fbpx

To je seznam 61 območij, ki se jih morate izogibati na Švedskem in kjer vladajo muslimanske kriminalne tolpe

Foto: epa

Načelnik nacionalne policije na Švedskem Dan Eliasson je predstavil svoje poročilo o “ranljivih področjih” v državi. Končno stanje: črno. Švedska ima zdaj kar 61 področij, kjer ni nikakršnega nadzora.

Dan Eliasson je razkril, da je stanje na Švedskem resno. Pritrjuje mu tudi Linda Staaf, ki vodi obveščevalno službo v Noi, in je razkrila, da je vse več nasilja in da je to vse hujših oblik. “Brezobzirnost je večja. Pred tem so koga ustrelili v nogo, da bi ga prestrašili, zdaj ga ustrelijo v glavo,” pravi Staafova, ki je razkrila tudi to, kako otroci, že pri starosti 9 let, delujejo kot kurirji in poslujejo z orožjem in drogami. “Seveda delujejo kot ‘pomoč’ starejšim storilcem, ki so že stari znanci policije, ti pa jih uvedejo v kriminalni posel. Vsak ščiti svoje področje in pogosto prihaja do maščevanja. V teh vzporednih družbah pa trpijo javne storitve. Postalo je preveč nevarno, da bi v to območje vstopili brez policijske zaščite. Prav tako na teh območjih vidimo pritisk na javne uslužbence. Pojavljajo se tako neposredne grožnje kot tudi uporaba sile, zato v nekaterih primerih javni uslužbenci potrebujejo celo policijsko zaščito, da lahko opravljajo svoje delo,” njene besede povzema Speisa.

Načelnik Dan Eliasson pa je prepričan, da se mora policija združiti, prav tako mora na njihovo stran stopiti preostala družba. “Ostali družbeni akterji, pomagajte nam, pomagajte nam,” je dejal. Na njegove besede po prošnji za pomoč pa se je neusmiljeno odzval švedski medij Expressen, ki je zapisal, da je policija izgubila ves nadzor.

Foto: epa

V ta območja ne zaidite, saj v njih vlada popoln kaos
Na spletu pa se je pojavil tudi seznam področij, ki se jih morate izogibati, če odhajate na Švedsko, saj na teh 61 “no-go” območjih vladajo kriminalne muslimanske tolpe, ne pa švedska policija. To so: Alby (Botkyrka), Fittja (Botkyrka), Hallunda / Norsborg (Botkyrka), Husby (Stockholm), Rinkeby / Tensta (Stockholm), Ronna / Geneta / Lina (Södertälje), Bergsjön (Gothenburg), Biskopsgården (Gothenburg), Gårdsten (Gothenburg), Hammarkullen (Gothenburg), Hjällbo (Gothenburg), Lövgärdet (Gothenburg), Tynnered / Grevegården / Opaltorget (Gothenburg), Hässleholm / Hulta (Borås), Norrby (Borås), Rosengård (Malmö), Södra Sofielund (Malmö), Nydala / Hermodsdal / Lindängen (Malmö), Araby (Växjö), Karlslund (Landskrona), Skäggetorp (Linköping), Gottsunda (Uppsala), Vivalla (Örebro), Tjärna Ängar (Borlänge), Oxhagen / Varberga (Örebro), Tureberg (Sollentuna), Dalhem / Drottninghøj / Fredriksberg (Helsingborg), Söder (Helsingborg), Holma / Kroksbäck / Bellevuegården (Malmö), Bäckby (Västerås), Brandbergen (Haninge), Jordbro (Haninge), Skogås (Huddinge), Vårby (Huddinge), Sångvägen (Järfälla), Termovägen (Järfälla), Edsberg (Sollentuna), Bredäng (Stockholm), Hagsätra / Rågsved (Stockholm), Hässelby / Vällingby (Stockholm), Vårberg (Stockholm), Solberga (Stockholm), Östberga (Stockholm), Rissne / Hallonbergen (Sundbyberg), Fornhöjden (Södertälje), Hovsjö (Södertälje), Finnsta (Bro), Smedby (Väsby), Charlottesborg (Kristianstad), Gamlegården (Kristianstad), Hisings Backa (Gothenburg), Rannebergen (Gothenburg), Andersberg (Halmstad), Kronogården / Lextorp (Trollhättan), Fröslunda (Eskilstuna), Lagersberg (Eskilstuna), Skiftinge (Eskilstuna), Råslätt (Jönköping), Hageby (Norrköping), Klockaretorpet (Norrköping), Navestad (Norrköping).

Zagotovo za večino teh območji še niste slišali, razen iz medijev in v povezavi s kriminalom, vendar pa je zanimivo videti, kako se je seznam le v kakšnega pol leta, ko je bilo v no-go conah le nekaj takšnih področij, tako močno razširil.

M. S.