Trenutek streznitve: “Evropa po referendumu ne bo več ista.” Kaj nas čaka?

Foto: STA

Referendum o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije je vse bližje, Evropa pa vsak dan bolj na trnih. V kolikor se Britanci odločijo za izstop iz EU, bi to po mnenju evropske poslanke Romane Tomc hudo streslo Evropo. “To bi bil znak, da EU potrebuje preobrazbo,” je pojasnila na današnji okrogli mizi v Ljubljani.

V dvorani Zemljepisnega muzeja v Ljubljani so svoja stališča o prihajajočem referendumu v Veliki Britaniji predstavili evropski poslanci Romana Tomc, Tanja Fajon in Franc Bogovič in direktor Evrope misli Dragan Barbutovski.

“Izstop Britanije iz EU bo temeljno stresel Evropsko unijo”
Poslanka Romana Tomc je opozorila, da si nihče ne želi tega, da bi Velika Britanija izstopila iz Evropske unije. Če bi se zgodilo, da bi se Britanci odločili za odstop, bi to po mnenju Tomčeve temeljno streslo Evropsko unijo. To pa bi bil znak, da EU potrebuje preobrazbo. Po njenem Evropska unija ne more obstati takšna, kot je.

“Zagotovo bo ta preobrazba celovita. Evropa je bila grajena za mir – za čase, ko ni težav, za dajanje pravic in svoboščin.” Po njenem pa smo pozabili na to, kako bomo ravnali, če ta zgodba ne bo tako pozitivna, kot smo si jo zastavili. “Evropa na različne krize nima dobrih odgovorov,” je prepričana Tomčeva. Spomnila je na grško krizo. Kot je izpostavila, pa še danes nimamo odgovora, kaj bi storili z migrantsko krizo.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Prognoza Bogoviča: Britanci bodo ostali v EU
Poslanec Franc Bogovič je izpostavil, da je na hodnikih parlamenta slišati, da bi se Britanci končno morali opredeliti do tega problema. Eden izmed razlogov za stanje na Otoku je po njegovem tudi notranjepolitični boj, natančneje obračun znotraj konservativne stranke. “Zanimivo bo, kaj se bo zgodilo s samim Združenim kraljestvom,” je dejal Bogovič, ki meni, da bodo Britanci ostali v EU. “Ampak to je moja prognoza. Ta se je po volitvah sicer vedno izkazala za napačno,” se je pošalil. Ob tem je dodal, da si točnega izida ne upa napovedovati.

Vsi prisotni so se strinjali, da Evropa po 23. juniju ne bo več enaka. Poslanka Tanja Fajon je prepričana, da bo Velika Britanija utrpela večjo gospodarsko škodo kot sama Evropska unija. Kot pravi, se bo morala po njenem EU po referendumu na novo osmisliti. Pravi, da bi izstop Velike Britanije po njenem lahko povzročil, da bi še ostale države začele razmišljati o takšnih možnostih.

Nina Knapič

 • samsara

  V. Britanija je trojanski konj banksterskega lobija…

 • Nata

  Preobrazbo bi Evropa tako , ali tako potrebovala…….z Britanijo , ali pa brez nje !

  • plamen100

   ma ne bo nemcija, ki si lasti Evropo, to pustila. Kar poglej pravicnost te Evrope ko ima Nemcija 90 poslancev Slovenija pa 7 in potem se gremo nekaksno enakopravnost?

   • Nata

    Ja…….enakopravnost ?’
    Ojej! Žal , se vedno gleda samo na to koliko ” kdo da ” .
    Ni fer , da smo pač talci svoje majhnosti…….pa še česa , a ne ?

 • b434241

  Že dolgo časa navijam za to, da bi Britanija izstopila iz EU. Že od nekdaj mi je všeč Nigel Farage. Za razliko od ostalih politikov so njegove izjave smiselne in podprte z dejstvi.

  Šele pred kratkim pa sem zasledil informacije iz strani ameriških neoconov, da naj bi za Faragom stal nihče drug, kot Putin. Zato predvidevam, da bodo v kratkem s takimi izjavami pričeli tudi forumski rusofobi. No, neoconi so izjavili tudi to, da za Pegido in AfD stoji Putin. Ha ha. Smešno, res.

  • garfi

   če je putn rešitev smo pa še bolj v dreku
   on je kgb hitler

   • b434241

    Zgleda nisi razumel, o čem sem pisal. Putin z brexitom nima veze.

    Ampak uredu, če podpiraš islamizacijo zato, ker naj bi za AfD, UKIP in Pegido stal Putin, potem jo kar podpiraj. Mene ne moti.

