fbpx

Trump je odločen, da se bo vojska v primeru obmetavanja s kamenjem s strani nelegalnih migrantov na meji, branila s streljanjem!

Karavana migrantov, namenjena v ZDA. (Foto: epa)

Ameriški predsednik Trump je javno opozoril karavano migrantov, ki je na poti proti ZDA, da tam ne bodo prenašali nikakršnega nasilja, sploh pa ne obmetavanja s kamenjem. V tem primeru se bo s silo odzvala vojska, ki ima navodilo, da metanje kamnov upošteva enako kot strele z orožja.

Ameriški predsednik Donald Trump je napovedal, da se bo proti migrantom, ki bi na meji z ZDA metali kamne vojska lahko odzvala tudi s streli. “Če te v glavo zadene kamen ali strel, medtem ni veliko razlike,” je pojasnil in s tem nakazal na skupino migrantov, ki mehiško policijo že obmetava s kamenjem na južni mehiški meji. Kljub temu je Trump po poročanju portala Breitbart še pojasnil, da vseeno upa, da do nasilja ne bo prišlo in ponovno pozval nelegalne migrante, da se ne podajajo na pot proti ZDA. Trump se je tudi zahvalil pripadnikom vojske, ki na meji pospešeno postavljajo šotorišča.

Dobro organizirano karavano migrantov spodbuja in financira Venezuela
Kot smo že poročali, karavano nelegalnih migrantov spodbuja in financira Venezuela, v karavani pa so po vsej verjetnosti prisotni islamski teroristi z Bližnjega vzhoda, Venezuela namreč šiitskim skrajnežem in pripadnikom Hezbolaha izdaja celo uradne dokumente in tako namerno skuša škoditi interesom ZDA v regiji in ogroziti njeno varnost. Migranti so sicer izkoriščali azilno politiko in tako večkrat uspeli vstopiti na ozemlje ZDA za časa čakanja na zaslišanje pred sodiščem, a je Trump tudi tej strategiji napovedal konec. Mnogi migranti, ki zavračajo azil v Mehiki namreč tako ne bodo več mogli na ta način vstopiti v ZDA, zadržani bodo namreč na šotoriščih v meji, v primeru, da bi bili ogroženi pa bi jim zaščito lahko nudila tudi Mehika.

J. Ž.