Toliko o reformah in strpnosti v Savdski Arabiji: božična drevesa še vedno strogo prepovedana!

Foto: YouTube

Savdska Arabija je doživela pogrom potem, ko je mednarodno javnost opomnila, da je uvoz božičnih dreves v državo še vedno strogo prepovedan. V Savdski Arabiji je prav tako strogo prepovedano silvestrovanje, od praznovanja novega leta pa so se distancirali tudi slovenski muslimani na svojem portalu islam.si, in to kljub temu, da se novo leto v večini muslimanskih držav normalno praznuje!

Carinska uprava Savdske Arabije je svoje državljane in tujce opomnila, da je uvoz božičnih dreves v državo še vedno strogo prepovedan, prepoved pa prav tako velja za vse ustanove, podjetja, hotele in restavracije. Odbor za promocijo kreposti in preprečevanje grehov bo tako, kot poroča RT, tudi letos vztrajno preprečeval kakršnokoli razkazovanje prazničnega razpoloženja, in to kljub temu, da so kronskega princa Mohameda bin Salmana polna usta besed o liberalnih reformah in družbenih spremembah verjetno enega najbolj zatiralskih režimov na svetu. Nekateri so se pošalili, da bi bila ukinitev prepovedi božičnih dreves enostavno prevelika reforma v mesecu, ko so se moški in ženske prvič lahko skupaj udeležili koncerta egiptovskega pop glasbenika v Riadu.

Foto: epa

V Savdski Arabiji prepovedano tudi silvestrovanje, da ne bodo sprejemali novoletnih čestitk, pa so že opozorili tudi slovenski muslimani
Kot smo pred tednom dni že poročali, je v Savdovi Arabiji strogo prepovedano tudi praznovanje silvestrovega in novega leta, ki se sicer brez težav praznuje v večini muslimanskih držav. Da novega leta ne bodo praznovali in da za praznik ne bodo prejemali čestitk, so opozorili tudi slovenski muslimani na portalu islam.si. Ker so, kot vse kaže, med migranti, ki prihajajo v Evropo, pretežno bolj radikalni muslimani, ki jim ni šlo dobro niti v svojih domovinah, le malo verjetno manjka, da bodo pričeli pozivati k prepovedi silvestrovanja v Sloveniji, da tako ne bi bilo kršeno njihovo dostojanstvo.

J. Ž.

 • Tone

  “…tudi slovenski muslimani na svojem portalu islam.si …”
  Slovenski muslimani pravijo, da portal islam.si ni njihov portal. Tudi na samem portalu nikjer ne piše, kdo ga izdaja. FAKE na FAKE.si

  • Harigast

   Ne islam.si je znan amiški portal,občasno ga tudi rastafarjanci uporabljajo.

  • KAPIBARA

   Ketman oziroma takija pomenita pravico muslimana, da kršita vse verske propovedi.
   Kuran pravi, da bo Alah cenil vsakega muslimana po srcu in ne po tem, kar ima na jeziku. Ta razmišljanje daje legitimno pravico muslimanu, da lahko laže, se lažno zliva z okolico, da skriva svojha verska čustva … ko se počuti ogroženega zaradi svojega verovanja. Musliman, ko se počuti v nevarnosti, lahko zanika svojo vero in prevzame vero svojega sovražnika.
   Musliman takijo ne razume kot laganje, razumejo kot samozaščito. Vsak musliman sam po svoji presoji uporablja takijo

   • Tone

    Ali si ti kak imam ali razlagalec korana? Ali si kdaj vprašal kakega muslimana, kaj misli o tem? Nisi, ker se ne bi strinjal s tabo.

    • KAPIBARA

     Seveda se nebi strinjal, saj mu to vera dovoljuje-ukazuje
     Beri ŠE ENKRAT razlago..: Alah cenil vsakega muslimana po srcu in ne po tem, kar ima na jeziku.. – legitimno pravico muslimanu, da lahko laže, se lažno zliva z okolico, da skriva svojha verska čustva … ko se počuti ogroženega zaradi svojega verovanja….- počuti v nevarnosti, lahko zanika svojo vero in prevzame vero svojega sovražnika.