 • Vera

  Šefi EU parlamenta so vsa leta spali namesto, da bi delovali, kot smo članice od njih pričakovale . Samo Junckerja si poglejte kakšen debeluh je postal,ker se premalo giba in ne skrbi za tisto kar bi moral .

  • karpelec

   Manjka mu Alenčica, da mu poživi krvi obtok.

   • Vera

    Prenehati mora piti tale Junckner .

 • Artur

  Ti zgoraj presneto dobro vedo v čemu je pravzaprav štos s to EU ampak dobro plačano demamogijo licemerje in sprenevedanje prodajat nam katere naj bi nas zastopali v tej Eu tvorbi e to pa že meji na podlost. Nismo vsi budale, da nebi vedeli kam pri vsemu temu “pes taco moli” Ma spokajte se že nekam bolje,da ne rečem kam. Komu so že združene države Evrope topla intimna opcija in komu je poljski predsednik dal eno “okoli ušes”
  http://nova24tv.si/slovenija/pahor-dobil-zausnico-od-poljskega-predsednika/
  https://www.youtube.com/watch?v=iHHc-dSPbOs

  • garfi

   multikulti apokalipsa

 • MižekFiga

  Ameri zelo dobro delujejo z več državicami kot jih ima EU. Zgled je podučen, kaj čakamo?
  Širše imajo trgovinske sporazume še z Kanadčani in Meksikanci, neškodljivo in profatibilno za njih!

 • garfi

  V vsakem primeru smo v dreku.
  Razpad EU za Slovenijo ?

  • Novakec1

   Bolje kot da od kakšnega kozjejebca to izvemo.

 • usimoncic

  > Poslanka Tanja Fajon je prepričana, da bo Velika Britanija utrpela večjo
  gospodarsko škodo kot sama Evropska unija. Kot pravi, se bo morala po
  njenem EU po referendumu na novo osmisliti. Pravi, da bi izstop Velike
  Britanije po njenem lahko povzročil, da bi še ostale države začele
  razmišljati o takšnih možnostih.

  Torej VB se bo zaj***, če bo šla iz EU. In ko bodo ostali videli kako se je VB zaj***, se bodo skušali tako zaj*** še sami. Ne vem, a se samo meni zdi to malce nelogično?

  • rrrrr

   T. Fajon je pa res pravi kaliber da bi sodila EU. Kaj pa pravi V. Bulc?

 • dr Janez Sveti

  Anglija ostaja v EU.
  Dr Janez Sveti prerok

 • althar

  Evo še moj recept za rešitev EU:
  1. Razpustiti vse nekoristne evropske institucije (Parlament, Komisijo in po spisku naprej), v Bruslju vzdrževati le majhno ekipo, ki je v stanju v najkrajšem času organizirati kakršnokoli srečanje evropskih politikov, da se dogovorijo, če se imajo kaj novega za dogovoriti
  2. Ukiniti vse EU subvencije in transferje
  3. Ukiniti vse EU uredbe, edino veljavna pogodba med državami EU ostaja tista o popolnoma prostem pretoku ljudi, blaga, storitev in kapitala
  4. Obdržati Evro (za tiste, ki ga želijo uporabljati), pri čemer se vloga ECB skrči na zagotavljanje likvidnosti ob fiksni obrestni meri

  • MižekFiga

   Brez vojske in policije NI DRŽAVE!

   • althar

    EU ni država. Je pogodbena zveza držav.

    • Novakec1

     Skrpucalo multi kulti zalege.

 • dob

  Bolj kot problem izstopa iz EU, je za Britance problematično dogajanje povezano z muslimanskimi priseljenci. V nekatere predele mest si ljudje sploh ne upajo več brez spremstva, ker jim muslimani grozijo. Ponekod izseljevanje Angležev postaja očitno, kot je očitno to, da jim država ne pomaga pri tem, da bi ostali doma in se v domačem okolju počutili domače, varne.

  Zato bo zanimivo opazovati, za kaj se bodo Britanci odločali. Če se bodo odločili, da ostanejo v EU, bo to pomenilo da, enako kot EU pojma nimajo kaj storiti z muslimani in njihovo kulturo, ki predstavlja problem za srednjeevropsko kulturo. Že zdaj, ni treba čakati, da bi to videli, ker že gledamo.

  Zato bodo Britanci v primeru, da ostanejo v EU, še malo počakali, da se kdo drug prej spomni, kaj bi.
  Če se bodo odločili, da odidejo iz EU, bo to samo pomenilo, da bodo šele začeli razmišljati o problemu, ki ga že imajo. Imajo ga že zelo dolgo, dogaja se jim pod nosom, pa se nanj ne ozirajo in si ga ne priznajo.

