To je novi poljski zunanji minister – ima širok nabor izkušenj s področja zunanjih zadev in nizko toleranco do LGBT ideologije

Novi poljski zunanji minister Zbigniew Rau (foto: Twitter)

Novi poljski zunanji minister je Zbigniew Rau. 65-letnik morda nima za sabo bogate diplomatske kariere, je pa zato odločen nasprotnik LGBT ideologije, ki po njegovem mnenju promovira evtanazijo, pedofilijo, kanibalizem in zoofilijo. Pogovori z visokimi predstavniki EU, Zahodne Evrope, Kanade in ZDA bi tako znali biti zelo zanimivi.

Novi poljski zunanji minister je 65-letni Zbigniew Rau, ki je prišel pod drobnogled poljske javnosti med zanjo predvolilno kampanjo za volitve v parlament.

Rau je takrat na Facebooku objavil kaj si misli o ljudeh, ki podpirajo več pravic za homoseksualce. Novoimenovani zunanji minister je takrat po poročanju RT zapisal, da taki ljudje podpirajo vse sorte moralno spornih praks in, v kolikor bi imeli proste roke, bi legalizirali evtanazijo šibkih, pedofilijo, zoofilijo in kanibalizem.

Rau se je v svojih trditvah med drugim skliceval na odločitev kanadskega sodišča iz leta 2016, ki je razsodilo, da je spolni odnos z živaljo dokler ne pride do penetracije legalen. Kanadsko vrhovno sodišče je namreč obtožb zoofilije oprostilo očima, ki je dolgih deset let spolno zlorabljal svoji pastorki. Svojima pastorkama je med drugim po spolovilih mazal arašidovo maslo, ki ga je potem pes lizal.

Stranka PiS zadnji branik pred kaosom
Po Raujevem mnenju je stranka Zakon in pravičnost (PiS) “zadnji branik, ki ščiti nas in naše družine pred kaosom, ki ga želi levica.” Z novim zunanjim ministrom, je Poljska dobila tudi novega ministra za zdravje. Lukasza Szumwskega je zamenjal Adam Niedzielski. Poljski premier Mateusz Morawiecki je po poročanju The First News povedal, da bosta tako Niedzielski kot Rau, ki je zamenjal Jaceka Czaputowicza okrepila poljsko vlado.

Morawiecki je pri tem izpostavil, da ima Rau širok nabor izkušen na področju zunanjih zadev, do nedavno pa je tudi vodil odbor za zunanje zadeve v spodnjem domu. Niedzielski po drugi strani ima doktorat iz ekonomije, v preteklosti je delal na finančnem ministrstvu, davčnem uradu in državni zdravstveni zavarovalnici. Zdi se, da bo ravno urejanje znanstvenih financ njegova prioriteta.

Ivan Šokić