

 • Artur

  Sporočilo Teda Gundersona za naše hlapčevske politikantske narodne izdajalce:
  Intervju s bivšim šefom FBI koji ne smije u javnost: TO ŠTO VAM ČINE ZLOČIN JE PROTIV ČOVJEČNOSTI!
  http://www.dnevno.hr/planet-x/intervju-s-bivsim-sefom-fbi-koji-ne-smije-u-javnost-to-sto-vam-cine-zlocin-je-protiv-covjecnosti-1086908/

 • Morala

  Katastrofa! Ne mi reči, da so oblasti nemočne. Vse bi se dalo, če bi hoteli! V ZDA nikoli ne bi živela.

 • Terminator

  Že po slikah je vse jasno,kup brezdelnih črnuhov.

 • Lilika

  Mislim, da bi za črnce morali skrbeti črnski policisti. Ker ameriški talilni lonec je eksplodiral in mislim, da nima smisla, da še naprej lažemo drug drugemu, da je multikulturalizem sploh mogoč. Ni možno. Črnci s črnci, belci z belci, kristjani s kristjani in mogoče bi morali ugotoviti, da smo pač preveč različni, da bi bili enaki. Enakopravni ja, a enaki nismo. Zato pravim, za črnce črnske policiste, za belce pa belske. Ker drugače bo samo še večja štala. In nehat uvažat muslimane v Evropo, ker bo Evropa drugače šla po poti Kosova. Kosovo so Srbi izgubili zaradi uporabe kontracepcijskih tablet.

  • ahnenpass

   A ne bi bilo potem vseeno ceneje deliti zastonj kondome sovražniku?
   Ne vem, če se ta kombinacija res tako obnese, ameriška populacija se je dramatično povečala zaradi ekonomskega stroja,povsod mora biti dovolj skupaj neka masa ljudi, da lahko deluje. Po drugi strani, so ja naselili cel kontinent, kjer ped njimi skoraj niso poznali nobene urbanistike, to je ogromno,nepredstavljivo veliko dela, preden bodo lahko začeli loviti sodobno evropsko in pravzaprav celo ostalo civilizacijo. zaenkrat se morajo najprej odločiti, kjer se ne bo dalo živeti, ja visiš, da gradijo cela mesta tam, kjer jim vsake par let vse odpihnejo orkani, ki zaradi njih verjetno ne bodo nehali pihati.
   Po črnskempredsedniku,bi težko rekli,da amerika ni črna, mogoče je pa arabska, tako kot je južni del kontinenta, ki so ga naselili potomci afriških maorov oziroma španci in portugalci, pa še francoski in italijanski cegani ponekod. Sorči, to so vse zamorske verzije, napol belec je bil edino Kolumb, pa še tam mu je vleklo štrike kup nigerjev, sužnjev iz nigerije torej.

   Se pa sploh ne čudim, da nas motijo ljudje drugačnih potez, oblik in barve kože, če jih pa pri nas skoraj ni, kdor nikamor ne potuje in ne brska veliko po intenetnih katalogih,se mu verjetno zdi, da je bil celo Jezus belec in da bi bilo treba narediti cel svet spet bel.

 • xtc

  Žal je večina Latinosov in negroidov nezmožna živeti v civilzirani in demokratični družbi,zanje so le zaprta geta in nič drugega.
  Rvno ta dogajanja dokazujejo,da je bilo odpravljenje kolonializma in sužnje lastništva na brezglavo brzino-dolgoročno katastrofalno,sploh pa v družbi,kjer naj bi vladala demokracija-saj ti ljudje demokracijo dojemajo popolnoma drugače kot belci.

  • ahnenpass

   Potem jih je najbolje pustiti pri miru, kaj pa je večina Amerike drugo kot džungla, če pa obstajajo komaj 500 let.
   Oni mislim, današnji američani, ta pravi domorodci so pa tam seveda že od nekdaj,odkar je kontinent naselil človek.

   • KIKI

    Oh, pri nas je enako ; domorodci , Sloveni in Slovenci so v Sloveniji že tisočletje,
    komunisti pa malo več kot 70 let! In kdo so “ta glavni” ? -ja , komunisti vendar!

  • Novakec1

   Neštetokrat sem vprašal za definicijo demokracije pa še do sedaj nisem dobil odgovora?

   • samotoje

    Demos= ljudstvo, krateein= vladati. Ergo demos(partijci in njihovi kloni) krateein(delajo, kar hočejo). Saj si imel slovensko demokracijo v mislih, kajne?

    • Novakec1

     To je samo prevod ne definicija. Na kratko; svinjarija

 • dr Janez Sveti

  “Statistični podatki kažejo, da je bilo ubitih več kot 90 odstotkov črncev,”
  Naslov je neumen. Tale stavek, pa pove vse!
  DR Janez Sveti genij

 • Artur

  Elana Freeland – WIFI Radiation – SF Chemtrails/Geoengineering Awareness Forum, 7 29 17
  https://www.youtube.com/watch?v=2ge4Bg0EOnM

 • Artur

  Slovenska politična elita je v rokah tajnih organizacij ! Cilj je uničiti Slovenijo !?
  http://www.publishwall.si/stoychi./post/108200/malteski-vitezi-pogreb-slovenije

  https://www.youtube.com/watch?v=6PpChCimBL4
  Vladimir Seks – Tko vlada Hrvatskom ?

  HRVATSKA POLITIČKA ELITA U RUKAMA JE TAJNIH ORGANIZACIJA! Cilj je uništiti Hrvatsku!
  http://www.dnevno.hr/planet-x/tajna-drustva-vladaju-hrvatskom-mi-cemo-vladati-svjetinom-narodi-ce-nestati-s-lica-zemlje-1085696/

 • Ana Er

  Živ obup od mesta, ceste razrite, z ogromnimi jamami, izven centra požgani avti na ulicah, pred bajtami posedajo celi tropi črnuhov. Vse skupaj bolj spominja na Afriko.
  Še zdaleč pa to ni edino takšno mesto, jim ima Amerika cel kup. Črnci bodo še zlato spremenili v drek, zato ni čudno, da je rasizem še kako prisoten.

  • samotoje

   Res je in takih mest je ogromno. Pravzaprav so edino majhna mesta, kjer se ljudje med seboj poznajo, ohranila visoko stopnjo varnosti. Vsakič, ko pridem domov, si kar oddahnem.

 • Ana Er

  Sem pozabila dodati, da govorim o svoji osebni izkušnji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!