To so teroristi, ki jih bo Obama izpustil iz Guantanama! Objavljamo vsa imena in teroristična dejanja

Khalid Sheikh Mohammed, foto: epa

V Guantanamu svojo kazen služi 59 zapornikov. Poglejte, kdo je kdo v tem zloglasnem zaporu in koga bo Obama izpustil v mnogo manj varovane zapore!

Nekateri izmed 59 zapornikov, ki se jim očitno dnevi v Guantanamu iztekajo, veljajo za izredno nevarne. Nekateri so tudi osebni sodelavci Osame bin Ladna, drugi pa se po teh zloglasnih zapornikih zgledujejo in jih posnemajo pri svojih terorističnih zločinih.

Khalid Sheikh Mohammed, star 52. Bil je desna roka Osame bin Ladna in velja za ‘veleum’ Al Kaide. Mnogi trdijo, da je prav on predstavil načrt za 11. september bin Ladnu ter da je prav on osebno obglavil novinarja Wall Street Journala, Daniela Pearla. No, o slednjem se v zloglasnem zaporu hvali kar sam. V Guantanamu je zaprt od leta 2006.

Waleed bin Attash, star okoli 40 let. V zaporu je, ker je koordiniral bombardiranje veleposlaništev v Nairobiju v Keniji in v Dar es Salaamu v Tanzaniji leta 1997. Leta 2000 je bil pomočnik bin Ladna, pravijo, da je bil bin Laden prepričan, da je eden najbolj zaupanja vrednih ljudi. Sodeloval je tudi v napadu na letališče Heathrow v Londonu. V Guantanamu je od leta 2006.

Ramzi bin al Shibh, 44 let. Dokler ga ni prijel FBI, je bil eden najbolj iskanih teroristov. Sprva je bil načrtovan za enega izmed pilotov v napadu 11. novembra na newyorška dvojčka, a ker so mu zavrnili vizo, je postal koordinator. Daily Mail piše, da naj bi Shibh izbral datum 11. 9. V Guantanamu je pridržan od leta 2006, postopek proti njemu pa še traja.

Skica Ramzija bin al Shibha, foto: epa

Skica Ramzija bin al Shibha, foto: epa

Mustafa al Hawsawi, 48 let. Ujeli so ga skupaj s Khalidom Sheikhom Mohammedom. Leta 2009 je bil obsojen zaradi 2973 umorov 11. septembra. Sicer pa je bil računovodja v Al Kaidi. V Guantanamu je bil prvič zaprt leta 2003, drugič pa 2006.

Mohamed al Qahtani, okoli 38 let. Sodeloval je v bitki pri Tora Bori v Afganistanu, vendar pa je kasneje trdil, da je bil tam le zato, ker ga je zanimalo sokolarstvo. Bil je sodelavec in prijatelj Mohameda Atte, ki je znan kot eden od napadalcev 11. septembra. Priprt je od leta 2002.

Ammar al Baluchi, 39 let. Je nečak Kahlida Sheikha Mohammeda, svojemu stricu pa je pomagal usklajevati vozovnice in nastanitev teroristov, ki so sodelovali v napadu 11. septembra. Bil je tudi kurir med veleumom in ostalimi člani Al Kaide. V Guantanamu je od leta 2006.

Abdul Rahim Ghulam Rabbani, star okoli 48 let. Ta Pakistanec je pomagal Khalidu Sheikhu Mohammedu z logistiko, pa tudi s pridobivanjem teroristov, ki so sodelovali v napadu 11. septembra. V Guanatanmu je od 2004.

Mohammed Ghulam Rabbani, okoli 47 let. Je brat terorista Abdula Rahima Ghulama Rabanija, bil pa je osebni voznik Khalida Sheikha Mohammeda. Al Kaidi je zagotavljal logistično podporo za poveljniški center bin Ladna v Tora Bori. V Guantanamu je od leta 2004.

Možna premestitev: Mohammed al Ansi, okrog 42 let. Bil je tesen sodelavec bin Ladna in je usposobljen, da pilotira letalo v samomorilskem napadu. V Guantanamu je od leta 2002.

Uthman Abdul Rahim Mohammed Uthman, okrog 38 let. Jemenec je bil telesni stražar Osame bin Ladna, sodeloval pa je pri usposabljanju teroristov in tudi v bojih v Afganistanu. V Guantanamu je od leta 2002.

Muaz al Alawi, okrog 40 let. Bil je prvi v vrsti med talibanskimi borci, vodil pa je rudi gostišče v Kandaharju za fanatike Al Kaide. V Guantanamu je od leta 2002.

Odhaja v Savdsko Arabijo: Mohammed Ghanim, okrog 42 let. Je pravi veteran jemenskih skrajnežev, med drugim pa se je boril tudi v Bosni leta 1990. V Savdski Arabiji je že bil zaprt, in sicer zaradi tihotapljenja raket k bin Ladnu. Zasliševalcem je rekel, da ve za napade, ki ‘bodo še večji od 11. septembra’. V Guantanamu je od leta 2002.

Zohair al Shorabi, 39 ali 40 let. Še eden od Al Kaidinih veleumov, ki je soupravljal gostišče v Kandaharju za Al Kaidine fanatike. V Guantanamu je od leta 2002.

Sanad al Kazimi, 46. Je posebej izurjen vojaški častnik iz Jemna, zaradi njegovih veščin pa ga je doletela ‘čast’, da je ščitil bin Ladna. Veliko ve tudi o kemičnem in jedrskem orožju, saj je s tega področja naredil raziskavo za Al Kaido. Med drugim pa je že večkrat druge zapornike v Guantanamu spodbujal, da postanejo samomorilski napadalci, ko bodo izpuščeni. V Guantanamu je od leta 2004.

Hassan bin Attash, okoli 32 let. Ko je prisegel zvestobo terorističnemu vodji, je bil star le 12 let. Sicer pa v Guantanamu ni sam, tam je tudi njegov brat Waleed. V tem zaporu je od leta 2002.

Mohamed Rahim al Afganistan, starost neznana. Priznal je, da je bil ‘posebni pomočnik’ bin Ladna leta 2002. Daily Mail piše, da je možno, da je bil tudi eden izmed voznikov voditelja talibanov, natančneje Mullaha Omarja. Zanimivo, med prestajanjem kazni v Guantanamu je na spletni strani Match.com odprl svoj profil, na katerem je zapisal, da je ‘zaprt, ampak pripravljen na druženje’. Optimist! V Guantanamu je od leta 2008.