  Ko sem bil zadnjič v Londonu, sem potreboval vtikač na tri roglje za prenosnik. Vendar v trgovini z gospodinjskimi aparati nisem mogel dopovedati prodajalcu, kaj potrebujem, saj ta sredi Londona ni znal niti besedice angleško! Zgleda, da angleščine sploh ne potrebuje. Zakaj bi se jo potem naučil.
  Jaz sem se jo naučil, pa mi v Londonu v tem primeru (pa še v nekaj drugih) znanje angleščine ni nič pomagalo. To je podobno kot s komunizmom. Lahko imaš tri doktorate, pa si z njimi še vedno lahko brezposeln, saj te komunizem ne potrebuje zato, da bi kaj znal.

  Eno ali drugo, ostati v EU ali oditi, je povezano z nekimi odločitvami, ki se jim vsi izogibajo. Bolj bodo odlašali, bolj bo videti, da prelagajo odgovornost za odločitve, ki jih nekdo mora sprejeti. In kasnejša bo ta, bolj nasilna in grozljiva bo!

  Kadar postaviš humanista pred odločitev biti in ne biti, se iz humanista nenadoma prelevi v kanibala. Za kar rabi ene 5 minut, nič več.

  • garfi

   Tudi Angleži bodo imeli še naprej multikulti probleme
   dokler jih ne bo nekdo reševal tudi s povratnim tokom.

 • goldhorn

  To bi bil znak, da EU potrebuje preobrazbo,”
  Predvsem je treba razhajkat to pretirano birokracijo, ki se je preveč razbohotila in izgubila stik z ljudmi.
  Ravne kumarice press.

 • Unikatna

  VB ostaja, ker če izstopi, potem ne bo več subvencij in denarja od EU!!! Šele po izstopu bodo ugotovili kako so izkoriščali EU države, sami pa so na veliko zapravljali!! Takrat bo prišla streznitev za VB.

  • garfi

   …za slovenijo

   • Unikatna

    Mi smo bolj odvisni od Nemčije, Nemčija pa od VB. Če izstopi se gospodarske povezave z Nemčijo ne bodo prekinile, bodo pač spet carine…

    • Novakec1

     Pa še meje nazaj to je edina rešitev za male v €U.

  • hle

   Saj subvencije ne rastejo na drevesu v bistvu v Bruselj najprej daš denar potem pa ti oni povedo kako ga smeš zapravit

   • Unikatna

    Itak dajemo vsi v EU! VB je vedno postavljala svoje pogoje…politiki pa živijo na veliki nogi tako kot pri nas…

 • garfi

  EU odločno – bivše republike Jugoslavije se morajo spet združiti v eno državo
  http://markom.watoc.org/2016/05/01/eu-odlocno-bivse-republike-jugoslavije-se-morajo-spet-zdruziti-v-eno-drzavo/
  Zato takšna poplava jugonostalgije ?

 • hle

  Veliko se govori o posledicah brexita praktično nič pa o vzrokih za referendum sem zadnjič videl izjavo junckerja ki je brez zadrege bleknil da voditelji držav ne bi smeli poslušat svojih državljanov EU postaja nova sovjetska zveza

  • Vera

   Junckner = pijanček , zato pa vrag jemlje EU !

   • Novakec1

    Orban bi ga mog takrat nazaj na gob….

  • garfi

   junker izgleda in deluje noro

  • Olga

   Junker je tudi našo Lenčo kušnil… vse po vrsti kušuje in objema… Jaz ga glih ne jemljemo resno! SZ bo EU težko postala, ker niso vsi taki bedaki kot mi! Poglejte Avstrijo!

   • b434241

    Poglej Francijo. Na oblasti imajo socialista, več kot 10% prebivalcev je muslimanov, ves čas nekaj štrajkajo. Grčija postaja 3je razredna država zaradi dolgov, južnoevropske države imajo vse visoko brezposelnost. V Evropi je bedakov dovolj za izvoz. Problem je, ker so bedaki na položajih, ne pa pametni ljudje. Niti Avstrija ni tako zelo pametna. Izvolili so refugees welcome predsednika rusko-nizozemsko-židovksih korenin. Ureduje.

    • Olga

     Ga bojo že postavili na hladno, če bo šel proti volji večine!

 • soc

  Merklca s svojim norim spodbujanjem fanatičnih islamskih migrantov in brexit sta konec EU. Če ne pristanemo v Višegradu, bomo pristali dokončno na Balkanu, kamor nas peljejo dediči partije. Ljudje, zbudite se!

