Trend o spolni usmerjenosti mladih postaja problem

Foto: epa

Britanski statistični urad ONS je objavil zaskrbljujoče podatke, ki razkrivajo, da se v otoški družbi nadaljuje trend upadanja števila ljudi, ki se razglašajo za heteroseksualce. Obenem pa raste število homoseksualcev in biseksualcev. 

V letu 2015 se je 95,2 odstotka oseb deklariralo za heteroseksualce, leta 2018 je bilo takšnih 94,6 odstotka, leta 2019 pa komaj še 93,7 odstotka. Govora je o ljudeh starejših od 16 let. Po drugi strani pa narašča število oseb, ki jih izključno, ali med drugim zanima zgolj njihov spol. Samo med leti 2018 in 2019 je njihovo število narastlo za 200 tisoč, poroča TVP.

Obenem pa narašča skupina tistih, ki se razglašajo za “drugače spolno usmerjene” pa tudi tistih, ki na vprašanje ne želi odgovoriti ali pa odgovori z “ne vem”. Pogostejši pri izražanju netipičnih spolnih usmeritev so moški. Podatki kažejo na to, da je odstotek homoseksualcev in biseksualcev narasel v vsaki starostni skupini.

Homoseksualnost vse bolj postaja tudi moda. (Foto: iStock)

Vendar pa spolna revolucija žanje največje sadove med najmlajšimi. Tako je v starostni skupini med 16 in 24 let, delež homo- in biseksualcev, v pičlem letu narasel z 4,4 odstotka kar na 6,6 odstotka. In kako ob teh podatkih ne govoriti o uspešnosti homopropagande, ki iz homoseksualnost dela neke vrste modo?

Sara Kovač