Možna premestitev: Ridah al Jazidi, 51 let. Je ’emir tunizijske frakcije’ Al Kaide v Afganistanu. Pogosto se je boril v njihovih bojih, k džihadu pa je zavezan od leta 1990. Vse od takrat je tudi iskan terorist. V Guantanamu je od leta 2002.

Možna premestitev: Yasin Ismail, 38 let. Je poveljnik al Kaidinih sil v Bagramu, sodeloval pa je tudi v bitki pri razvpiti jami Tora Bora, kamor se je skril bin Laden.

Možna premestitev: Haji Wali Mohammed, 50 let. Bil je ‘finančni vodja’ Al Kaide, sicer pa je bil afganistanski begunec, ki je svoje zatočišče poiskal v Pakistanu, nato pa obogatel s prekupčevanjem drog. Denar od drog je kasneje uporabljal za financiranje bin Ladnovih načrtov ter tako omogočil napade na ameriških veleposlaništvih v Keniji in Tanzaniji. V Guantanamu je zaprt od leta 2002.

Ali Hamza al Bahlul, 47 let. Bil je piar direktor in pisec govorov za bin Ladna, je pa očitno tudi izumitelj, saj naj bi izumil satelitski sprejemnik, da je prisluškoval pogovorom v zvezi z 11. septembrom. Je eden redkih zapornikov v Guantanamu, ki so tudi dejansko obsojeni in spoznani za krive kriminalne zarote. V Guantanamu je od leta 2002.

Abdu Ali Sharqawi, 42 let. Je del ožjega kroga bin Ladna, redno se je udeleževal tudi strateških sestankov bin Ladna in ga spremljal na pohode v afganistanskih gorah. Poveljeval je drugim terorističnim borcem. V Guantanamu je od leta 2004.

Možna premestitev: Mustafa al Shamyri, 38 let. Je džihadistični veteran in je sodeloval v terorističnih dejanjih leta 1994 v jemenski državljanski vojni, pred tem pa se je boril v Bosni. Sam se sicer hvali, da je eden najbolj pomembnih članov jemenske celice, a so kasneje ugotovili, da je njegova stopnja pomembnosti precej nižja – bil naj bi ‘le’ vojak. V Guantanamu je od leta 2002.

Odhaja v Savdsko Arabijo: Salem Ahmed Hadi, 40 let. V času bin Ladnovega poveljevanja je bil njegov podpoveljnik, natančneje v 55. arabski brigadi. Ujet je bil jeseni 2001, ko se je kot taliban boril za Al Kaido, ta pa je takrat izgubila v vojno Afganistanu. V zaporu v Mazar-i-Šarifu je s še stotinami drugih zapornikov sodeloval pri netenju nemira, v katerem je bil ubit član CIA Johnny “Mike” Spann. V Guantanamu je od leta 2002.

Abd al Rahim al Nashiri, 51 let. Je Al Kaidin operativni koordinator, ki je deloval neposredno pod bin Ladnom. Povezan je z več napadi v ZDA, obtožen pa je več vojnih zločinov. V Guantanamu je od leta 2006.

Abu Zubaydah, 45 let. Je eden od vodilnih članov Al Kaide in je vpleten v številne teroristične napade, nameraval pa je onesposobiti omrežja v ZDA. V Guantanamu je od leta 2006.

Možna premestitev: Abdul Latifa Nasir, 51 let. Bin Ladnov sodelavec je bil od leta 1993 in je deloval kot strokovnjak za eksplozive v Afganistanu, usposabljal pa je tudi borce v taboriščih Al Kaide. To je človek, ki je ukazoval bin Ladnovim četam na prvi bojni črti v Tora Bori, sodeloval pa je tudi v terorističnem napadu 11. septembra. V Guantanamu je od leta 2002.

Abdulsalam al Hela, 48 let. Je član Al Kaide, ki je za to teroristično skupino ponarejal dokumente in tihotapil denar. V ZDA so prepričani, da si je predhodno znanje in izkušnje nabiral v terorističnih napadih v Jemnu in morda celo sodeloval pri 11. septembru. V Guantanamu je od leta 2004.

Haroon Gul al Afganistan, 37 ali 38 let. Bin Ladnu je pomagal pobegniti v Tora Boro leta 2001. Bil je kurir za al Libija, pomagal je tihotapiti orožje in borce za napad na ZDA in njene zavezniške sile. Sodeloval je tudi v napadu na Američane v Afganistanu. V Guantanamu je od leta 2007.

Abu Faraj al Libi, 46 ali 47 let. Je ‘operativni vodja’ Al Kaide. Tej teroristični skupini se je pridružil leta 1990, kar pomeni, da je eden njenih prvih članov. In prav al Libi je vodil to skupino naprej, ko je bil zajet Khalid Sheikh Mohamed leta 2002. Sodeloval je tudi v napadih na ameriške sile in njihove zaveznike v Iraku in v Afganistanu. Bil je tudi glavni kanal za komunikacijo z bin Ladnom, ko se je ta skril. V Guantanamu je od leta 2006.

Abd al Hadi al Iraqi, 56 let. Je najstarejši teroristični častnik v Guantanamu. Bil je tudi v vojski Sadama Huseina v vojni Iraka in Irana. Na neki točki je odšel v Afganistan, tam pa postal eden najboljših bin Ladnovih borcev. Bin Laden ga je kasneje postavil za koordinatorja aktivnosti Al Kaide v Iraku, zaradi česar je postal eden najbolj iskanih moških na svetu. V Guantanamu je od leta 2007.

Riduan Isamuddin aka Hambali, 52 let. Vodil je bombni napad na nočni lokal na Baliju, v katerem sta umrla 202 človeka. Prav tako je vodil teroristične napade na cerkve v Indoneziji leta 2000, prepoznan pa je bil kot eden od sodelavcev v napadu 11. septembra. Ujeli so ga na Tajskem, ko je bil na begu z orožjem in eksplozivom. V Guantanamu je od leta 2006.

Možna premestitev: Muieen Abdal Sattar, 42 ali 43. Fanatik je bil rojen v Dubaju, vzgojen je bil v Savdski Arabiji, ima pa pakistansko državljanstvo. Ta terorist dela nemire tudi v Gaunatanmu – enemu od varnostnikov je grozil, da mu bo odrezal glavo, vodil pa je tudi vrsto množičnih uporov v tem zaporu. Svojim sozapornikom je večkrat pridigal, naj se spustijo v ‘boj proti nevernikom’ in naj ubijejo vse Američane, ne glede na to, ali so moški, ženske, otroci ali dojenčki. V Guantanamu je od leta 2002.

