fbpx

Trump: Ženske Clintonove v resnici ne marajo

Foto: iStock

Donald Trump in Hillary Clinton sta v torek dosegla visoki zmagi, ki ju bosta popeljali še bliže pomembnim dvobojem za Belo hišo v jeseni. 

Trumpova politična moč se je pokazala v gladkih zmagah v Marylandu in Delawareju, Pennsylvaniji, Connecticutu in Rhode Islandu. Clintonova pa je zmagala v Marylandu in Pennsylvaniji, največjo prednost pa je dosegla v Delawareju in Connecticutu. Bernie Sanders je edino zmago pobral na Rhode Islandu.

Trumpove politične zmage so ga še bolj približale skupni zmagi in pridobitvi 1237 delegatskih glasov, ki jih potrebuje, da se izogne republikanski konvenciji. Ta zgodovinski trenutek mu lahko preprečita samo Ted Cruz in John Kasich naslednji teden v Indiani. “Zame je bila to največja noč,” je dejal Trump v svojem zmagovalnem govoru, kjer se je razglasil za zmagovalca.

Bodo ženske odločile volitve?
Prepričljive zmage Clintonove so pomagale okrepiti njene argumente, da je čas, da njen tekmec Bernie Sanders ustavi osebne in politične napade nad nekdanjo zunanjo ministrico, ki bi ji škodili pri borbi z republikansko stranjo. Prav tako je opozorila, da bo osrednja tema pri potencialnem boju s Trumpom osredotočena na ženske volivce. To je Clintonovi očital tudi Trump, ki je zanjo dejal, da igra na ženske karte. “Ničesar drugega nima. Če bi bila moški kandidat, bi prejela samo 5 odstotkov glasov. Najlepše pri vsem pa je, da je ženske ne marajo.”

Trump že cilja na Washington
Trumpova izzivalca imata naslednji teden v Indiani zadnjo možnost, da Trumpa ustavita na poti do končne zmage. Toda Trump se že spogleduje s splošnimi volitvami in počasi pričenja z državno kampanjo, in sicer z ameriško zunanjo politiko, s katero bo soočil Washington. Prav tako vztraja, da bo nadaljeval s svojimi shodi in neposredno retoriko, s katero se je začel njegov politični vzpon, poroča CNN.

M. P.