  • Novakec1

   Zbujanje je prepozno, sem že 2008 rotil sloovce da se zbudimo,

 • Volkhv

  Tanja Fafajon bo še naprej obiskovala solarije in srkala kavico po Bruseljskih kafičih in vlekla +12 000 EUR NETO na mesec. SDSsovec Zver in rakotvorni Petrle pa bosta še naprej delala kampanjo za ameriški TTIP in Monsantove hibride. Nič se ne bo spremenilo, še večja ameriška kolonija bomo postali in večji sužnji “evropskih”, oz. ameriških / židovskih bank.

  • soc

   Kaj hudiča je treba na tem forumu FDV in FF ultralevih provokatorjev s skritimi profili in jasnimi delovnimi nalogami ??? Moderator se pa spušča v neselektivno eliminacijo postov s “podganami”, “drhaljo” in podobnimi opisnimi izrazi, tako domačimi v klenem slovenskem jeziku.

   • garfi

    mogoče razkrivajo direktive

   • Volkhv

    MRŠ. Kdo je provokator, vi kvazi “desničarji”, ki ste tudi največji podporniki kroga prijateljstva Savdske Arabije in največji izdajalci Slovenije, saj podpirate onega poševnookega Zvera, ki hoče v Slovenijo privleči one strupe od Monsanta…

    • soc

     Bi nas najraje po vzoru svojih vrlih dedov na hitro pospravili po jamah, kajne? In tako kot v tistem času je precej takih, ki vas do konca ne bo spregledalo in vam bo “talalo všečkote” kot 41-45…

  • garfi

   tvoji predlogi ?

 • Jojo

  EU kot je danes mora raspasti saj vse bolj sloni na neofasistokomunizem. Zatirajo ljudstvo in sprejemajo velike odlocitve ki so proti evropejcem. To gre na Alkoholika in patolosko humanitarko. Danes sta le ta dva evropska unija ostali so samo za stevilo in da lahko recejo da je EU demokraticna kar sploh ni..
  Pa sr nekaj. Ce moremo za suverenost zategnitipasove za pat let ni problem. Edini problem tle je da tega nasi kucanisti niso pripravljeni storiti…

 • totex39

  Izstop V.Britanije bo najbolj škodil njim. Evropa lahko preživi brez njih.

  • Novakec1

   €U ne bo preživela niti do 2020

  • JohnSmith

   ni res, Britanci bodo spet lahko sami odločali o svoji usodi! Od kar so v EU jim gre vse slabše. Poglej si film BREXIT THE MOVIE, lahko potegneš veliko podobnosti s Slovenijo.

 • garfi

  EU je preveč nestabilna in žal merklca ni opravila povezovalne vloge, ampak razdiralno
  Slabo
  Marsikdo si želi razpad

  • totex39

   Točno tako frau Merkl je prav s migranti Evropo razcepila na prafaktorje.

 • centurion

  Nedvomno, da bodo posledice čutila vsa Evropa.
  Pa tudi njim ne bo lahka. Župan Londona muslič, muslimanske
  četrti in mesta, islam v polnem razmahu.
  Samo princ naj si postavi turban na glavo, pa v Windsor en minaret…

 • antimur

  Vsekakor je Evropa potrebna očiščenja. Znebiti se mora takšnih kot je Merklca, Holland, levih fašistov in njihovih “človekoljubnih organizacij”, homoseksualcev, kriminalcev vseh vrst, ter se vrniti v tradicionalne kulture posameznih narodov, se razume, da brez migrantov in vsiljenega muslimanstva.

  • Novakec1

   Tretja bo edino to dosegla?

   • garfi

    žal presegla

   • plamen100

    bojim se da imas prav, sto procentov pa pri ociscenju te agresvne azijske vere ki je tujek v evropskem prostoru!

 • Mihilus

  Edini argument, ki eurofili imajo je ekonomski. In še ta je zgrešen. Velika Britanija ima ogromen trgovinski primankljaj z EU tako, da govoriti o večji škodi za VB ob izgubi trga je največja neumnost. Veliko več škode bi imela EU kot pa VB. Zanimivo, da Švica ni v EU pa vseeno ima per capita 4x več trgovinske menjave z EU in presežek. Zakaj torej za Švico deluje za Veliko Britanijo pa ne bi?

  Argumentov, ki sem jim eurofili na vso moč izogibajo pa so
  -EU želi ustvariti skupno vojsko
  -EU želi pobirati davke na ravni unije
  -EU diktira vedno več zakonov tudi takih in prednjačijo tisti, ki nimajo nič veze s trgovino
  -VB je velik neto vplačnik v EU in sicer 55m funtov na dan
  -Devet od desetih služb, ki so se v zadnjem desetletju odprle v VB so zasedli priseljenci
  -Imigracija
  pa še bi lahko našteval…

  • garfi

   z razpadom bodo pa drugi problemi

 • janez.pokoncni

  “To pa bi bil znak, da EU potrebuje preobrazbo.”