Možna premestitve: Tawfiqa al Bihani, 44 let. Jemenec je usposobljen za izdelavo improviziranih eksplozivnih naprav in za bojevanje v Al Kaidi. V Guantanamu je grozil, da bo, ko bo izpuščen, ubil ameriškega predsednika in državljane. V zaporu je že od leta 2003.

Možna premestitve: Jabran al Qahtani, star okoli 40 let. Po izobrazbi je elektroinženir, zato ni presenetljivo, da je pomagal narediti improvizirane eksplozivne naprave za napad na ameriške sile v Afganistanu. Ko bo izpuščen, je obljubil, da se bo vrnil v Afganistan in naprej ubijal Američane, obljubil pa je tudi, da bo ubil afganistanskega predsednika in savdskega kralja. V Guantanamu je od leta 2002.

Khaled Qasim, 39 let. V Tora Bori je bil podpoveljnik, v Guantanamu pa grozi, da ko bo izpuščen, da bo ameriškim uradnikom odrezal glavo in roke. Pri tem govori, da če jih bo po Guantanamu še kdaj videl, jih bo ubil in imel njegovo kri za kosilo. Napovedal je tudi, da bo ubil ameriške stražarje. V Guantanamu je od leta 2002.

Ghassan al Sharbi, 42 let. Diplomiral je iz letalstva, ima pa tudi diplomo iz elektrotehnike – oboje v ZDA. Leta 2000 je ZDA zapustil (hkrati pa tudi ženo in otroka) in odšel v Afganistan, kjer se je priključil Al Kaidi. Le dve leti kasneje je bil ujet v Pakistanu zaradi vojnih zločinov. V Guantanamu je od leta 2002.

Saifullah Paracha, 69 let. Poslovnež je rojen v Pakistanu. Kot potni agent je delal v New Yorku, Chicagu, Washingtonu in San Franciscu, denar pa vlagal v nepremičnine, medije in ostale vredne zadeve. Blizu si je bil s Khalidom Sheikhom Mohammedom in se po njegovi zaslugi večkrat srečal z bin Ladnom. Slednjemu je ponudil celo svojo pomoč, da v ZDA pretihotapi eksploziv in za teroristično skupino pridobi kemično orožje. V Guantanamu je od leta 2004.

Majid Khan, 36 let. Pakistanski državljan je diplomiral v Marylandu, nato pa se je vrnil v Pakistan, da bi si našel ženo. Nato se je vrnil v ZDA in delal v vladni pisarni v Marylandu. Leta 2002 je spoznal Khalida Shekiha Mohameda, ta pa ga je spodbujal, naj izvede teroristične napade v Izraelu in ZDA. V Guantanamu je od leta 2006.

Skica Majida Khana, foto: epa

Skica Majida Khana, foto: epa

Odhaja v Savdsko Arabijo: Mohammed Bawazir, 35 ali 36 let. Jemenec se je boril za bin Ladnove arabske sile v Afganistanu. Možnost premestitve v drugo državo se mu je ponudila že lani, a ni hotel iti, ker tam nikogar ne pozna. V Guantanamu je od leta 2002.

Možnost premestitve: Ravil Mingazov, 49 let. Neverjetno, ampak Ravil je bil v mladih letih baletnik v Rusiji, kasneje pa ruski podčastnik. Leta 2000 je zapustil Rusijo, nato pa je ‘padel’ v teroristično skupino v Uzbekistanu, kjer pa ni bil dolgo, saj so bili prepričani, da je KGB vohun, prepričani pa so tudi bili, da ni dovolj predan džihadu. Od tam se je preselil v Afganistan in se usposobil za umore, predvsem z zastrupitvami in ostrostrelskim orožjem. Bin Ladnovi govori so ga nadvse dolgočasili, saj ne govori arabsko. Ujet je bil v Pakistanu leta 2002 v varni hiši Al Kaide. V Guantanamu je od leta 2002.

Možnost premestitve: Abdul Zahir, 44 ali 45 let. Afganistanec je bil prevajalec za arabsko govorečega šefa Al Kaide. Ujeli so ga leta 2002 s še enim drugim moškim, ko sta izvajala bombni napad na avtomobil, v katerem so bili ameriški državljani. Od takrat je tudi v Guantanamu.

Možnost premestitve: Mohammed Haidel, 37 ali 38 let. Druge borce je usposabljal z orožjem, nato pa je bil ranjen v bojih na Tora Bori. V Guantanamu je od leta 2002.

Možnost premestitve: Salman Rabeii, 37 let. Boril se je za bin Ladnove arabske sile, ujet pa je bil na Tori Bori. Svoji družini je večkrat napisal pisma o svojem ‘lastnem mučeništvu’. V Guantanamu je od leta 2002.

Možnost premestitve: Walid Zaid, 38. Bil je kurir Al Kaide pred 11. septembrom, usposabljal pa se je v njihovem taboru v Afganistanu. Ko so bili spopadi na Tori Bori, je bil  ranjen. V Guantanamu je od leta 2002.

Ghaleb al Bihani, star okoli 37 let. Jemenec se je boril  v bin Ladnovi tako imenovani 55. arabski brigadi v Afganistanu, kjer se je tudi usposabljal. V Guantanamu je od leta 2002.

Odhaja v Savdsko Arabijo: Abdullah al Shabli, 39 let. Še eden, ki je bil zajet na Tori Bori. Pred kariero terorista je bil prodajalec medu v Afganistanu, nato pa je odšel v Jemen – sklepajo, da kakšni dve leti pred usodnim 11. septembrom. V tem času naj bi se tudi dodatno izpopolnjeval na področju terorističnih veščin. V Guantanamu je od leta 2002.

Možnost premestitve: Sufyian Barhoumi, 43 let. Alžirec se je pridružil džihadistom že leta 1990, ko je živel v Londonu. Je strokovnjak za eksploziv, ujet pa je bil v Pakistanu, kjer je storil tudi več terorističnih dejanj. V Guantanamu je od leta 2002.

Abdelrazak Ali, 46 let. Bil je tesni sodelavec Abuja Zabaydaha, zajeli pa so ga v Faisalalbadu v Pakistanu. V Guantanamu je od leta 2002.

Možnost premestitve: Musa’ab al Madhwani, 38 let. Državljan Jemna je usposobljen za uporabo eksplozivov. Ob prijetju je imel pri sebi prenosnik s podatki, ki bi jih lahko uporabili za pomoč glede ugrabitve letala. V Guantanamu je od leta 2002.

Said Salih Said Nashir, okrog 43 let. Prijeli so ga leta 2002 v Karačiju. Med drugim je obtožen mučenja in načrtovanih napadov na mestne hotele v Jemnu. V Guantanamu je od leta 2002.