     • Tone

      Amaterske razlage česarkoli me ne zanimajo. Še posebno ne, če je razlagalec sovražno nastrojen do predmeta svoje razlage.

     • KAPIBARA

      Po tem pa hodi na mesčeve in kordeževe razlage o “venezueli”..

     • Tone

      Si pa res revež, če si tako obremenjen s meseci in kordeži, da jih omenjaš, ko jih je treba in ko jih ni treba. Pa z Venezuelo, ki je čisto obroben svetovni pojav.

     • KAPIBARA

      Kaj, pol boš šel al ne ? na velikoumna + velikopotezna predavanja..

 • škrat Murgelj noriški

  ali ni ravno SDS in njeni poslanci največji prijatelji Savdov in njihovega dvora, po vzoru na Amere, ki itak dopuščajo tej kriminalni kliki čisto vse, od uboja Hasodžija do podpore Bin Ladnu? pozicija Nove je shizofrena, kar je sploh značilnost vsake noriške dejavnosti

  • pajot

   Ti seveda nimaš pojma o noriški dejavnosti,zmedenec. Butelj,kretenski….zate je edina znanost,ki si jo uspel osvojiti v osnovni šoli,da je ena in ena tri.

 • A o tem pa nič

  .P. Celje
  FOTO: Mladoletni Kosovec v Celju sejal strah in trepet: poziral z avtomatskim orožjem in hudo poškodoval dijaka
  2
  17. Dec 2018, 08:58

  Deli na:
  Rojaka, ki so ga policisti obravnavali zaradi več primerov nasilništva, so že izgnali iz države. Mladoletnik je trenutno v priporu.

  Fotografija z orožjem, kosovec PU Celje
  Tako je mladoletni Kosovec poziral z avtomatskim orožjem.
  Pred dvema letoma so v Celju obravnavali več primerov nasilništva nad mladoletnimi osebami. Takrat so ovadili 20-letnega državljana Kosova, ki je bil pozneje izgnan iz države. Od takrat niso beležili “izstopajočih primerov nasilja med mladimi”.

  Do decembra.

  Sodeloval v pretepu in izsiljeval

  PU Celje: “Ob tej priložnosti poudarjamo, da je vsako nasilno dejanje, ne glede na obliko, bodisi verbalno ali fizično, nad mladoletnimi osebami nedopustno zato bomo še naprej dosledno represivno ukrepali zoper vsakega storilca, ki bo izvajal nasilje nad vrstniki. Mladoletniki naj o vsakem takem ravnanju obvezno seznanijo starše, profesorje ali prijatelje in zadevo prijavijo policiji v nasprotnem primeru namreč dajejo nasilnežem le še večji občutek moči.”

  V začetku tega meseca je bila celjska policijska uprava obveščena, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Enega od njiju so tako hudo poškodovali, da je še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici. Utrpel je dvakratni zlom čeljusti. Policisti so ugotovili tudi, da so Kosovci dijaka, ki okreva v bolnišnici, in še enega dijaka napadli že v začetku aprila letos. Takrat so oba lažje poškodovali.

  Mladoletni Kosovec, ki je sodeloval v pretepu omenjenega dijaka, ki je utrpel dvakratni zlom čeljusti, je od septembra do konca novembra letos najmanj enega mladoletnega dijaka v šoli in njeni okolici izsiljeval za denar. Ta mu ga je iz strahu večkrat izročil.

  Pred preiskovalnim sodnikom

  Osumljeni je na družbenih omrežjih strah sejal s fotografijo, na kateri pozira z dvema avtomatskima puškama kalašnikov v rokah.

