Tragični večer v Nemčiji: Ženska zabodena po vpletenosti v konflikt z migrantoma sirskih korenin, starima 13 in 14 let

Foto: iStock

Naslednji primer jasno dokazuje, da integracija migrantov ni uspešna. 24-letnica se je namreč znašla v borbi za življenje, potem ko je bila v nemškem Hannovru zabodena med bojem s skupino otrok migrantov sirskih korenin. 

Ženska in prijatelj sta se znašla v konfliktu s fanti, starimi 13 in 14 let, v soboto zvečer, v supermarketu v majhnem mestu Burgwedel blizu Hannovra.

Par se je srečal z najstniki na poti domov, ko je prišlo do konflikta med 25-letnim prijateljem ženske in migrantoma, katerima se je pridružil še 17-letni prijatelj. Po navedbah lokalnih medijev je bila 24-letnica zabodena s strani 17-letnika, medtem ko je poskušala umiriti razgreto situacijo.

Foto: iStock

Zabodena ženska v kritičnem stanju
Vsi trije najstniki so zbežali z mesta zločina, a jih je policija kmalu zatem prijela. 17-letnik se je v nedeljo znašel pred sodnikom, kjer je bil obtožen poskusa umora. Nacionalnost ženske, ki ostaja v kritičnem stanju, še ni znana, prav tako pa tudi ne njenega prijatelja.

 

Zločini z noži so v Nemčiji postali vedno pogostejši; pred dvema tednoma je bil namreč aretiran 17-letni Afganistanec, potem ko je v Flensburgu zabodel svojo 16-letno punco. Po navedbah policije je do porasta napadov prišlo v vseh 16 nemških zveznih deželah.

N. Ž.