fbpx

To pa je komunikacija “na nivoju”! Pri Hillary Clinton o tem, kako “zaklati Donalda Trumpa”

Foto: epa

Najnovejši dokumenti WikiLeaksa razkrivajo, kako je skupina, ki vodi volilno kampanjo Hillary Clinton, preusmerila pozornost, da ljudje ne bi bili pozorni na Clintonovo strategijo z Islamsko državo, tako, da je v javnost lansirala informacije v zvezi z navezo Donald Trump – Vladimir Putin.

Najnovejša elektronska sporočila, ki jih objavlja WikiLeaks, razkrivajo, kako sta si vodja volilne kampanje Hillary Clinton John Podesta in njen zaveznik, sicer pa kolumnist Brent Budowski izmenjala okrog 1000 e-sporočil.

Vse je bilo maslo le “enega” kolumnista
Budowski je 21. decembra 2015 po elektronski pošti pisal Podesti, naj Clintonova v svojem govoru izpostavi povezavo Vladimirja Putina in Donalda Trumpa. V nadaljnih e-sporočilih pa sledi njuna debata o tem, kako kar najbolje pripraviti nekdanjo državno sekretarko v zvezi z vprašanji boja proti Islamski državi.

Budowski je Podesto opozoril, da se Clintonova ne zavzema dovolj močno za bolj proti Islamski državi in da je podpora Baracka Obame potencialni “smrtni žarek za njeno kandidaturo na splošnih volitvah.”

Svetoval, naj Clintonova prekliče svojo izjavo o Islamski državi
Budowski je Podesto še opozoril, naj raje stopi korak nazaj in prekliče svojo izjavo glede Islamske države in ZDA, da smo “končno tam, kjer moramo biti”, saj je Budowski prepričan, da “nismo tam, kjer moramo biti, v bistvu še daleč od tega, in da ji večina volivcev ne verjame tega. In ko bo naslednji teroristični napad v Ameriki – ki se bo zagotovo slej ko prej zgodil – bo ona s to svojo izjavo na tnalu.”

V dveh odmevnih govorih zanikala uspeh proti Islamski državi
Med vrsticami pa je Budowski dal Podesti vedeti, da Hillary ne bo dobra predsednica ZDA in da ne bo nikoli naredila tistega, kar se od nje pričakuje – očitno z Islamsko državo. “Potrebnih je vsaj 20 tisoč vojakov – pehote, od tega 3000 Američanov in vsaj 10 tisoč sunitskih muslimanov.” Na te besede mu je Podesta odpisal, da “njena referenca ni bila Islamska država, temveč Assadova diplomacija. Da sem jasen. Ona je imela dva odmevna govora, v katerih je zanikala, da nismo tam, kjer bi morali biti glede IS.”

Na to mu je Budowski odgovoril, da je to “dobro in prej kot je to razjasnjeno in na bolj jasen način, boljše je.” Kasneje je še dodal: “Najboljše bi bilo, če zakoljemo Trumpa z njegovo povezavo s Putinom, vendar ne stavite preveč pozornosti na Putina in na Sirijo.”

Sovraštvo do Trumpa izraža njegovo stališče
Ko je to serijo e-sporočil med Budowskim in Podesto objavil Russia Today, pa se je oglasil tudi Budowski, ki je zanikal, da so vse njegove besede – na primer, rekel je, da ni nikoli zapisal, da bo Clintonova na tnalu oziroma da se igra z vročim železom glede izjav v povezavi z Islamsko državo. Po njegovem naj bi to dodal nekdo tretji, kdo, pa ne ve. Je pa potrdil, da je izjava “zaklati Donalda Trumpa s Putinom” njegova in tudi odraža njegovo stališče.

M. S.