fbpx

Tragedija: Spletno ustrahovanje, ki ga šola ni primerno obravnavala, privedlo otroka do tega, da je skočil pod vlak

Sam Connor in tragična železniška postaja (Foto: družbena omrežja)

Veliko Britanijo je pretresla smrt 14-letnega Sama Connorja, ki je ga je v ponedeljek povozil vlak pred 50 sošolci. Policija dogodek obravnava kot samomor, do katerega je najverjetneje privedlo ustrahovanje, ki ga pristojne službe kljub številnim opozorilom niso primerno obravnavale. 

V Veliki Britaniji je kot strela z jasnega udarila tragična vest, da je vlak na železniški postaji Chertsey do smrti povozil 14-letnega učenca tamkajšnje šole Sama Connorja, in to vpričo 50 njegovih sošolcev. Policija dogodek obravnava kot samomor, do katerega naj bi prišlo po tem, ko je bil Connor več mesecev deležen spletnega ustrahovanja, ki pa ga njegova šola kljub številnim opozorilom ni zadovoljivo obravnavala, poroča Mail Online.

Tik pred svojo smrtjo je Connor prijatelju predal svoj mobilni telefon, torbo in poslovilno pismo. V njem mu je med drugim posredoval geslo za dostop do vsebin svojega pametnega telefona, kar potrjuje, da je do samomora najverjetneje prišlo zaradi hudega spletnega ustrahovanja. Preiskovalci upajo, da bodo ravno preko omenjenega telefona prišli do namigov, ki bodo olajšali obravnavo primera in iskanje pravih vzrokov za tragedijo.

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Kulture nasilja šola ni primerno obravnavala
Dejstvo, da je bil Connor, sicer tih, a priljubljen fant, že več mesecev pred smrtjo deležen ustrahovanja, je potrdil tudi njegov oče, ki pa je poudaril, da je bil odziv šole na tovrstno problematiko neprimeren. “Čeprav je bilo jasno, da se med učenci šole pojavlja kultura nasilja, se pristojni niso primerno odzvali. Za njih se očitno odgovornost konča na šolskih vratih,” je povedal. Ob tem je dodal, da nikoli več ne bi poslal svojih otrok na omenjeno šolo.

Ravnatelj šole zanika odgovornost
Na dogodek in obtožbe se je že odzval tudi ravnatelj šole James Kibble, ki je v pismu staršem zapisal, da je prepričan, da bo policijska preiskava pokazala, da vzrok za Connorjevo smrt ni bilo ustrahovanje, ampak kaj drugega. Poudaril je: “Nekateri bodo razumljivo zaskrbljeni zaradi sklicevanja na ustrahovanje v povezavi z omenjeno tragedijo. Vedeti pa morate, da policija in lokalna oblast trenutno izvajata ločene preiskave v povezavi z dogodkom. Prepričani smo, da bodo poročila pokazala, da ustrahovanje ni bil vzrok za tragično smrt.” Ob tem je zaključil: “Smo v izjemno težkem položaju, a z vero, sočutjem in močjo naše šolske skupnosti nam bo uspelo, da bomo tudi vnaprej dobro sodelovali in podpirali drug drugega.”

Rajko Golob