fbpx

Trump ima prav. Njegove izjave potrdili policisti iz Londona.

Foto: STA

Medtem ko nekateri Britanci podpisujejo peticijo za prepoved vstopa Donalda Trumpa v njihovo državo, pa londonski policisti potrjujejo njegove trditve, da se bojijo nositi uniforme, saj bi lahko postali tarče terorističnih napadov.

Predsedniški kandidat ZDA Donald Trump je s svojo izjavo, da bi muslimanom prepovedal vstop v ZDA, šokiral svetovno javnost. Po njegovem mnenju lahko vsa večja mesta postanejo tarče terorističnih napadov. Za primer pa je dal prav britansko prestolnico: “V Londonu in drugih svetovnih prestolnicah so nastala območja, ki so tako radikalna, da se policija boji za svoje življenje,” je opozoril.

Policisti svoje delo opravljajo v hlačah in srajci
Britanski policisti so potrdili Trumpovo trditev, da so nekatere muslimanske skupnosti zaradi ekstremizma postale rizična območja. Predstavniki policistov trdijo, da islamizacija nekaterih delov Londona zahteva posebno pozornost zaradi varnostnih razlogov – policisti si namreč tam ne upajo nositi uniform.

Londonski policisti so prepričani, da je Trump izjavil nekaj, česar si njihova vlada ne upa izpostaviti in problematizirati. Možje v modrem se bojijo, da bodo postali tarče teroristov, zato si ne upajo nositi službene uniforme “niti v lastnem avtomobilu”, je izpostavil eden izmed policistov. Na delo sedaj hodijo v hlačah in srajci. Takšna navodila so dobili tudi od nadrejenih.

Ministrica pa si še vedno zatiska oči
Ministrica za notranje zadeve Theresa May pa je – nasprotno – zavrnila trditve ameriškega predsedniškega kandidata, saj vztraja, da njihovih policistov ni strah hoditi po mestu in varovati ulice, poroča Daily Mail. Na drugi strani pa uničeni službeni in tudi osebni avtomobili policistov v Londonu pričajo drugače.

N. K.