Trump: Biden ne bo ostal predsednik do volitev leta 2024

Datum:

Donald Trump je prepričan, da Joe Biden ne bo obstal predsednik do naslednjih volitev, čemur naj bi botrovali slaba fizična in umska kondicija. Prav tako je zagotovil, da bo diktator samo prvi dan svojega novega predsedniškega mandata, ko bo zaprl državno mejo in začel vrtati surovo nafto. 

Bivši predsednik ZDA Donald Trump je v svojem nedavnem pogovoru za Fox News zatrdil, da ne bo diktator, razen prvi dan svojega novega predsedniškega mandata, ko bo zaprl mejo in začel pridobivati surovo nafto. Prav tako je izrazil dvom, da bi aktualni predsednik ZDA dočakal konec svojega mandata, torej do novembra 2024, ker je v slabi fizični in umski kondiciji. S tem, da bo diktator le prvi dan, je odvrnil na vprašanje novinarja Seana Hannityja, ki je želel potrditev, da Trump ne namerava zlorabiti oblasti proti svojim političnim nasprotnikom. Vprašanje se je nanašalo na starejšo Trumpovo izjavo, ko je dejal volivcem, da bo “njihovo maščevanje”, pozneje pa napovedal celo izkoreninjenje komunistov in marksistov, ki živijo kot škodljivci, poroča Polska Agencja Prasowa.

Glede Bidna je sicer prepričan, da ga bo na mestu demokratskega favorita zamenjal guverner Kalifornije Gavin Newsom, ki se je v tem tednu udeležil TV debate s Trumpovim tekmecem v primarnih ameriških volitvah Ronom DeSantisom. In po Trumpovem prepričanju mu je šlo dobro od rok. Trump je bil vprašan tudi glede vojne v Ukrajini. Ponovno je dejal, da če bi on vladal, do nje ne bi nikdar prišlo. Dejal je še, da je ostro zagrozil Vladimirju Putinu, da ne bi napadel Ukrajine. Kot je dejal, mu je Putin sicer verjel le 10-odstotno, kar pa je zadostovalo, da ni naredil ničesar. Pripisal si je tudi zaustavitev plinovoda Severni tok 2, čeprav do tega ni prišlo v času njegovega predsedovanja. Debate republikanskih kandidatov pred primarnimi ameriškimi volitvami se ni udeležil, rekoč da ima že tako ali tako veliko prednost po javnomnenjskih raziskavah. Debato je sicer izpustil že četrtič.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...

Nakup stavbe na Litijski cesti financiran s sredstvi za sanacijo avgustovskih poplav

Golobova levičarska vlada je sredstva za odpravo škode po...

Hrvaška in Italija potrdili dogovor o gospodarski delitvi Jadranskega morja

Hrvaška in Italija sta danes potrdili končni dogovor o...

Pozor: po vsej državi bodo naraščale reke

Agencija RS za okolje (Arso) obvešča, da bodo v...