Trump neposredno dejal, da britanski veleposlanik Darroch v ZDA svoji državi slabo služi, Farage se je že zavzel za njegovo razrešitev!

Veleposlanik Kim Darroch (Foto: Facebook)

Potem ko so v jasnost prišle vsebine depeš, v katerih je britanski veleposlanik v ZDA Trumpovo administracijo označile za nesposobno, se je ameriški predsednik odzval ostro in Veliki Britaniji sporočil, da jim njihov veleposlanik slabo služi. Odzval se je tudi vodja stranke Brexit Farage, ki se je zavzel za veleposlanikovo razrešitev.

Predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trumpa je očitno dobro razburila vsebina depeš, v katerih je britanski veleposlanik v ZDA Kim Darroch svoji vladi med drugim sporočal, da je njegova administracija nesposobna. Trump je bil tudi tokrat neposreden, svoje mnenje o veleposlaniku je za medije opisal takole: “Nismo veliki oboževalci tega človeka in menim, da ni dobro služil Veliki Britaniji, zato lahko to razumem in govorim stvari o njem, a se ne bom obremenjeval glede tega.” Tudi številni ameriški viri pravijo, da je Darrochov položaj uničen in da ga v ZDA nihče več ne bo jemal resno kot predstavnika britanske krone in Downing Streeta.

Darroch kot stalni predstavnik Velike Britanije v EU na Faragea ni naredil dobrega vtisa …
Do ostrih odzivov je prišlo tudi v Veliki Britaniji, oglasil se je namreč vodja stranke Brexit Nigel Farage, ki je znan po svojem naklonjenem odnosu do predsednika Trumpa. Zdaj se je zavzel za razrešitev omenjenega veleposlanika, v svoji kolumni, objavljeni v Telegraphu, pa je zapisal: “Darrocha se spomnim izpred nekaj let, ko je bil naš človek v Bruslju. Ob neki priložnosti je prišel v mojo pisarno in se kompromitiral na uničujoč način. Rekel sem mu, da bi moral biti kot profesionalen uradnik nevtralen, on pa je odgovoril, da je naša politika takšna, da je Evropska unija dobra. Prosil sem ga, da odide. Nisem si mogel niti predstavljati, da bi nadaljeval pogovor.”

Donald Trump (Foto: Facebook)

Trump v preteklosti že dejal, da bi bil Farage odličen veleposlanik Velike Britanije v ZDA!
Farage je še poudaril, da Darroch kot odkrit lojalist EU in nasprotnik Trumpove doktrine sploh ne bi smel biti poslan v ZDA. Po Farageevem mnenju Darroch v London ni poročal o dogajanju, kot bi to počel profesionalni diplomat, pač pa je tja pošiljal svoja subjektivna mnenja. Ironično, Trump je ob neki priložnosti po zmagi na referendumu o brexitu dejal, da bi bil Farage odličen veleposlanik Velike Britanije v ZDA, še poroča Breitbart.

Rok Krajnc

 • samotoje

  Trump je dejansko trn v evropski multikulti globalistični riti. In v ameriški levosučni demokratski tudi. Zato ga bodo delavci, kmetje, obrtniki, mali podjetniki spet izvolili.

 • Andrej

  Trump je včasih kramp, ampak, s komunisti in luzerji se ne dela v rokavicah.

 • xtc

  Tale anarho liberalni Brit je izkušen veleposlanik in diplomat-pravijo levi tumpeki.
  Tale je navadno teslo,nobeden profesionalec takih stvari ne pošilja pismeno ,ampak jih raje poda kasneje osebno pod strogo zaupno,če že mora.
  Seveda pa je bebec uničil svojo kariero in precej škodil ugledu UK upam ,da tega “sposobnega diplomatskega bebca ” čim preje odslovijo iz diplomacije preden naredi še več škode.

 • hle

  Ena od nalog veleposlaništev je da svoje vlade seznanijo z tistimi informacijami ki jih ne boš našel v medijih ni njihova naloga lesti v rit gostiteljem bolj problematično je to da se tovrstna diplomatska korespondenca lahko znajde v medijih kar za resno državo ni ravno običajno je pa model verjetno svojo kariero diplomata zaradi tega zaključil ampak ne zaradi tega kar je pisal pač pa zaradi tega ker je to nekdo objavil

 • Nekdokisemjaz

  Če pa bi objavil, da je štrump nobelov nagrajenec in da ima inteligenčni kvocient 140 (verjetno, če sešteješ štrumpovega in faragejevega bo pa to držalo), no potem pa bi bil vsem pogodu in se ne bi lagal. Po farage doktrini naj bi “lojalni in neodvisni” uradniki delovali proti EU in v korist štrumpa? Ko je bila GB v EU? Idiot brez primere. Churchill bi ga porinil z doverskega skalovja. Mogoče pa je kar on razkril zaščitene depeše veleposlaništva, da se priliže štrumpu.

  • cosmosjasnovidec

   Hudiča a tako?
   Jaz sem pa bil 100%,da si bil to ti kar sem sklepal po tvoji pameti.Hahahahahaha
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Nekdokisemjaz

    Ne verjamem, da ščiješ. Imaš vneto prostato, zato si jezen. Bomo videli, ko bodo objavili, od kje so dobili informacijo o depešah.

    • cosmosjasnovidec

     Kot piše spodaj se ti poščijem v tvoj levuharski gobec zato ne skrbi glede moje prostate.
     Vprašaj vse ženskega spola v tvoji familiji kako cvilijo,ko jih nabijam in kako požirajo z veseljem spermo kadar mi ga fafajo ter jim spuščam v njihove raztegnjene lape.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

     • Nekdokisemjaz

      Ubogi fantek, jaz sem Slovenc, imam skoraj dvajset let mlajšo ženo podjetnico, sem pri vrhu kadrovanja imam majhno čredo otrok, trenutno gledam na bazen in na mizci imam hladen daiquiri, to neumnost pišem, ker sem na počitnicah. Ti si ubogi zafrustrirani slovenček, ki ponižuje ženske in žali sogovornike. Brž, teči v wc, ravno ti je zbežalo v čevelj. Mimogrede se lahko malo olajšaš in pomiriš. Pa fajn mi bodi.

     • cosmosjasnovidec

      Hahahahaha torej se na počitnicah ukvarjaš z brezveznim kokodakanjem na portalih.
      Hehe in tebe plešavec zavaljeni bo ravno omela neka dvajset let mlajša ženska je pa možno,če je prava grdosinja in tranzvestit maskiran v žensko,ker je to pri levakih,čefutarjih ter komunajzerjih standard.
      V kolikor bi pa res bila ženska vsaj koliko toliko na pogled mi ga je pa sigurno pofafala ne samo enkrat v tem primeru sem pa tudi jaz oče tej tvoji čredi otrok ti pa pač samo skrbiš zanje,ker te je tako ali tako v kurca že davno zadela kap zabitež.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

  • šmentanamuha

   Trump ima inteligenčni kvocient za dva tvoja, tko da tvoje žlobudranje nikogar ne zanima, kar pa reče Trump, to zanima ves svet, še najbolj njegove hejterje.