Trump bo pomagal krščanskim beguncem z Bližnjega Vzhoda – ZDA sprejele večinoma muslimane

Foto: epa

V intervjuju za Christian Broadcasting Network, ki je bil posnet v četrtek, je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da so bili krščanski begunci obravnavani grozljivo in da jim bodo sedaj pomagali. David Brody je vprašal Trumpa: “Ali vidite v spremembah begunske zakonodaje, kar se tiče preganjanih kristjanov, prioriteto?” Trump je odgovoril: “Da, do sedaj so bili grozljivo obravnavani.”

“Ali veste, da je zelo težko oziroma skoraj nemogoče priti v Ameriko, če si bil v Siriji kristjan? Če si bil musliman, si lahko vstopil v državo. Če si bil kristjan, pa je bilo to skoraj nemogoče,” je dejal ameriški predsednik. “Razlog, zakaj je to nepravično, leži v dejstvu, da so na Bližnjem vzhodu preganjali vse. Vsem so sekali glave, najbolj pa kristjanom. Naš sistem je zelo nepravičen, zato jim bomo pomagali,” je bil jasen Trump.

Od 2300 beguncev le osem kristjanov
Kljub temu da je administracija Baracka Obame povečala kvote za sprejem beguncev iz Sirije, je bila večina le-teh muslimanov. In to kljub poskusom Islamske države, da spreobrnejo ali usmrtijo večino krščanskih prebivalcev Sirije in Iraka. Naj navedemo primer: ZDA so v juniju 2016 sprejele rekordno število beguncev iz Sirije – 2300. Od teh jih je bilo le osem kristjanov, poroča Breitbart. Trump je že med kampanjo dejal, da ZDA sprejmejo prenizko število krščanskih beguncev, medtem ko število premalo preverjenih islamskih prosilcev za azil lahko predstavlja grožnjo za varnost državljanov Združenih držav Amerike.

A. R.

 • tinta

  Ali ni bil Obama Nobelov nagrajenec za mir ?
  Če je res tako počel, kot navaja Trump, bi bilo pošteno, da se mu ta naslov odvzame pa tudi denar naj vrne, če je delal samo za svoje ljudi.
  Pred odhodom pa je muslimanom še podaril 200 miljonov dolarjev, da bodo laćje pobijali kristjane. Sramota.

  • Olga

   Obama je sramota za Ameriko! To se vidi vsak dan bolj!

  • Marija

   Že takrat sem vedela kam bo vse skupaj šlo. Prebrala sem Obamovo knjigo ni bilo treba več,pa veš kam lahko pripelje vse skupaj.Na žalost zopet sem imela prav. Drugi mandat je bil porazen v prvem se je še malo držal nazaj. V drugem je pa naredil kaj je bilo načrtovano pred 20 leti.Ni imel več kaj zgubiti,ker kandidirati tako ni mogel več.In uničil je svet.

 • karlina

  1000% sem prepričana, da naši levičarji in homoseksualci niti slučajno, niti slučajno ne bi zagovarjali migrantov, če bi bili sami kristjani, kajti kristajni smo v Sloveniji tem ze 70 let trn v peti in razredni sovraznik št. 1.

  • Olga

   Krivi smo sami! Ali se kdaj oglasimo? Koga volimo?? Po maši veliko kristjan ov voli levičarje???? Kakšna vera je to????

   • Nata

    Nekateri ja .

   • Cannaman

    1. Nismo si sami krivi. 2. ja se oglašamo, in?? 3. Volimo SDS/NSi. Premalo nas je pač…

    • Marija

     Dopustili smo da so postali večina,s pomočjo tujcev z našim državljanstvom,izbrisanimi kateri sedaj dobivajo mastbe nagrade zato ker niso hoteli našega državljanstva ko je bil čas. Izdajalske sodnike glavni Krivic bivši ustavni sodnik,kateri jim je vse to uredil. Ja veliko je izdajalcev.Po drugi strani pa so ti neumni Slovenčeki čakali,da jim bi več od drobtinece padlo iz komunistične mize.V cerkev pa gredo zaradi drugih veliko mi jih je to priznalo.Jaz ne hodim v cerkev samo zaradi teh hinavcev.Vsi v cerkvi zunaj pa udrihajo pa po SDS,Nsi in sedaj smo še v DZ slišali da smo izvržki.Kaj reči za takšen narod. Sedaj na veliko uvažajo tujce bilo katere samo da so in izženejo naš ljudi. Menjavanje naroda pač,če narod ni sposoben menjati vlade. Na žalost.Zavedni se pač lahko pripravimo na suženjstvo v svoji državi.

     • Cannaman

      mediji so krivi, vsi prodani in sledijo neoliberalni logiki, ki jo vodi Soros

 • Olga

  Bravo Trump! To je zdrava pamet!
  Kristjane muslimani pobijajo, preganjajo, jim rušijo domove in cerkve, sedanji papež pa paktira z zločinci zaradi “višjih” ciljev in jim pere noge! Sramota!
  Kje je Janez Pavel II?!!! On je vedel,kaj je zločinski komunizem in mu danes tudi zločinski islamizem ne bi bil tuj! On je znal reči bobu bob in zaščititi trpeče!

  • Marija

   Ja ta papež poslan,da islamizira EU pa jim umiva noge.Kako bo šel pred božje obličje ko ima toliko mrtvih samo v EU. In še vedno trobenta o strpnosti,da jih moramo sprejeti. Italijani čakajo na njih on Libijski obali,tihotapcev ne morejo poloviti seveda vsa italijanska mafija sedaj uvaža migrante ker je dober posel,bolj kot mamila.

