fbpx

To so Američani, ki imajo največ pod palcem

Revija Forbes je izdala svojo letno lestvico najbogatejših američanov. Vrtoglava številka “združenega Forbsovega bogastva” je najvišja v zgodovini. Seštevek premoženja vseh 400 najbogatejših Američanov meri kar več kot dva triljona evrov.

Najmlajši član forbsove elitne druščine je 25-letni izumitelj spletne aplikacije Snapchat Evan Spiegel, ki je zasedel 327. mesto, najmlajša predstavnica nežnejšega spola pa je 32-letna Elizabeth Holmes, direktorica korporacije Theranosa. Najstarejši na lestvici je milijarder in stoletnik David Rocafeller.

Prevlada moških
Na forbsovi lestvici prevladujejo predvsem moški, saj najbogatejše ameriške ženske na lestvici predstavljajo le 13 odstotkov.

Bil Gates po dolgih 22 letih še vedno ostaja prvem mestu. Med desetimi najbogatejšimi pa mu delajo družbo nam dobro poznani ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg, direktor Amazona Jeff Bezos in drugi. Celotno Forbsovo lestvico si lahko ogledate tukaj.

Jezni Trump
Najbolj zloglasni kandidat prihajajočih predsedniških volitev v ZDA Donald Trump je tokrat zasedel komaj 121. mesto. Trump se na revijo Forbes izredno jezi, saj ima po njegovem v lasti kar deset milijard premoženja in ne samo štiri, kot so navedli pri reviji.

T. O.