Možnost premestitve: Hail Aziz Ahmed al Maythali, 39 let. V Guantanamu je zaprt od leta 2002 zaradi terorističnih dejanj v Jemnu. Sklepajo, da je varoval bin Ladna pred 11. septembrom.

Modh Farik bin Amin, 41 let. Sodeloval je v več terorističnih napadih na zahodni obali po 11. septembru. Posebej je usposobljen za streljanje, uril se je v Afganistanu, svojo zvestobo pa je prisegel bin Ladnu. Večkrat je kot terorist sodeloval tudi v napadih na Tajskem in v Kambodži. V Guantanamu je od leta 2006.

Mohammed bin Lep, 40 let. Malezijski fanatik je bil pomočnik še enega ‘velikega’ al-kaidovca Hambalija. Med drugim je sodeloval v terorističnem napadu v Džakarti in ubil 12 ljudi. V Guantanamu je od leta 2006.

Gouled Hassan Dourad, 42 let. Somalec je izvedel teroristični napad na ameriško bazo v Dijibouti v Afriškem rogu. V Guantanamu je od leta 2006.

Mohammed Abdul Malik, 44 let. Kenijski član Al Kaide se je podpisal pod teroristični napad leta 2002 na izraelski hotel v Mombasi, v katerem so umrli trije izraelski turisti in 10 Kenijcev. V istem obdobju je izstrelil raketo zemlja–zrak na izraelsko letalo, ko je zapuščalo bližnje letališče, vendar je zgrešil. V Guantanamu je od leta 2007.

Možnost premestitve: Bostan Karim, 46 ali 47 let. V Al Kaidi je bil zadolžen za tovarno improviziranih eksplozivnih naprav v Khostu v Afganistanu, naročila pa je prejemal od al Libija, izbranega poveljnika s strani bin Ladna. Zajet je bil, ko je poskušal prečkati Pakistan. V Guantanamu je od leta 2003.

Omar al Rammah, 42 ali 43 let. Državljan Jemna je visoko usposobljen za delo z eksplozivi, deloval pa je v Afganistanu pred 11. septembrom. V ZDA menijo, da je bil vpleten tudi v izobraževanje drugih, kako uporabljati strupe glede na različne cilje teroristične skupine. V Guantanamu je od leta 2003.

Ahmed Mohamed al Darbi, 41 let. Bil je inštruktor na taboru al Farouq, kjer je teroriste učil, kako se uporablja kalašnikov in kako ravnati s protiletalskim orožjem. V Guantanamu je od leta 2002.

Ismael al Bakush, 48 let. Libijec je bil sprva v džihadu v svoji rodni državi, nato pa je zvestobo prisegel bin Ladnu. Pred 11. septembrom je poučeval izdelavo bomb na naprednih trening kampih Al Kaide. Ujet je bil v Pakistanu, ko je pobegnil iz Afganistana skupaj z vrsto še drugih terorističnih osumljencev. V Guantanamu je od leta 2002.

Marjanca Scheicher

 • centurion

  Zamorc je zamorc.
  Tudi če se piše Obama. Isti qurac kot Osama.
  Oba bin Laden.

  • FORT WORTH

   In musliman je musliman…
   Nestrpnezi , lenuhi , morilci , pedofili in zdraharji !

  • samsara

   Huso Obamba ;-)

 • garfi

  tudi pri nas so levakarji pomilostili kriminalce in zaprli razredne sovražnike
  v montiranem procesu patria BREZ DOKAZOV !!!
  Predsednik države Janez Drnovšek je z odlokom o pomilostitvi med drugim izbrisal obsodbe Darku Zidanskemu in Matjažu Kercu, policijskima specialcema, ki sta bila pred trinajstimi leti udeležena v razvpitem ropu zakoncev Högler v Celovcu, ter odpustil kazen šestih mesecev zapora Igorju Miškoviču, ki je trojnemu morilcu Ivanu Periču priskrbel pištolo. Predsednik sicer obsojence lahko pomilosti le na predlog ministra za pravosodje. Darko Zidanski in Matjaž Kerec sta maja 1994 skupaj s še dvema policijskima specialcema, Domnom Vivodom in Zdenkom Poljšakom, vdrla v hišo zakoncev Högler, kjer naj bi našli nekaj milijonov šilingov. V ponesrečenem ropu so namesto pričakovane vsote našli le za 10 tisoč šilingov deviz, Kerca pa so policisti prijeli že štiri minute po ropu. Ostale so prijeli v Sloveniji, zaradi ropa pa je moral odstopiti takratni notranji minister Ivan Bizjak.
  Z izbrisom iz kazenske evidence se izbrišejo tudi pravne posledice obsodbe
  Kerca je celovško sodišče leta 1995 obsodilo na osem let zapora, po sedmih letih pa so ga pogojno izpustili. Sojenje Zidanskemu in Vivodu v Ljubljani se je končalo decembra 1998, prisodili so jima po sedem let zapora, oprostili pa so ju ropa kupcev cigaret na Zaloški cesti v Ljubljani. Poljšak je marca 1996 umrl v prometni nesreči, zato so postopek zoper njega ustavili. Drnovšek je z odlokom o pomilostitvi Vivodu pred časom že izbrisal sodbo, sedaj pa je izbrisal obsodbo tudi Zidanskemu in Kercu. Z izbrisom iz kazenske evidence se izbrišejo tudi pravne posledice obsodbe. Med pomiloščenimi zaporniki je tudi Igor Miškovič. Drnovšek mu je odpustil kazen šestih mesecev zapora. Zoper Miškoviča teče na sodišču več kazenskih postopkov. Kot so mu dokazali, je Ivanu Periču, ki je bil za umor svoje družine obsojen na 30 let zapora, priskrbel morilsko pištolo. S pravnomočno sodbo ga je doletela kazen treh let in pol zapora.
  Drnovšek je že pomilostil nekdanjega direktorja novogoriškega Hita Danila Kovačiča
  Predsednik države nekoga lahko pomilosti le na predlog ministra za pravosodje. Prošnjo obsojenec ali njegovi svojci naslovijo na ministrstvo za pravosodje, ta pa jo pošlje v presojo pristojnemu tožilstvu in sodišču. Takšno prakso so uvedli po tem, ko je Drnovšek na lastno pest pomilostil nekdanjega direktorja novogoriškega Hita Danila Kovačiča.

 • tarantela

  Katera sta pa tista dva, ki naj bi prišla k nam?

 • samsara

  Cvetober zaželjenih na strani naših t.i. varuhov človekovih pravic in levičarskih uničevalcev Slovenije in slovenstva.