  O tem že danes ni več dvoma. EU potrebuje probrazbo v vsakem primeru. V kolikor Anglija res odide iz EU, je to neizogiben začetek konca EU.
  Sicer pa bo potrebno EU preoblikovati v politično in vojaško unijo po vzoru konfederacije. Tole kar je danes, se nam lomi na vsaki oviri in tako naprej več ne bo šlo dolgo. Vzorec, ki deluje so ZDA, ki pa nimajo problemov z “milijon” nacijami.

 • Waltter

  Ze v osnovi so imeli Anglezi precej poseben status, ki so ga samo nadgradili. Zanimivo je da se hocejo problema migracij lotiti na enak nacin kakor avstralci. Zapreti dotok do trga dela normalnim in ze integriranim Evropejcem, medtem ko pa vse ostale spuscajo noter in se jim klnjajo, tukaj muslimane tam pa azijce. Po eni strani bi jih clovek razumel po drugi strani bi pa z samim istopom v enem letu izgubili kar precej delovnih mest ocenjujejo na kake 3 milione. Zamislite si povraten tok teh migrantov nazaj v eu.

  Nemsko gospodarstvo ni tako zlizano z Anglijo kakor je Francosko in Belgijsko, vendar je pa Anglesko precej bolj vezano na Nemsko – tega si niti sami ne predstavljajo. Izjemna kolicina migrantov iz madzarske, slovaske, ceske … je znizala place na trgu dela na minimum in njihova potrosnja nikakor ne prenese povisanja cen so ze na spodnjem minimumu kupne moci.

  Samo za primerjavo leta 2012 sem delal leto dni v Angliji za 65.000 funtov bruto plus se dodatki, vendar me je presenetil njihov zdravstveni in pokojninski sistem, tako da sem opustil idejo da bi ta,m ostal. No levji delez je bil vpliv kriminala in ostalega. Ampak sem malo pobrskal koliko bi lahko sedaj iztrzil za podobno delovno mesto 45.000 funtov z veliko muko pa 50.000. Pa v Angliji odletis cez noc na cesto.

  Anglezi bodo posteno nasrkali s svojimi idejami o izstopu. Seveda se pa bodo potem zlizali z Irci ki bodo del te EU kasneje tudi postali. Z njimi bodo podpisali neke sporazume pa se bodo malenkost tukaj ven vlekli, amerika pa jih tako ali tako ne more izvleci, evrope pa to ne bo tako pretreslo. Osebno menim da bodo izstop zavrnili.

  • jankoslav

   Angleži z EU ne trgujejo niti polovično, saj več kot 50% trgovine z drugimi državami. Pa to seveda ni glavni razlog, bo pa zaradi tega prehod iz EU toliko lažji.

 • moat

  Edina rešitev za Evropo je zveza držav (konfederacija), za kar pa v tem trenutku ni konsenza.

  • Volkhv

   Konfederativna Nova Jugosmradija?

   • moat

    Imaš ti v tem globalnem svetu kakšno drugo rešitev? Rad bi jo slišal, res. Suverenosti v globalizmu že lep čas ni več. Zdaj gre za preživetje.

  • JohnSmith

   ni res. Samostojne države delujejo bistveno bolje kot pa skupnosti kot je EU!

   • moat

    Ja, po eni strani imaš prav. Ena izmed njih je S. Koreja.

    • JohnSmith

     imaš bližje tudi, naprimer Islandija in Norveška, ki cvetita na račun bedne politike EU.

     • moat

      Nisem govoril samo o politiki EU, ki je tudi zame, če uporabim tvoje izrazoslovje, bedna. Ko sem govoril o edini rešitvi za Evropo sem navedel, da je to konferedarcija. Ali bo Evropa zveza držav ali pa dolgoročno ne bo Evrope. Seveda bodo po njenem razpadu ponovno države samostojne, ne bodo pa suverene, prav zaradi globalizacije. In prav o tem sem govoril, ko sem omenjal S. Korejo. Globalizacija, katere njen del sta tudi Islandija in Norveška, ki ju omenjaš, je tako globoka, da države težko preživijo brez povezal. Razen S. Koreje jasno, toda ta bolj kot ne životari, ljudje pa umirajo zaradi lakote.

