fbpx

Trump med obiskom sedeža Cie ameriške novinarje označil za najbolj nečastna človeška bitja na Zemlji

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj obiskal sedež Centralne obveščevalne agencije CIA, da pomiri obveščevalce, saj je več tednov kritiziral njihovo delo. Njegov govor pred steno, ki je postavljena v spomin padlim obveščevalcem, je požel glasne ovacije, saj je med drugim povedal, da je “v vojni z mediji, kjer delajo najbolj nečastna človeška bitja na Zemlji.” Nad njegovim govorom pa za razliko od večine ni bil navdušen nekdanji direktor Cie John Brennan.

Nekdanji pomočnik Brennana, Nick Shapiro, je povedal, da je nekdanji direktor Cie nad Trumpovim nastopom izjemno razočaran in jezen, saj nastop ocenjuje kot odvraten primer samopoveličevanja pred spominsko steno, ki poveličuje junake Cie, ki so padli med opravljanjem svojega dela. Brennan verjame, da bi se moral Trump sramovati sam sebe.

Do tega odziva s strani nekdanjega direktorja Cie je prišlo po tednih občasnih sporov med predsednikom Trumpom in Brennanom glede dosjejev Cie. Spor med njima pa je dosegel vrhunec, ko je Trump obveščevalne agencije obtožil, da  uporabljajo taktike, ki so podobne tistim v nacizmu, poroča Daily Mail.
Foto: epa

Foto: epa

Trump je v današnjem govoru izrazil podporo tej obveščevalni agenciji in obtožil medije zaradi pristranskosti glede pokrivanja inavguracijskega vikenda. Povedal je, da so mediji tisti, ki so ustvarili napetost med njim in Cio, in dodal: “Sem v vojni z mediji. Novinarji so med najbolj nečastnimi človeškimi bitji na Zemlji.” NBC poroča, da je precej časa v govoru namenil razpravljanju o sebi, o svojih dosežkih in o množici, ki je bila prisotna na inavguraciji.
https://www.youtube.com/watch?v=_vksTZQ97Ak
S svojo prisotnostjo je pomiril večino obveščevalcev
Za razliko od Trumpa so imeli ostali ameriški predsedniki na sedežu Cie govor, v katerem so veliko pozornosti namenili zahvaljevanju za žrtovanje obveščevalcev Cie in njihovih družin. Eden izmed nekdanjih uslužbencev Cie je za NBC komentiral Trumpove opazke kot narcisoidne, med tem ko je drugi nekdanji uslužbenec njegov govor označil kot uspešen. “Gre za stvar, ki je mediji ne razumejo, Trump ni podoben ostalim predsednikom,” je rekel in dodal, da je mogoče opaziti, kako ga določeni kritiki tako močno sovražijo, da preprosto ne znajo iti preko tega. “V resnici je šlo pri tem obisku za srečanja iz oči v oči. Ljudje so bili zelo veseli, da so se lahko pogovorili z njim, in to je zagotovo prispevalo k zmanjševanju strahu in zaskrbljenosti glede njegovih preteklih izjav.”
Obregnil se je tudi ob nepoštenost njihovega poročanja glede števila prisotnih ljudi
Novi ameriški predsednik se je posvetil tudi kritiziranju medijev glede njihove nepoštenosti in dejal, da so  ti neresnično poročali o številu prisotnih ljudi na inavguraciji, eden izmed medijev pa je celo predvajal posnetke množice, še preden se je inavguracija začela, da bi lahko poročali, da se je slovesnosti udeležilo malo ljudi. “Na slovesnosti je bila prisotna velika množica ljudi. Imel sem govor in ob pogledu na množico sem videl okrog 1,5 milijona ljudi, oni pa so želeli prikazati, da jih je bilo le okrog 250.000.”
Foto: Twitter

Foto: Twitter

N. Ž.