   • Cannaman

    papež je žrtev svoje ideologije, zdravo pamet je poslal na dopust.

 • xtc

  Stavim tisoč$ ;dfa bodo naenkrat sami krščani:

  • pokvarjeniSvet

   tokrat ti moram dati prav, si isto pomislil kot jaz.

   Vsekakor bodo blefirali in igrali na karto da so kristjani in civilizirani samo da se jih sprejme…to je oportunizem brez meja.

   • Prihajam Slovenija

    Ne bodo mogli, bo dobro preverjanje prej, od poljubljanja križa, molitev in pujska bo moral vsak prijet v roke.

    • Cannaman

     hahahahah, pravilno…

  • Cannaman

   seveda, vsak se bo pretvarju… kva pa je to lagat…

  • Marija

   Ne da je več naredil Ustavil je propad sveta in islamce,da uničijo svet in ga vrnejo v mračnjaštvo Alaha.

 • slosin

  Donald, prid še v Slovenijo….

  • Prihajam Slovenija

   Saj bom, mal počak.

  • baubau

   saj ga butalci ne bi upali voliti-tako kot si ne Janše.

 • Unikatna

  Se kar opazi kako je težko nekaterim medijem poročati o Trumpu in njegovih potezah v enem tednu.

 • bojan

  obama mi gre na bruhanje to je bil prikriti diktator in podpornik džidahistov seveda … bljak .. da ne omenjam migrantov ki so njegovo delo z osoresom na čelu …

  Trump bo naredu red v ameriki in po svetu … kar se pa tiče nekaterih medijev ki s težavo poročajo o Trumpu da vedeti da so noter sigurno muslimanske gnide zaposlene

  tako kot na Googlu je več kot pol zaposlenih muslimanov …se tudi opazi cenzura ko iščeš o grozodejstvih musludrekačev in kozjejebcev

 • Anton

  Amerčani so ponosen narod in sodelujejo med sabo.
  Toliko let so igrali eno pesem zdaj bojo pa drugo.
  V svetu bojo znani kot rešitelji kristjanov Evropo pa bo preplavil Islam.

 • pokvarjeniSvet

  Tukaj je stari video kjer Trump lepo pove da ne vidi smisla zakaj bi ZDA morale biti Svetovni policaj
  https://www.youtube.com/watch?v=A8wJc7vHcTs

  Če bo Trump zvest samemu sebi je jasno da je usoda v NATO zvezi jasna….ali bomo veliko mastno plačali v NATO zvezi ali pa bomo šli ven.

  Moje mnenje je da edina možnost da Evropa preživi je velika REVOLUCIJA kjer bi morali pičistiti s marksisti in vso ostalo pro globalistično nesnago golazen…. Imamo dovolj resursev, denarja in ljudi da zaščitimo svojo meje in svoje ozemlje…ampak pod to Golaznijo ki nam Vlada oz so naši diktatorji bomo propadli.

 • lauraas

  Spet ima vse prav!

  • Anonimni_Profesor

   Res je. Izkazal se je kot mož na mestu!

 • Marija

  Obama je bil največje zlo kar ga je laho doživel svet po drugi svetovni vojni.Izdatno mu je pomagala Klintovka in Merklova.Ja imamo dovolj resursov da se rešimo ampak najprej se moramo rešiti naših izdajalcev, Kdo so se je dobro videlo pri sprejetju zakona o tujcih.Če bodo ti do konca na vladi bo ne samo obsedno stanje v Sloveniji ampak vojna.

 • garfi

  rtvmurgle: Trump izpolnjuje volilne obljube
  to je v jugobutalah zmerljivka

 • Slovenka

  Trump bo spuščal v ZDA kristjane, medtem ko papež Franček piromanček vlači v Vatikan musliće in vzpodbuja še druge državnike, da ravnajo enako. Če bi bil papež posameznik, bi si mislila: Blagor ubogim na duhu, zakaj njih je nebeško kraljestvo, toda na tem položaju tip predstavlja nevarnost za svetovni mir. Še dobro, da je Bog pametnejši kot njegov predstavnik na zemlji in je v Belo hišo poslal Trumpa.

  • ql_tee

   Slovenka: je beseda muslić slovenska besed, ker jo jaz ne najdem v sskj? Prosim za odgovor! Hvala

   • Slovenka

    Je beseda muslić slovenska.? Ni, zato je ne boš našel v SSKJ. Beseda je moj izdelek in jo uporabljam, ker hočem poudariti, da so ti ljudje tujek v Sloveniji. Razen tega je beseda opozorilo, da so naša velika skrb tudi muslići iz Bosne, ki si prav tako prizadevajo za šeriat v Sloveniji. Mislim, da beseda dobro služi namenu, če pa imaš še ti kaj uporabnega na zalogi, na dan z besedo. Lep pozdrav in hvala za tehtno vprašanje.

 • cosmosjasnovidec

  Povsem v redu odločitev vendar mi ni jasno kako jih bodo ločili kateri so kateri saj se bodo med kristjane vtihotapili tudi teroristi kateri so naučeni na vse možne preizkušnje tudi uživanje svinjskega mesa.
  Če prav razmislim bi nekristjane oziroma đihadiste najprej dobili ravno po tej osnovi,ker v arabiji niso imeli svinjskega mesa niti eni niti drugi predvsem zaradi tega,da ne bi kdo po pomoti pojedel njihovega “alaha”.

 • Jakob Tekavec

  Še pogosteje so ogroženi etnični Jazidi in Šiiti. V Siriji se genocid izvaja nad Kurdi in Suniti.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Genocide_of_Yazidis_by_ISIL
  https://en.wikipedia.org/wiki/Genocide_of_Shias_by_ISIL