 • dr Janez Sveti

  Edina rešitev za Evropo je, da se združi z Rusijo!
  Dr Janez Sveti Veletrgovec

  • garfi

   Rusija se mora pridružiti Evropi
   Brez putna

   • dr Janez Sveti

    Torej ne Evropa k Rusiji? Putin je samo človek.
    Dr Janez Sveti vesoljc

  • tarantela

   Se že učim: “Kalinka, Kalinka, Kalinka maja”, samo grabljice mi nekako ne grejo.

   • dr Janez Sveti

    “Učiti, učiti i učiti!” drug Tito

    Dr Janez Sveti genij

  • jankoslav

   Dober hec.

   Vprašajte Čehe, Poljake ipd. kako lepo je biti združen z Rusi.

   • dr Janez Sveti

    Veliko bolje kakor z Nemci od leta 1993 do leta 1945.
    Dr Janez Sveti genij

 • Olga

  V vsakem primeru pravijo: pouzdaj se use i u svoje kljuse! Morali se bomo boriti za svoje pravice in demokracijo! Spremljati je treba tiste, ki jim damo mandat! Vetrogončičem in previrantom je treba onemogočiti prihod na oblast! Tistim, ki so kršili človekove pravice v sodstvu, je treba dati metlo, pa naj Jankoviči pometajo! Na njihovo mesto naj pridejo pošteni in sposobni ljudje! Učiteljem, novinarjem in podobnim, ki imajo svoj štab v Murglah pa svetujemo naj gredo k Don murgleoneju tudi po plačo, saj jih mi ne bomo več dolgo plačevali!

 • jankoslav

  “To bi bil znak, da EU potrebuje preobrazbo”. Prav preobrazbo (oz. reformo) zahtevajo Angleži že leta in leta, toda nihče jim ne prisluhne. EU in z njo Slovenija pa bo drsela in drsela pri dnu.

  Seveda bolje drseti z EU, kot pa samostojno padati.

 • jankoslav

  Pred leti je na medmrežju krožil srbski vic o tem, kako bodo Srbi (kot zadnji) vstopili v EU in Angleži (kot prvi) pa izstopili iz EU.

  Srbi, ki so vedno razbili večnacionalne države (Otomanski imperij, Avstro-ogrsko, SHS in Jugoslavijo), bodo tako zadnji žebelj v krsto EU.

  • plamen100

   Hmmm…tudi skupnosti v katerih se je nahajala Slovenija so vse po vrsti razpadle od Avstroogerske naprej do 1. in 2. Jugoslavije, tako da….

   • dr Janez Sveti

    Rimski imperij niso Srbi razbili. So?
    Dr Janez Sveti Avrelij Slovenikus

 • jankoslav

  To je ena od verzij srbskega vica iz leta 2007, ki očitno postaja resničnost. Edino letnice niso prave, očitno bo šlo hitreje..

  Sta ce se desiti ako Srbija udje u EU

  2007. Bugarska i Rumunija ulaze u EU.
  2010. Hrvatska ulazi u EU.
  2015. U EU ulaze i Makedonija, BiH, Turska, Albanija,
  Kosovo, Srbija i Crna Gora.
  2017. Zaposljava se prvi nas covek u administraciji
  EU-a.
  2018. Prvi nas covek u administraciji EU-a zaposljava
  svoju, zeninu i kumovu svojtu, kao i clanove porodica
  najblizih komsija, a i neke ljude iz svog zavicaja.
  2019. Nasi vec cine 10% administracije EU.
  2022. Udeo nasih u administraciji je 60%. EU
  administracija povecava plate tri puta, uvodi
  fleksibilno radno vreme i juznoslovenske jezike kao
  sluzbene.
  2024. Zbog stresa, 90% clanova EU administracije je na
  bolovanju. Najvise bolovanja
  belezi se u periodu od 15.6. do 15.10. i od
  15.12. do 15.1. Bolesnici su vidjeni po Mediteranu, na
  Baliju i Alpima, gde se o trosku EU lece od stresa.
  Zakonom se uredjuje da EU snosi najveci deo troskova
  lecenja bolesnih. Do njihovog povratka na posao
  zaposljavaju se novi radnici.
  2025. Broj Zapadnih Balkanaca u EU administraciji je
  90%. Makedonci na referendumu ponovo odbacuju evro.
  2026. Dolazi do rezanja troskova i otpustaju se
  cistacice, kuvari, vozaci – svi do jednog belgijski
  drzavljani. Udeo Balkanaca u EU administraciji doseze
  99.3%.
  2027. Hrvatska dobija nove kredite EU-a, medju kojima i
  onaj za uzgoj dudovog svilca i cubastog gnjurca.
  Hrvatsko predsednistvo okoncava sestomesecni mandat.
  Crna Gora uspesno okoncava proces privatizacije. Od
  januara 2028. predsedavanje Unijom preuzima Beograd .
  2028. Nemacka u februaru istupa iz Evropske unije.
  Mesec dana kasnije to cine Francuska i Finska, a do
  kraja godine, za vreme albanskog predsedavanja, i
  Velika Britanija, Belgija, Danska, Svedska, Holandija,
  Luksemburg, Italija, Spanija, Portugalija, Austrija,
  ceska, Litvanija, Letonija, Estonija, Grcka i
  Slovenija. Sve ove zemlje uvode rigorozan vizni rezim
  za drzavljane zemalja EU-a.

