fbpx

To je najmlajši črnski ‘pro-life’ poslanec v ZDA, ki veruje v Boga in podpira gradnjo zidu

Caleb Hanna (Foto: Fb)

Caleb Hanna je prejšnji mesec zaprisegel kot najmlajši poslanec ameriške zvezne države Zahodna Virginija, s tem pa postal tudi najmlajši temnopolti predstavnik zakonodajne veje oblasti v Združenih državah Amerike.

Tekom kampanje je Hanna poudaril, da je ponosen krščanski konservativec, ki je odraščal v prepričanju, da je vse mogoče doseči s pomočjo trdega dela in predanostjo vrednotam Zahodne Virginije, katerim pa sam zvesto sledi še danes.

Mlad poslanec iz vrst republikancev je javno poudaril, da podira delovanje gibanja WV Pro-Life (gibanje za življenje in proti splavu) in celotno vsebino 2. amandmaja, ki omogoča nošenje orožja. Ob tem pa dodal, da se bo izkazal kot goreč, učinkovit in konservativni borec za ekonomsko rast. Pri svojih rosnih 19-letih je ta brez težav premagal svojega demokratskega nasprotnika Dana L. Lyncha.

Foto: Facebook

Kritičen do nezakonitih migracij
Hanna se je v govoru dotaknil tudi področja nacionalne politike in kritično izpostavil, da nezakonite migracije stanejo na milijarde ameriških dolarjev. Medtem, ko je obljubil, da bo zasledoval obljube, ki jih je podal tekom kampanje, bo nadaljeval tudi s študijem ekonomije na državni univerzi Zahodna Virginija. “Vedno sem si govoril, da ko bom imel priložnost, bom poskušal prispevati k spremembam,” je izpostavil kmalu po zmagi na volitvah.

Očitno so se volivci Hanne strinjali s trditvami, da njegov demokratski nasprotnik Lynch, ki je na svojem položaju sedel kar 30 let, zgolj dela zaradi plače same. “Predstavljal bom glas razuma in ne bom pozabil koga predstavljam: ljudi Zahodne Virginije,” je Hanna obljubil po izvolitvi in dodal: “Milijonkrat vam hvala. Bog vas blagoslovi.”

H. M.

Komentarji so onemogočeni.