 • garfi

  Obama holds the record for the largest single-day use of the clemency power, granting 153 commutations and 78 pardons on December 19, 2016.[4]
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_granted_executive_clemency_by_Barack_Obama

 • garfi

  WASHINGTON — Just weeks before leaving office, President Obama on Monday issued 78 pardons and commuted the sentences of 153 prisoners, extending his acts of clemency to a total of 1,324 individuals, one of the larger uses of the presidential power to show mercy in modern presidential history.
  http://www.nytimes.com/2016/12/19/us/politics/obama-commutations-pardons-clemency.html?_r=0

 • Caetano

  Zanimivo Al Kaida ima okrog 25.000 članov od tega skoraj 2/3 v Siriji. Sirske enote imajo od Zawahirija nalogo, naj delujejo le za lokalni jihad v Siriji. Preden se je začelo v Siriji so bili številčno še dosti šibkejši.

  Medtem pa ima IS vsaj 50.000 pripadnikov globalnega jihada, dejansko pa še nekatera sunitska plemena sodelujejo z njimi.

  Tudi število talibanov se je v času Obame povečalo za 50.000. Talibani imajo z Al Kaido sklenjeno zavezništvo. Svoj sedež pa ima talibansko vodstvo, kar v Pakistanu, kar niti ni več skrivnost, ki uporablja sicer islamiste raznih vrst tudi za boj z Indijo v Kašmirju. Pakistanska politika uživa tudi kitajsko naklonjenost.

  Obama je vladal dolgih osem let in število jihadistov teh dveh organizacij se je medtem skokovito dvigalo. Jihadistični vrt so ameriški filoislamisti/kulturni marksisti in njihovi arabsko/turški zavezniki več kot dobro zalivali in to tako s svojo napačno strategijo kot tudi z direktno podporo.

  • Lokomotivführer

   Že odštevamo do 20. januarja, ko bo konec krize in bodo začele delnice zopet rasti. Strokovno bi ga lahko okarakterizirali, da je bil globalna zguba. Naša lokalna zguba je bil vsekakor Hari Krišna…

 • neny

  fajn – pol Evrope upam da spenetrirajo od dečkov do deklic…., zmaličijo, zmasakrirajo, ker so kao ljudje. Ekipa psihiatrična bo pa tud imela dela preko nevladnih org.

 • rubec

  Še dobro da tile nimajo otrok. Bi bili vsi al bini.

  • fmg9

   Ja, pa jih imajo. In, ja, so vsi al bini.

 • Franc Šink

  Ti ljudje ne bi smeli nikoli več na prostost.Ali pa so zadnje strelivo Obame.

 • centurion

  Kurba musli črnordeča! Pomilostitve do zadnjega dne mandata.
  Enako,kot kadrovanja komunistov v Sloveniji.
  Zalar še zadnji teden zamenjal vrh tožilstva, sodstva…
  Komunisti vseh barv kože-vsi so krvavordeči.
  Vsi za na kandelabre.

 • totex39

  Sramota za mirovnega nagrajenca Obamo, ki se na tak perverzni politični način maščuje, da v Ameriki ni zmagala demokratska stranka z Clintono na čelu.

  • komar marko

   Kaj misliš, zakaj so naši rdečkoti navijali za Clintonovo. Zakaj so novinarke radija imele na dan volitev malo pred sedmo uro prispevek, kjer so spraševale na način, da so otroci pluvali po Trumpu!

   • totex39

    Ja res je, tukaj je velika podobnost. Ko človek izgublja položaj svojo sovražnost pokaže na tak način.

    • komar marko

     ali ti delavci ne trdijo, da ONI POROČAJO Nevtralno.

 • komar marko

  malo sem poslušal takratni jutranji program naših javno PLAČLJIVIH delavcev in spremljanje volitev v živo! Ne moreš verjeti koliko norosti so sposobni skupaj sklanfati.

 • Tovariš garač hahaha

  Takšn kosmatinc kot je na sliki so lepo vabljeni v Slovenske domove levičark katere jih vabijo in se že veselijo njihovega obiska.

  Sej človek ni kriv da je podoben majmunu ampak očitno pri levičarkah v EU dviguje ženske hormone . Pravi mačo muškarac.

  • Hribouc

   Skidej se, loj lojasti!

 • 5-RA

  ,,Možnost premestitve: Bostan Karim, 46 ali 47 let. V Al Kaidi je bil zadolžen za tovarno improviziranih eksplozivnih naprav v Khostu v Afganistanu,….,,
  Evo tega lahko mi posvojimo. Sedaj, ko se bo gradil drugi tir bomo rabili minerje za pripravo terena za progo. Pa še Pahor bo lahko cel fotosešn naredil z Obamo.

 • tramal

  Vem da če bi ujeli grdega zločinca kučana da ga nikoli nebi izpustili.Niti obama.

 • Igor Kavalar

  Spet novo Obamovo maslo, ki bo teplo cel svet, ker se še ni sprijaznil po porazu na volitvah kandidatke globalne elite.

  Najprej oteži delo Trumpu na mednarodnem prizorišču glede odnosov z Rusijo, z sankcijami in obtožbami brez dokazov, sedaj želi pomilostiti teroriste, kot da že danes ne umira dovolj nedolžnih ljudi. Hussein ni želel definirati sovražnika človeštva št.1 kot islamski fanatiki in končati 6 letne vojne v Siriji.

  A je mar kdo pričakoval kaj drugega od človeka, ki je dobil nobelovo nagrado po 8 mesecih in pol po prisegi?

  Preberte zakaj jo je dobil in se nasmejte (The 2009 Nobel Peace Prize was awarded to United States President Barack Obama for his “extraordinary efforts to strengthen international diplomacy and cooperation between peoples”.)

  • RATATA

   Obamči midlnejm Husein bo vrhunec doživel šele, ko se bo razstrelil.
   Takrat bo šele njegova mati ponosna.

 • Unikatna
 • rrrrr

  Pa naj še kdo trdi, da niso nacionalsocialisti po vsem svetu izjemno usmiljenega srca: Drnovšek je pomilostil finančne teroriste (D. Kovačič), Turk narko teroriste (Voren Pavlič), Obama pa morilske teroriste.

  Pričakovati je, da bo Pahor po koncu mandata pomilostil še kretenske teroriste (Mira Cerarja)

 • Kick.your-ass

  torej niste napisal nič… vsi so obtoženi za neke napde in nekanačrtovanja, za vožnjo in komunikacijo…. torej čeje moj stric terorist in komunicirama, ter me prosi naj ga peljem sem ter tja in bo vel plačal… sem tudi jaz terorist…..

  naj bi zagrešil veliko napadov v zda…. ta obtožba je dobra… leva roka, pmočnik, desna roka, tesen sodelovec, tesen prijatel….. samo sranje

  • RATATA

   Tvoje ime zate – moje ime zate.

