fbpx

Toliko o integraciji muslimanskih migrantov v Nemčiji: Na božični večer stopili v župnijo, zabodli eno osebo, eno pa resno ranili!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Toliko o sprejemanju muslimanskih migrantov z odprtimi rokami in zagovarjanju stališča, da je nasprotovanje masovnim muslimanskim migracijam rasistično in islamofobno dejanje. Iz Nemčije prihajajo novice o tem, da so muslimanski migranti na božični večer v župniji zabodli enega človeka, pri tem pa še enega lažje ranili.

Do napada, v katerem sta dve osebi utrpeli poškodbe, je prišlo v župnišču v mestu Aue-Bad Schlema. Evangeličanska luteranska župnija Svetega Nikolaja je 24. decembra v župnišče povabila ljudi v stiski, saj nihče ne bi smel božičnega večera preživeti sam.

Foto: iStock

Zabodeni potreboval operacijo
Po poročanju policije v Chemnitzu je pričel 53-letni Sirec povzročati težave, zato je bil napoten iz župnišča. Malo zatem se je v župnišču pojavilo osem Arabcev. Njihov prihod je sprožil nov spor, ki je prerasel v nasilje nad 34-letnim gostom z iranskim državljanstvom. Tekom reševanja konflikta je bil resno poškodovan 51-letni član cerkvene skupnosti, zaboden je bil namreč v trebuh. Zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel, je moral na operacijo, so sporočili iz policije. Iranec je utrpel lažje poškodbe. Policija je po poročanju Jihadwatcha še v lovu za osumljenci.

Hana Murn