Trump čestital Johnsonu za “veliko” zmago

Foto: epa

Britanija in Združene države bosta zdaj svobodni za sklenitev masivnega novega trgovinskega dogovoru po brexitu. Ta dogovor ima potencial, da bi bil mnogo večji in donosnejši od kateregakoli dogovora, ki bi ga lahko sklenili z EU,” je ameriški predsednik Donald Trump zapisal na Twitterju ob čestitki Borisu Johnsonu za “veliko” zmago njegovih konservativcev na četrtkovih parlamentarnih volitvah.

Ameriški predsednik Donald Trump je danes britanskemu premierju Borisu Johnsonu čestital za “veliko” zmago njegovih konservativcev na četrtkovih parlamentarnih volitvah. Povedal je, da bosta zdaj lahko ZDA in Velika Britanija sklenili nov trgovinski dogovor.

Johnsonu je prek Twitterja čestital tudi avstralski premier Scott Morrison. Dejal je, da ga veseli izjemna zmaga konservativcev, ki prinaša stabilnost, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Za izjemno zmago je britanskemu kolegu čestital tudi indijski premier Narendra Modi. Dodal je, da se veseli sodelovanja med Veliko Britanijo in Indijo.

Dobili precej več glasov od absolutne večine
Vladajoči konservativci so na četrtkovih predčasnih volitvah osvojili 364 poslanskih mandatov, kar je precej več od absolutne večine 326 glasov v 650-članski poslanski zbornici. Tako bodo 31. januarja lahko izpeljali brexit. Laburisti pod vodstvom Jeremyja Corbyna so medtem doživeli hud poraz. Imeli bodo 203 poslance, kažejo rezultati po preštetih glasovih iz 649 od 650 volilnih okrajev.

Rok Krajnc

 • Nata

  Izgleda , da sem res ena trola ! Zakaj je velika v narekovajih ??

  • Olga101

   Prav imate. Gre za veliko zmago za Veliko Britanijo! Mogoče bo to pomagalo zaustaviti NWO in Sorosa ups Schwartza! S tem pa tudi Kučana in njegove komuniste!

   • Nata

    Tudi jaz tako mislim. Po svoji dolžnosti se je odločil uresničiti želje Britancev . Zato je bil tudi izvoljen !!

 • Andrej

  Stara Anglija ima prosto pot do ZDA in vse možnosti sodelovanja. EU ima pa muslimane. Bravo, super uspeh.

 • janko

  Stvari se pomikajo prav po napovedi Nostradamusa.
  Bomo videli, saj nas ljudi nihče nič ne vpraša. Čeprav bi zdrava pamet kmetov in delavcev bila rešitev Evrope, če bi zblojeni nori politiki vprašali zanjo.

 • samotoje

  Zdaj se bosta Francija in Nemčija znebili VB in postali gospodarici Evrope. Ko bo med njima počilo, pa vemo, kako gre naprej. Vse ostale evropske države so samo opazovalci dogajanja, žrtve pa bodo navadni državljani. Kot vedno do zdaj.

  • xtc

   Ničesar se nista znebili ušli so jima,ker vedo ,da je vojna tik pred vrati.

   • samotoje

    Na prvi pogled res izgleda tako, ampak Francija (že Sarkozy) in Nemčija sta se zelo trudili, da bi VB nevtralizirali.

    • xtc

     Nič niso nevtralizirali,še vedno ,ko so Fritzi in Žabarji kaj rihtali se je vedno končalo enako-z vojno.

 • Van Der Waals

  ŠE MALU PA EU PROPADE Z SVOJIMI KOMUNISTI IN ZAVEZNIKI MUSLIMANI!!!

 • xtc

  Tudi pošteni Slovenci čestitamo Johnsonu-žal ne premore SLO toliko zdrave pameti kot Briti.

 • Olga101

  Go, go desnica!