fbpx

Trump na primarnih volitvah v Ohiu stavi na izbranca Vancea

Trumpov izbranec na volitvah v senat v Ohiu, J.D. Vance, bo preverjal tudi podporo nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. (Foto: epa)

Volivci zveznih držav Indiana in Ohio bodo na primarnih volitvah odločali, kdo jih bo zastopal na novembrskih splošnih volitvah. Glasovanje bo potekalo v torek. 

Tako bo republikanska stranka pridobila informacije o svoji prihodnji usmeritvi. Obenem bo pridobila okvirne posredne informacije glede podpore nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, poroča Breitbart.

Na primarnih volitvah za ameriški senat v zvezni državi Ohio je Trump podprl domoljuba J. D. Vancea, ki bo soočen s še štirimi protikandidati. Trije med njimi so se potegovali za Trumpovo podporo, le eden se ni. Preostali kandidati namreč zastopajo do neke mere drugačne poglede prihodnosti republikanske stranke od Trumpa.

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump in njegov republikanski izbranec v Ohiu ter kandidat za senatorja J. D. Vance (Foto: epa)

Uspeh za Vancea bi pomenil dobro novico za kandidate, ki uživajo Trumpovo podpor na ostalih prihajajočih primarnih volitvah v Severni Karolini, Pensilvaniji, Georgiji, kjer so nekateri sicer imeli težave, drugi pa so uspeli. Vanceu je v zadnjih tednih zrasla podpora v javnomnenjskih raziskavah, potem ko ga je Trump podprl navkljub hudemu nasprotovanju nekaterih donatorjev in vplivnežev.

Domen Mezeg