fbpx

Trump na primeru Irana dokazal lažnivost in dvoličnost ameriških demokratov in njihovih medijskih satelitov

Foto: epa

Donald Trump je zavajajočega poročanja ameriških dominantnih medijev vajen od junija 2015, ko je vstopil v tekmo za predsednika ZDA. Njihovo zavajanje se je zopet izkazalo ob nedavnem uboju iranskega državnega terorista, generala Kasima Sulejmanija.

Z lažmi in zavajanji o Donaldu Trumpu ne varčuje niti njegova politična konkurenca v podobi ameriških demokratov. V preteklosti so poskusili z “rusko afero”, sedaj pa bijejo medijsko bitko v postopku neutemeljene ukrajinske afere. Svoje izkrivljanje resnice in laži so ameriški demokrati in njihovi medijski sateliti zopet pokazali ob uboju iranskega terorista, generala Kasima Sulejmanija.

Oboji so Američane in svet strašili z novo vojno, v katero naj bi Trump pahnil ZDA. A na njihovo žalost o napovedi vojne ni bilo slišati popolnoma ničesar. Tudi krvavo maščevanje Irancev nad ameriškimi cilji se ni zgodilo. Osrednji ameriški mediji pa so celo pisali iranskemu režimu, naj Trumpovih besed o vojni (ne)napovedi Iranu ne vzame resno.

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi vodi medijsko vojno proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. (Foto: epa)

Iran napadel ameriške cilje s 1960 balističnimi raketami
Realnost na Bližnjem vzhodu je popolnoma drugačna kot jo prikazujejo demokrati in njihovi mediji. V resnici je, po poročanju portala Tsarizm, iranski režim na ameriške vojaške baze v Iraku izstrelil kar 1960 balističnh raket. Sestrelitev ukrajinskega letala je še ena tragedija, ki jo je povzročil teokratski iranski režim. Svojo perverznost obtoževanja Trumpa je pokazal v prvih odzivih tudi kanadski premier Justin Trudeau. Svoje mnenje je spremenil nekaj ur kasneje, ko je bilo ugotovljeno, da ameriška administracija ni bila odgovorna za tragedijo.

Ameriški levi dominantni mediji in demokrati, ki so branili Sulejmanija, se v ničemer ne razlikujejo od skrajnih islamistk na fotografiji. (Foto: epa)

Ameriška hollywodska igralka Rose McGowan zopet dokazale svojo dvolično naravo
Ameriška igralka Rose McGowan se je v preteklih letih prebila na naslovnice ameriških in globalnih medijev kot glavni obraz hollywoodskega-globalnega feminističnega gibanja #Metoo. Velike borke za ženske pravice ter pravice istospolno usmerjenih pa težave zatiranih žensk in homoseksualcev v strogem teokratskem režimu ne zanimajo. Njena liberalna dvoličnost pa ni nič drugačna od svojih preostalih hollywoodskih kolegov. Spomnimo se samo leta 2016, koliko hollywoodskih zvezdnikov je izrazilo, da bodo zapustili Združene države Amerike, v primeru zmage Donalda Trumpa na predsedniških volitvah. Vendar štiri leta kasneje še vsak izmed njih živi v svojem toplem domu na Beverly Hillsu in mondenem Malibuju v sončni Kaliforniji.

Luka Perš