  Kako god okrenemo, trebace nam vize…

 • xtc

  Brexit je verjetno preje realnost kot fikcija:
  Fajonka i Bogovič;dva levaka prva čistokrvna ;drugi z botrom SILVOM_ZADNJA DVA ZA PAMETOVANJE::
  Eu tepejo iste težave že od ustanovitve najprej je napaka v tem;da so uradni jeziki vsi_uradni jezik je angleščina in KONEC: nE MORE BITI NIKAKRŠNIH IZJEM ZNOTRAJ eu;eneka politika za vse ;enaka davčna politka;enaki davki in enaki priseljenski zakoni(najstrožji po vzoru Avstralije);enotna davkarija;enotna financerija;enotna vojska;zunanja politika in vsi ostali predpisi:
  Ker tega ni so konflikti in težave stalnica:
  Nadalj nja težava so levičarske stranke kot je SPD;IN PODOBNE(EKSTREME IZPUŠČAM);KI BI DOKAJ LIBERALEN UVOZ PREDVSEM MUSLIMANSKIH(TEŽKO SOCIALIZIRAJOČIH SE ) ob enem pa se njihovi člani(vidni in vodilni) bratijo z Rusijo in spravljajo EU V POPOLNO PLINSKO IN SUROVINSKO ODVISNOST OD rUSIJE(ČISTO LEVIČARSKE POTEZE):
  eU MORA JASNO POSTAVITI PRAVILA NA NOVO NEHATI POLITIČNA CINCANJA IN NEHATIZ humanitarnostjo ;ki uničuje EU IN PELJE V NJEN RAZPAD IN VOJNO:dOKLER TUDI NEBODO PO eu prepovedane vse levo ekstremne in desnoekstremne stranke ter njihovi tako eni kot drugi rekviziti;pozabite na uspeh EU:

  • plamen100

   potem je Evropa definitivno izgubljena!

 • devote

  Take EU, ki hlapčuje kapitalu iz USA in Izraela ne rabimo. Čemu služijo sankcije proti Rusiji in na kak način koristijo Evropejcem?! Čemu milijoni beguncev v EU?.Lahko navaden evropejec odloča o čem? Zakaj so jedrske baze s strani USA okupatorja še vedno po EU? Ta nenaravna tvorba, ki za povrh niti ni demokratična, je ustvarjena zgolj za to, da sesuva Rusijo, samo se bo prej sesula sama vase z njeni prodanimi voditelji vred.

  • tramal

   Falil si temo in najmanj sto let časa.Kaj imajo tu zraven zapiti umsko zaostali rusi ?.Rusi sploh niso v evropi razen manjši del in ne spadajo v evropo.To so zakrpatski divjaki ki se jih vsi otepajo.Lahko pa posvojijo angleže ki so skoraj enako zabiti kot rusi.

   • devote

    raje stokrat Rusa kot kameltrajbarja.

    • tramal

     Jaz pa nobenega od teh.

    • plamen100

     moras vedeti da so nekateri na desnici tako globoko ideolosko zaslepljeni da so celi narod poistovetili s komunizmom, hkrati pa se ubogo balkansko revse ne zaveda da ga lahko na enak neumen nacin, in yo se veliko bolj poistoveti s komunizmom avstrijec, ki nikoli v svoji zgodovini niso obcutili komunizma. Za te psihopatske desnicarje, bi bilo p

   • plamen100

    hmmm…kaj bos raje izbral arapca ali Rusa? Ne pozabi da se je pred kratkim papez sestal z glavnim pravoslavnim skofom iz Rusije in razpravljala o ogrozanju kristjanov v arabiji. Ce si levi fasist seveda izberes arapca ker ti je v interesu iztrebljenje naroda, ce pa si pripadnik civilizacije ki ima temelje v krscanstvu-seveda prav to levifasizem zanika, pa bos moral izbrati Rusa, druge ni!

    • tramal

     Nimam kaj proti ruskim vernikom.So pa ostali divjaki isti kot muslimani.

