fbpx

To je najljubši bin Ladnov sin. Džihadiste poziva k …

Foto: Youtube

Sin mrtvega terorista Osame bin Ladna poziva k enotnosti mudžahidov. “Islamska nacija se mora osredotočiti na džihad v Siriji in poenotenje mudžahidov,” je povedal Hamza bin Laden v posnetku, ki se je pojavil na spletu. 

Hamza bin Laden je prepričan, da ni opravičila za tiste, ki želijo džihadiste med seboj deliti v trenutku, ko naj bi bil celoten svet mobiliziran proti muslimanom, pri čemer ni navedel skupin, ki jih je pozval k poenotenju. Do poziva je prišlo po podobnem posnetku, na katerem je k poenotenju pozval tudi trenutni vodja al Kaide – Aymana al-Zawahiri. 

“Danes je enotnost vprašanje življenja in smrti,” je dejal Zawahiri v zvočnem sporočilu, ki je bilo  v soboto objavljeno na spletni strani za nadzor islamističnih spletnih strani SITE. Tako Hamza bin Laden kot al-Ayman Zawahiri sta nasprotnika Islamske države, ki v Siriji obvladuje večje dele ozemlja, njuno sporočilo pa je bilo namenjeno organizaciji al-Nusra, ki velja za sirsko franšizo al Kaide. Organizaciji so se v zadnjem času pridružile nekatere druge islamistične in salafistične skupine.

Hamza bin Laden naj bi bil eden izmed najljubših sinov Osame bin Ladna, snovalca terorističnih napadov na stolpnici svetovne trgovinske organizacije, obenem pa je tudi bodoči naslednik svojega očeta. Hamza, sicer rojen leta 1991, je bil že zelo zgodaj vpleten v teroristične dejavnosti očetove organizacije Al Kaide. Na spletu se je pojavil posnetek, na katerem je mladi Hamza sodeloval v oboroženih spopadih s pakistanskimi varnostnimi silami. Pred časom so se pojavila ugibanja, ali je bil Hamza leta 2003 ubit in ranjen v afganistanski provinci Ribat – kasneje se je izkazalo, da to ni res.

Hamza bin Laden je prepričan, da je Sirija idealno bojišče za doseganje osvoboditve izpod jarma Jeruzalema. “Pot do osvoboditve Palestine je danes krajša, zahvaljujoč revoluciji v Siriji,” je Hamza bin Laden povedal na posnetku.

Ž. K.