   • rrrrr

    Odlično!

  • Aron

   ‘pozabili’ so napisati, da je bila večina že leta nazaj oprana vseh obtožb in so na spisku za izpustitev.

 • RATATA

  Vedeti je treba, da je vsak musliman speča celica dokler ne explodira!

 • AboutTown

  FORT LAUDERDALE AIRPORT, FLORIDA!!!
  THIS IS YOUR FUTURE, BITCHES.

  • rrrrr

   Fantiči morajo ob tej uri pančat. Abuti, dej mamici tablco pa u krpe!

   • AboutTown

    Google it, pussy.

    • rrrrr

     Ma ti pusti kuglu, uoštja, ma kej češ rečt, mona? Ma te prou neč ne kapiram, culo roto mijo.

     • AboutTown

      Ah! Fake primorc… Ha! Kreten.

 • tzt

  Mi smo na varni strani radarja. Imamo Milana, Gregorja in Boruta – pa ne P. Vrhunski zimzeleni kandidat Danülo je zmeraj pri roki. Sirotek, je popušio za prezidenta Si in Un. Zdej bo žlajfal v Švici obnovljeno prostato za OSCE. Ni zadovoljil Babe žabe niti Vasiljke. Drugorazredni luzer.

 • Hun

  Americani naj sami pojejo “sva govna koja su izasrali” bi rekel radikalni desnicar Seselj

  • sprehajalec

   Obama jih bo poslal zadnji hip v Europo, kjer se še držijo levičarji. Soseda boš dobil Hun, enega od prijetnih fantov zgoraj.

   • stajerc5

    Psssst, Sem zvedel, da si je ze kupil vazelino…

    • Hun

     vaju bom prvic z vazelinkotom potem na suho, ker rad podrejam nezne fante…mam prakso iz zapora

     • Hun

      in to ga bosta “primala” dan in noc in me bozala po kosmatih mozatih prsih

     • baldeagle

      Jaz imam pa prakso pedre kastrirat. In to brez anestezije.

     • Hun

      povej kje se dobiva

     • Hun

      no povej uro,dan in kraj kje se dobiva se zbombava ce si “dec” …in brez prijave na PU ce ti zbijem gobec

     • baldeagle

      Pedrov se izogibam na daleč. Če pa se meni kakšen preveč približa in me nadleguje, ga kastriram brez uporabe anestetikov in ga prisilim, da svojega posranega ubožca sam poje, da se ne smeti okolja.

     • Hun

      ti nakladas z velko lopato mulcek mali
      mene so prosil kolegi da se prjavm na ta portal, ker berejo nekateri kako pluvate Srbe, Makedonce, Crno gorce…
      Vsakega posameznega hujskaca pozivam na ulicno bombanje, ce kdo zbere muda…to pr men steje…pa brez prjav na policijo..ker ce mam prakso mam v tem da vsak sirokoustnez k je dobu batine me je prjavu….pridem sam, ce vs bo vec in se hinavsk spravl name vs poiscem enga pa po enga …to ti garantiram

     • baldeagle

      Z srbi si nočem mazati svojih čistih slovenskih rok. Za vas imam pripravljenih cel kup hollow point bullets. To je najbolj učinkovito zdravilo za srbske betice. Preizkušeno leta 91, ko smo vas Slovenci nagnali iz Slovenije, kot stekle pse. Nekatere bolj trdovratne, pa smo “umirili” s hollow point bullets in z njimi pognojili slovensko zemljo.Vajo bomo ponovili kadarkoli, če bo potrebno.

     • Hun

      pravi Slovenci so pokoncni fantje, ker jih mam kr nekaj za prjatle ze iz otrostva…ti jim ne sodis do kolen ne po mozatosti ne po karakterju…moji predniki in sorodniki po mamini strani so pokoncni stajerci ….po ocetovi strani pokoncni Makedonci …zato sm mesanec temperamentne krvi, casti in posluhom za pomoc nemocnim….
      ti si pezde mlado, ker ce bi bil dovolj star bi vedel da se v Sloveniji nismo boril prot Srbom ampak so bili v JLA mladi naborniki iz cele Yuge tud Slovenski fantje zato do prave vojne ni prislo…junec mladi napihnjen…zdj grem spat, ker si dokazal sam sebi in meni da upas napadat prek monitorja, ce bi pa zaropotalo se bi skril pod mamino krilo… na stiri oci me neb upal zmerjat s pedrom to je dejstvo…zdj se pa pober spat mulcek

     • baldeagle

      Da razčistiva, kar se tvojega makedonskega porekla tiče. Ne motijo me ljudje tuje nacionalnosti živeči v Sloveniji, kateri so se asimilirali in spoštujejo slovensko ljudstvo in Slovenijo. Motijo me tisti tujci, ki rovarijp znotraj Slovenije in ne spoštujejo Slovencev. Kajti moje prepričanje je, da so se tujci, ki se preselijo v državo gostiteljico dolžni asimilirati in na tak način izkazati spoštovanje do države gostiteljice in njenega avtohtonega ljudstva.
      Kar se pa starosti tiče, pa sem prepričan, da si ti zame mulc, ki je dolžan vikati starejše od sebe in jim izkazati spoštovanje.
      Koliko sem na hitro preletel novice na tem portalu, sem ugotovil, da si ti tisti, ki si začel provocirati komentatorje, ki so že dolgo časa redni pisci komentarjev na tem portalu. Če nisi v stanju prenesti drugačnih prepričanj, kot je tvoje, se sprašujem, s kakšnim namenom si vletel na ta portal.

     • Hun

      jst mam svojo nacionalnost razcisceno sm Slovenec s slovenskim drzavljanstvom po rodu, ker je mati Slovenka in spadam v enako skupino drzavljanov kot ti, ki imas oba starsa Slovenca…asimiliral se je z veseljem moj oce in ima naturalizirano SLO drzavljanstvo in govori tekoce slovensko
      Napisal sm ti ze prej razlog vzkoka na ta portal…provociral bom vse kateri posplosujejo in napadajo z hujskaskim tonom, da ko pride desnica na oblast se boste znebil vseh “balkancev” in “juznakov” sem torej spada moj oce…zato se ne delat neumne da se ne napihujete s takim prostaskim komentarji tukaj…

     • Hun

      pa nakazi mi tvojo ali vaso paranojo kateri tujci rovarijo po Sloveniji in jo unicujejo ker jaz jih ne vidim

     • baldeagle

      Eden izmed takih je ljubljanski župan. Ta je pravi uničevalec mesta, kateremu županuje, poleg tega pa je še kriminalec in skorumpiranec.
      Imam pa tudi podatke, da je veliko ex pripadnikov ex JA, ki rovarijo znotraj Slovenije in proti njej spletkarijo. Peta kolona, ki bi se takoj obrnila proti Slovencem ob za njih primernih pogojih. Nikoli ne bodo pozabili poraza, ki so ga bili deležni s strani slo. TO in policije med osamosvojitveno vojno.

