fbpx

To sta prvi znani, komaj 8- in 18- letni, žrtvi barbarskega napada v Manchestru

Foto: Twitter

18-letna Georgina Callander je bila prva znana žrtev tragičnega terorističnega napada v Manchestru, za katerega je odgovornost že prevzela skrajna teroristična organizacija Islamska država. Druga znana žrtev je komaj 8-letna Saffie-Rose Roussos. Dekličini svojci in znanci že izrekajo sožalje ob njuni prerani smrti. 

Prva znana žrtev ponedeljkovega terorističnega napada v manchestrski areni je 18-letna študentka zdravstva in socialnega varstva Georgina Betthany Callander. Georgina, ki je bila velika navdušenka nad ameriško pevko Ariano Grande in je v preteklosti z zvezdnico že objavila fotografijo na družbenih omrežjih, se je udeležila pevkinega ponedeljkovega koncerta.

Pod fotografijo z zvezdnico izpred dveh let je zapisala: “Hvala ti za vse, draga moja. Pogrešam te.“

Že v nedeljo je Georgina objavila na Twitterju, da koncert nestrpno pričakuje
Georgina je bila v eksploziji, ki je odjeknila po zaključku koncerta, močno poškodovana in so jo, po poročanju Evening Standarda, med prvimi pripeljali v bolnišnico. Tam je, v navzočnosti mame, malo za tem, podlegla prehudim poškodbam. Osemnajstletnica je ena izmed 22 žrtev, ki so zaradi okrutnega napada veliko prezgodaj izgubile življenje.

Georgina Betthany Callander (Foto: Twitter)

Na Twitterju se so njeni smrti že poklonili prijatelji, ki jo bodo hranili v srcu kot čudovito dekle z najljubeznivejšim srcem in dušo. Tudi vodstvo Runshaw College, kjer je Georgina študirala, je že izrazilo sožalje, zapisali so, da so z družino in prijatelji v mislih in molitvah. Šola je zagotovila pomoč in svetovanje vsem bližnjim. Na najstničino smrt se je odzval tudi britanski igralec Sean Maguire, ki je Georgino srečal v aprilu in je na Twitterju izrekel sožalje njeni družini ter vsem svojcem še neimenovanih žrtev.

Vest o smrti komaj 8-letne Saffie-Rose Roussos pa je zlomila srca številnih. Ravnatelj šole Tarleton Community Primary School, ki jo je deklica obiskovala, je dejal, da je bila Saffie-Rose prelepa deklica, sicer tiha, a skromna in ustvarjalna. V spominu pa bo za vedno ostala kot polna topline in dobrote. Šola se zdaj osredotoča na pomoč sošolcem in osebju, k pomoči je poklicala tudi lancashirski okrajni svet. Dekličina mati in sestra sta sicer še v bolnišnici zaradi ran, ki jih je povzročil šrapnel.

Saffie-Rose Roussos (Foto: Twitter)

Z. V.