Toliko o reformah in strpnosti v Savdski Arabiji: božična drevesa še vedno strogo prepovedana!

Foto: YouTube

Savdska Arabija je doživela pogrom potem, ko je mednarodno javnost opomnila, da je uvoz božičnih dreves v državo še vedno strogo prepovedan. V Savdski Arabiji je prav tako strogo prepovedano silvestrovanje, od praznovanja novega leta pa so se distancirali tudi slovenski muslimani na svojem portalu islam.si, in to kljub temu, da se novo leto v večini muslimanskih držav normalno praznuje!

Carinska uprava Savdske Arabije je svoje državljane in tujce opomnila, da je uvoz božičnih dreves v državo še vedno strogo prepovedan, prepoved pa prav tako velja za vse ustanove, podjetja, hotele in restavracije. Odbor za promocijo kreposti in preprečevanje grehov bo tako, kot poroča RT, tudi letos vztrajno preprečeval kakršnokoli razkazovanje prazničnega razpoloženja, in to kljub temu, da so kronskega princa Mohameda bin Salmana polna usta besed o liberalnih reformah in družbenih spremembah verjetno enega najbolj zatiralskih režimov na svetu. Nekateri so se pošalili, da bi bila ukinitev prepovedi božičnih dreves enostavno prevelika reforma v mesecu, ko so se moški in ženske prvič lahko skupaj udeležili koncerta egiptovskega pop glasbenika v Riadu.

Foto: epa

V Savdski Arabiji prepovedano tudi silvestrovanje, da ne bodo sprejemali novoletnih čestitk, pa so že opozorili tudi slovenski muslimani
Kot smo pred tednom dni že poročali, je v Savdovi Arabiji strogo prepovedano tudi praznovanje silvestrovega in novega leta, ki se sicer brez težav praznuje v večini muslimanskih držav. Da novega leta ne bodo praznovali in da za praznik ne bodo prejemali čestitk, so opozorili tudi slovenski muslimani na portalu islam.si. Ker so, kot vse kaže, med migranti, ki prihajajo v Evropo, pretežno bolj radikalni muslimani, ki jim ni šlo dobro niti v svojih domovinah, le malo verjetno manjka, da bodo pričeli pozivati k prepovedi silvestrovanja v Sloveniji, da tako ne bi bilo kršeno njihovo dostojanstvo.

J. Ž.