     • Hun

      Hehe tukaj si mi pokazal svoje oprane mozgane in paranojicno fatamorgano o neko podtalni komunisticni organizaciji, ki se pripravla na prevzem oblasti …to kvecjem lahko trdis za stranko SDS ki si hoce sama podredit drzavo..zdj jo pac izkoriscajo vasi nasprotniki …Jansa je odlicen manipulator to se je naucil sj je bil obrambni minister in del udbasev je bilo njemu zvestih in so se danes…udba ali danasnja Sova je enako kot pri CII vodijo jo enkrat direktorji nastavljeni s strani republikancev drugic demokrati ki ji trenutno vladajo dokler jih Trump ne zamenja ….meni je slika Slovenskega politicnega parterja jasnejsa ker gledam na stvar pristransko…ti si se prepustil desni struji mislec da je Jansa domoljub…Jansi se gre za oblast in mascevanje vsem akterjem ki so ga izrinil v aferi depala vas….

     • Hun

      od vseh vecjih lopovov slovenskih priimkov si lih Zokija nasel res ne izvirno..ti mas kake dokaze ti si revcek in priden fant, ki ne razumes posla….
      zarad korupcije bi desnaki radi na vislice poslovneze pislal…v Ameriki jih dobro oglobijo to je smiseln sistem….zakaj bi koga zarad koruptivnega denarja telesno piskodoval, ce je denar papir z vrednostjo ampak brez duha in energije….vidm da si preposten…ampak tvoj vodja je pa sebicnez in bolnik hlastanja po moci, mascevat se hoce od afere depala vas naprej tistim ki so ga izrinil s polozaja…to je resnica njegovega plana, postene in pridne ljudi pa zlirablja za svoje sebicne cilje po vladanju, domoljub pa tak…he clovek mej mal hrbtenice in zacni razmislat svojo glavo…

     • baldeagle

      V enem zgornjih komentarjev si napisal, da si bil v zaporu. Pošteni ljudje zapora še od zunaj niso videli. V zaporih prebivajo barabe in kriminalci. Torej se poglej v ogledalo, preden napišeš nekaj, kar celo sam počneš. Ti nisi pošten slo. državljan, sicer te nebi zaprli, razen, če si bil po nedolžnem obsojen, v kar pa močno dvomim.
      Tvoje grožnje poštenim Slovencem, o tebi povedo vse. Taki pa niste dobrodošli v tej deželi.

     • Hun

      Ti sledis kriminalcu, pac “legalnemu” preprodajalcu orozja na drzavni ravni..z ustavnimi sodniki v zepu kot pravi don Corleone…Janso spostujem samo zato ker je res pravi kriminalec, ki se ne pusti ujet…take hladne oci kot jih ima on odrazajo pravi kriminalci …ze njegovo letovanje na morju na Siciliji mi potrjuje vse to…
      njegov pajdas Bavcar 2metra visok mozakar taki so v Crni gori z izvenseriskim apetitom do plenjenja bogatstva, lepih zensk itd alfa samec v dobesednem pomenu besede
      ti mi delujes prevec pridn zato ne bos verjel in razumel kaksni so moski, ki hlastajo po moci kot Jansa in Bavcar po bogatstvu
      ne zamerim ne enemu ne drugemu tak je svet vsak ga naj iskorisca ce ma sanso…., denar nima energije je papir ki ga je ustvaril clovek zato je neumno zapirat ljudi ki si z korupcijo nabereje denar to nima smisla…ampak ti tega ne bos razumel

     • Hun

      ko bos online mi napisi…ker sm vceraj ti poslal dva obsezna posta in so mi jih zbrisal ….tolk sm bil razocaran da sm zbrisal.svoj naslov…ampak mi ni dal mislt kako to da ne cenzurirajo vseh grozen in socnih besed do vceraj, ko sem pisal o JJ in IB so mi zbrisal dva posta….zdj mi je samo se dodatno potrdil da ta portal ni prvi v sluzbi resnice ampak prvi v pranju mozganov …

     • Hun

      ti bi me moral spostovat ker sm kriminalec, ce je tvoj vodja prodajalec “smrti” …
      pravi don Corleone, ki ima ustavne sodnike v zepu..
      take hladne oci premorejo top krimosi…jst ga spostujem kot mafiozota genialnega uma, ker se ne pusti ujeti…pravi manipulator sj mu je bila mentorica Udba…s tem, da je se “cinkator”, ker s partijsko knizco so moral vsi ovajat…
      da ne omenim njegovega pajdasa iz studentskih dni dalje…srcnega bolnika, 2metrskega mozakarja ki rad kosarko spila, izvenseriskega apetita po hlastanju premozenja…taki mafiozoti so v Crni gori ala Đukanovic..in pri nas Bavci….
      tak post so mi vceraj zbrisal ko sem omenjal imena in priimke…tok o demokraticnem portalu …ne cenzurirajo pa ko kakemu grozim ali zmerjar s socnimi besedami….

     • baldeagle

      Moj oče in mati sta bila tudi priseljenca v tuji deželi. Ker sta se popolnoma asimilirala, sta bila zelo spoštovana državljana od tamkajšnjih lokalnih oblasti in ostalih državljanov. Z vsem srcem sta spoštovala deželo, ki jima je omogočila prživetje in ju sprejela za svoje ter jima nudila odlične pogoje, da sta ustvarila zavidanja vredno premoženje in življenjski standard. Niti na misel jima nikoli ni prišlo, da bi krtizirala deželo, ki jima je omogočila lep in topel dom.

  • stajerc5

   Ko bi ti Seselj jajca odrezal, bi rekel: Smrdi, Hun je kuro nategno…

   • Hun

    ne totega stajerca “nategno” zato tko smrdi

   • Hun

    ocitno ves da smrdi ce kuro nategnes

  • baldeagle

   Šešelj je enako, kot vsi Srbi, pred vso vesoljno javnostjo sramotno pokleknil pred Američani in jih prosil odpuščanja. V nasprotnem, bi Američani Srbijo zravnali z zemljo. Sam obžalujem, da se to ni zgodilo.

