fbpx

Trump bo pomagal krščanskim beguncem z Bližnjega Vzhoda – ZDA sprejele večinoma muslimane

Foto: epa

V intervjuju za Christian Broadcasting Network, ki je bil posnet v četrtek, je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da so bili krščanski begunci obravnavani grozljivo in da jim bodo sedaj pomagali. David Brody je vprašal Trumpa: “Ali vidite v spremembah begunske zakonodaje, kar se tiče preganjanih kristjanov, prioriteto?” Trump je odgovoril: “Da, do sedaj so bili grozljivo obravnavani.”

“Ali veste, da je zelo težko oziroma skoraj nemogoče priti v Ameriko, če si bil v Siriji kristjan? Če si bil musliman, si lahko vstopil v državo. Če si bil kristjan, pa je bilo to skoraj nemogoče,” je dejal ameriški predsednik. “Razlog, zakaj je to nepravično, leži v dejstvu, da so na Bližnjem vzhodu preganjali vse. Vsem so sekali glave, najbolj pa kristjanom. Naš sistem je zelo nepravičen, zato jim bomo pomagali,” je bil jasen Trump.

Od 2300 beguncev le osem kristjanov
Kljub temu da je administracija Baracka Obame povečala kvote za sprejem beguncev iz Sirije, je bila večina le-teh muslimanov. In to kljub poskusom Islamske države, da spreobrnejo ali usmrtijo večino krščanskih prebivalcev Sirije in Iraka. Naj navedemo primer: ZDA so v juniju 2016 sprejele rekordno število beguncev iz Sirije – 2300. Od teh jih je bilo le osem kristjanov, poroča Breitbart. Trump je že med kampanjo dejal, da ZDA sprejmejo prenizko število krščanskih beguncev, medtem ko število premalo preverjenih islamskih prosilcev za azil lahko predstavlja grožnjo za varnost državljanov Združenih držav Amerike.

A. R.