fbpx

To je postal švedski vsakdan: Napad z ročno granato v središču mesta

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Švedski mediji poročajo o poskusu umora z ročno granato, ki naj bi se zgodil v ponedeljek zvečer v Lindängenu, v Malmeju, v neposredni bližini tamkajšnje mestne hiše. Ena oseba naj bi bila poškodovana, policija, ki je ob preiskavi odkrila drobce šrapnela, pa sklepa, da je granata eksplodirala in tako povzročila tudi nekaj škode v okolici. Čeprav policija še ni dala zaključkov, pa gre verjeti, da je nekdo v množico ljudi na mestnem trgu namenoma vrgel ročno granato. Poškodovanega moškega so odpeljali v bolnišnico na zdravljenje, po poročanju švedskih medijev pa ne gre za osumljenca.

Policija je trg zavarovala in na prizorišče incidenta poklicala skupino strokovnjakov za eksploziv, ki je potrdila, da se je znova varno zadrževati na javnih površinah. Policisti so sicer opravili številne pogovore z očividci in ljudmi, ki živijo v bližini, toda neznanemu storilcu jim še ni uspelo priti na sled. Policija primer obravnava kot poskus umora, še poroča spletna stran Speisa.

Švedska, ki je do nedavnega veljala za eno izmed najvarnejših in najbolj mirnih držav v Evropi in na svetu, se v zadnjem času vse pogosteje sooča s poskusi umorov, posilstev in celo terorističnih napadov.

Foto: Twitter

Konservativni švedski mediji menijo, da bi se še pred dvema desetletjema o ponedeljkovem incidentu v Malmeju poročalo in govorilo po celem svetu, toda na Švedskem, kjer se lokalno prebivalstvo vse bolj boji civilne vojne, je to od začetka migrantske krize postala stalnica. O tem ne poročajo niti režimski mediji, saj jih nadzira levičarska vlada, kateri pa ni v interesu, da bi se o podobnih incidentih sploh pisalo.

Foto: Twitter

Življenje preprosto teče dalje, kot da se ni nič zgodilo …

L. S.