  Mladoletnik je zdaj v priporu. “Za kaznivo dejanje Nasilništvo je zagrožena kazen do treh let zapora, za kaznivi dejanji Izsiljevanje in Huda telesna poškodba pa pet let zaporne kazni,” so sporočili s Policijske uprave Celje

  So domačini res postali napol punce?

 • MBS

  Če BV katolike branita samo še Asad in Putin.

 • Caetano

  Zanimivo je brati filoislamisticno apologijo, ki jo je nedavno objavila rdeca Mladina. Navajajo npr. islamske predstavnike iz Slovenije ces, da so Vahaba izrabili za politiko podobno kot Marxa. Vahabiti pa da verjetno vodijo portal islam.si. Kot da Marxu ni slo na prvem mestu ravno za politiko. Mislim kaksno pneumljanje in mesanje megle si dovoli ta levicarsko-islamisticna naveza!

 • MBS

  Mabus hoče uničiti krščanstvo Vatikan in Rim. Mabus je antikrist in drugi Hitler.

 • pajot

  Nedžad Grabus in Nevzet Porić,čestitam vama za Novo leto 2019 in za Božič v letu 2018. Imejta se fajn.

 • Andrej

  Evropa se zgane šele, ko se musliči lotijo OKTOBERFESTA.

 • Van Der Waals

  TAKO BI MORIALI TUDI MI V EVROPI PREPOVEDAT TISTE RAKETE KI SO POLEG DZAMIJE! AL PA KR PREPOVEDAT DZAMIJE!

  • Tone

   Ali si ti katoliški vahabit, da imaš enake ideje kot muslimanski vahabiti?

 • Olga2345

  Ker so tudi komunisti proti Božiču, je to dejanje prijateljstva in sodelovanja med Saudovo Arabijo in talibanskim sarcevim cirkusom! Komunizem=islamizem=terorizem!

  • Tone

   Od vseh na svetu, najtesneje sodeluje s Saudovo Arabijo slovenski zet Trump. Tudi premier JJ je obiskal prijateljsko Saudovo Arabijo in povabil rjuharice, naj se pridejo kopat v naše toplice.

   • joza joza13

    Ooo, Tonček! Kako sem te vesel!
    A še pomniš okus po ukradenih farovških klobasah?

    • Tone

     A te stvarni podatki vedno tako pretresejo?

     • joza joza13

      A je bilo videti pretresljivo?
      … o klobasah pa nič?
      Revše…

     • Tone

      Sem mislil, da si tiste klobasarije pisal, ker si bil tako pretresen, ko si prvič v življenju prebral nekaj točnih podatkov. Na misel mi ni prišlo, da bi lahko bile tiste klobase, o katerih nič ne vem, resnične.

     • joza joza13

      Ti, a se spomnič čigavo njivo je tvoja pokojna mati obdelovala? Danes je tam parkirišče…

     • Tone

      Ne vem, kaj je vzrok tvojemu pisanju, ali si se predoziral ali je kaj drugega, vsekakor najbližje parkirišče od katerekoli njive, ki jo je obdelovala moja mati, je več kot kilometer. Najbližji farovž, v katerem bi lahko bila kaka klobasa, pa je 8km daleč. Ne obstaja samo tisti Tone, ki ga ti poznaš, ampak nas je v Sloveniji nekaj tisoč. Želim ti, da čim prej okrevaš.

 • Gr Enze

  SAJ JE ITAK VSEENO MI JIM NE BOMO ČESTITK POŠILJALI SAMI PA NAJ SE ŽE ENKRAT POSTRGAJO IZ EVROPE NAZAJ K SVOJIM V MEKOOOOOOOOOO !

 • xtc

  Komur ne paše praznovanje novega leta naj se pač odseli,koliko je užaljen in razžaljen me nič ne briga ,naj odide tja kjer ga to praznovanje nebo žalilo za vedno.

 • Korl

  A ni največji podpornik SA Trump, ki ga vedno tako hvalite.

 • Jernej Arko

  Kje boš pa u SA najdu smreko lepo vas prosm no.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!