   • Hun

    ti pa dobro pises slovensko za Americana…laznivec grdi….
    Amerski intelektualci so ocitali Clintonu kot najvecjo napako, da je bombandiral civiliste v Beogradu
    ce je kj sramotno je to, da niso mogl genialca ali norca Seslja obtozt v Haagu

    • baldeagle

     Sem sin slovenske matere in očeta. To so mu očitali nekateri ameriški levičarji.

     • Hun

      ti si spremenu spol …rojen si bil kot sin zdj si hcerkica

     • baldeagle

      Ne sodi drugih po sebi, pezde zahojeno pedersko!

     • dr Janez Sveti

      Z zanimanjem berem tvoje miselne vzorce.
      DR Janez Sveti genij

   • dr Janez Sveti

    Imaš znake psihopata. Pojdi na pregled.
    DR Janez Sveti genij

   • Hun

    Seselj se je smejal Haggu v obraz, res je pokleknil ja ponosno je odkoral iz sodisca…Seselj je genijalec najmlajsi doktor znanosti svoje generacije …ampak zame vseeno norec antipaticni..radikalni desnicar “vas covjek'” nevem zakaj ga ne maras

 • AboutTown

  Zbirka najhujših serijskih morilcev… sami muslimani in črnci:
  http://listverse.com/2017/01/06/10-serial-killers-on-why-they-did-it-in-their-own-words/

  • dr Janez Sveti

   Res je. Tile so polnili jame po 2.SV v Sloveniji. Banda. Belci smo kulturniki.
   DR Janez Sveti bel kot mleko

 • baldeagle

  Čim prej mora Donald prevzeti vajeti USA v svoje roke. Hussein počne samo škodo svoji deželi kakor celemu svetu z izpustitvijo islamske teroristične golazni. Še dobro, da ni realiziral svojih predvolilnih obljub o zaprtju zaporov v Guantanamu. Zapore v Guantanamu je potrebno še povečati in vso zajeto islamsko golazen zapreti in tako omogočiti agentom CIA, da jih zaslišijo in iz njih izvlečejo informacije potrebne za uspešen boj proti tej islamski golazni. Za pridobitev natančnih informacij o načrtih terorističnih napadov in drugih dejavnosti teh islamskih izmečkov je potrebno uporabiti med drugim tudi waterbording torture method, da ta golazen islamska spregovori vse kar ve o načrtovanju pobijanja nedolžnega prebivalstva v civiliziranem svetu in omogoči preprečitev, še preden uspejo islamski divjaki realizirati svoje načrtovane akcije.

  • dr Janez Sveti

   Ti si velik človekoljub in mislec.
   DR Janez SVeti genij

 • dr Janez Sveti

  Marjanca Scheicher hvala za podrobno predstavitev, veleumov, poveljnikov, finančnih genijev, emirjev,poslovnežev in inženerjev. Zanimivo je smo nekaj. Večina je v zaporu,ker je sodelovala v bojih proti okupacijski USA vojski v bližnjevzhodnih državah. Drugi pa so prikazani kot organizatorji napada na TWC, ki je seveda delo kar Američanov samih, razen, če verjamete v Hobite.
  Na koncu koncev izpade, da Amerika s svojimi 500 milijardami, ki jih porabijo LETNO za vojsko in ekonomsko ter vojaško najmočnejša država na svetu ne more premagat nekaj kameltrajbarjev. Sramota.
  Dr Janez Sveti svetovalec za izvensodne zapore

 • Aron

  guantanamo je obamina sramota, in izpustitev zapornikov, ki so bili že leta nazaj oprani obtožb in na spisku za izpustitev, tega ne bo popravila.

  nova pa seveda v svoji neofašistični maniri samo ponavlja fake news, ki jih pobere na spletišču. primer: ‘An unclassified summary of Zahir’s case posted on a Defense Department website Wednesday says Zahir had a limited role in the Taliban, he was probably misidentified as someone with ties to al-Qaida weapons and he’s pursued educational opportunities.’

  nova torej še vedno navaja zahirja kot nevarnega terorista, ko gre v resnici za nedolžnega človeka, ki so ga američani zamenjali z nekom drugim.

  v guantanamu je nedolžnih več kot sto domnevnih ‘teroristov’, ki jih zda nezakonito zadržuje na ozemlju tuje države (irionija, da zda kubo obtožuje kršenja člobvekovih pravic, medtem ko imajo sami na njihovem ozemlju koncentracijsko taborišče). nujno je, da se vse nedolžne izpusti oz. preseli na drugo lokacijo, preden nastopi funkcijo šovinist, ki bi mučil tudi družine domnevnih teroristov. in nova z marjanco scheicher celo spodbuja eklatantno kršenje človekovih pravic, kar je sramota posebne vrste.

 • Anonimni_Profesor

  V zvezi z napadi Al Kaide 11.9.2001 se pojavljajo tudi t.i. teorije, da je bilo to dejanje zrežirano v ZDA. Lažni strokovnjaki so napletli cele pole kvazi teorij. Ta stran se ukvarja z razkrivanjem neznanstvenosti in nestrokovnosti teh teorij. Ob tem moram poudariti, da ne gre samo za razlage ali ali, ampak je velika razlika, ker so bile razlage, ki zavračajo t.i. teorije zarote objavljene tudi v strokovnih revijah s FV, kar je edino primerno pri verodostojni debati. Publish or perish načelo je povozilo teoretike zarot.

  http://www.debunking911.com/

 • Bastian

  Vsi zgoraj našteti teroristki niso vredni počenega groša.Tudi če bi jih predelali v gnoj kar so že sedaj od njih ne bi bilo nobenega pozitivnega učinka.Zato naj z Obamovim blagoslovom oddidejo v beli svet netit sovraštvo, morit, posiljevat.Skratka širiti alahovo besedo.

 • Ivan Friderik Novak

  Odkar je odšel nekdanji urednik Uroš Urbanija, pada raven portala Nova24TV.
  Prelestna ga. Marjanca Scheicher je morda dobra za pisanje člankov v kakšno ženski revijo, za pisanje in vodenje oddaj na Nova24TV pa nima “kil” (vodenje pogovora z g. Jungom).

  Zdaj pa k članku, nobeden od omenjenih 59 teroristov ni bil pravnomočno obsojen.
  Če bi bili teroristi (obsojeni na sodišču), kakor piše M. S., jih Obama ne bi nikoli izpustil.
  Je pač tako, da obtožba še ni obsodba.
  Sicer je Guantanamo itak velika sramota za ZDA. Ne bi se čudil, če bi se izkazalo, da so Busha inštruirali “demokratični” Izraelci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!