 • plamen100

  Sploh mi ni jasno kaj se poslanci pretvarjajo in ne povedo resnico??? Anglija ne bo izstopila, ker je Kamerun pri Evroopski komisiji izposloval, da Angliji ni potrebno upoštevati Evropske zakonadaje in ostalih navodil Evropske komisije ki je bil v bistvu edini razlog zakaj je hotela Anglija izstopiti. Sedaj pa res ni logično da bi Angleži izstopili če imajo na izbiro, da upoštevajo samo tiste stvari iz Evrope, ki jim odgovarjajo. In ves point je v temu, Angleži so si priborili suverenost izpod nelegalne Evriopske komisije ki jo vodi pokvarjeni Junker!!! Samo poglejte kakšne neumnosti ta komisija poleg ravnih kumaric (rabili so pet let da to neumno uredbo umaknejo) in mali mkilion ostalih neumnosti sprejema: Da bi omejili terorizem v Evropi bi omejili prodajo in posest lovskega orožja?? Ja kterega pa so teroristi poslali v večna lovišča z šrotarco ali kroglo za lov divjega prašiča?? Terorist rabi orožje ki izstreli čim več nabojev, ki se ne zatika skratka rabi vojaško orožje tipa kalašnik, da čim prej pobije čim več ljudi, on nima časa čakati. da bo enega pihnil z lovsko puško ampak čim več naenkrat, da je pokol in s tem psihološko deluje na preživele, da jim nažene strah v kosti, da se doma bojijo iti na WC, v tem je poanta terorizma. In sedaj bi neki pol pismeni iz te Evropske komisije omejil prodajo lovske šrotarice, da bi prispeval omejevanju terorizma v Evropi. Pa Evropa je v naprej izgubila vsak boj s terorizmom, dokler jo vodijo tako nesposobni uradniki, ki pa imajo plače od 20.000 eur naprej!? Da se ti res zgnusi ta nesposobna Evropska vlada-komisija!!!

 • odzunaj

  Dragi enormno plačani poslanci v EU , osvestite se, da EU mora opraviti ogromno sprememb, pa če se zgodi izstop Britanije ali ne ! To vidimo vsi in zahtevamo vsi. In vi ste tam, enormno dobro plačani, da te spremembe zahtevate in vodite, v korist vseh prebivalcev EU !!!

 • plamen100

  Edini problem Anglije, pa tudi Francije in kmalu Nemcije, ze Avstrije na Dunaju, je to muslimanstvo. Muslimani so ta destablizacijski faktor ki moti mir in razvoj posameznega okolja. Sicer sta Nemcija in Avstrija na tem podrocju sprejeli tako ostre odlocitve o katerih si slovenski levifasizem niti pisati ne upa ampak v tem je resitev in ce ne bo Slovenija sprejela enakih predpisov bo postala smetisce za muslimanske nebodi jih treba iz nemcije in avstrije! sicer pa so muslimani tudi v Sloveniji jasno povedali kaj nameravajo, da bodo leta 2050 vecinsko prebivalstvu o cemer prica izjava Grabusa ki pa jo je leva fasisticna banda izrezala iz intervjuja ki je ootekal na SLO1 med njim in Bobovnikom!

 • JohnSmith

  To je odločilni trenutek naše generacije. Če Britanci izstopijo – kar upam, da jim tudi uspe, potem to ne pomeni nič dobrega za nas. Ker so naši voditelji najbolj nesposobni tega ne bodo znali nikakor obrniti nam v prid. SLovenija bi morala takoj za Britanci iztopiti tudi sama. Takoj uvesti nazaj tolar in zaščititi narodno suverenost. Pravi človek oz. vlada bi to znala tako obrniti da mogoče bi le šli po poti Švice. Samo tega ne bomo NIKOLI doživeli, da bi slovenski politik gledal na narod in ne nase in svoje sorodnike.

 • JohnSmith

  Priporočam da si vsi ogledate na YouTube film ” BREXIT THE MOVIE” ker boste v njem odkrili kako dejansko deluje EU, tega večina ljudi ne ve, da je EU totalitarni režim in da je država kot je SLO povsem brez vsake moči in da vse odločajo eni hipiji v eni stekleni palači in da mi državljani nimamo nikakršnega vpliva! Demokracija je MRTVA!

 • valentin

  V. Britanija nima EU valute, pristojnosti in zaveze, ki jim jih sedaj odreja in dirigira Bruselj bodo potem prešle v roke Britancem, torej…..ni tako kritično kot se prikazuje, za samo EU pa bi bila izguba močne članice občutno težja. Zgledi vlečejo in pogum tudi in razpad Unije ni nemogoč.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!