Trump obsodil obnašanje demokratov, ki še naprej ne dajo miru vrhovnemu sodniku Kavanaughu

Brett Kavanaugh zaprisegel kot vrhovni sodnik ZDA (vir: twitter)

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek kritiziral demokrate, ki so razpravljali o možnosti vložitvi ustavne obtožbe zoper novoimenovanega vrhovnega sodnika Bretta Kavanaugha. Obtožbe o najstniškem spolnem predatorstvu je označil za demokratske laži, vrhovnemu sodniku pa se je v imenu vseh opravičil za neupravičene napade nanj in njegovo družino.

“Slišal sem, da želijo sprožiti ustavno obtožbo proti briljantnemu pravniku, človeku, ki ni storil ničesar narobe,” je povedal Trump o govoricah o ustavni obtožbi zober vrhovnega sodnika Kavanaugha s strani demokratov. “Zdaj želijo proti njemu vložiti ustavno obtožbo.”

“Mislim, da je to žalitev za ameriško javnost, in mislim, da boste 6. novembra videli veliko stvari, ki se drugače ne bi zgodile,” je celotno politično gonjo s strani ameriških levičarjev komentiral Trump in namignil na zmago republikancev na vmesnih volitvah.

FBI sprožil lastno preiskavo proti lažnim pričanjem
Prejšnji teden je po poročanju Breitbarta navkljub že sedmi preiskavi FBI, ki ni našel ničesar, kar bi potrdilo vse lažne obtožbe zoper Kavanaugha, demokratski kongresnik Jerry Nadler napovedal začetek preiskave o domnevnem neprimernem obnašanju Kavanaugha v najstniških letih. Vseeno, vsi demokrati niso navdušeni nad podaljševanjem neutemeljene gonje, zaradi katere so že v teku vsaj tri preiskave proti vsem, ki so sodelovali v lažnem obtoževanju.

FBI je sprožil preiskavo zaradi krivega pričanja; na fotografiji ena od obtoževalk Kavanaugha, ki naj bi krivo pričala, Christine Blasey Ford. (Vir: Twitter)

Tako naj bi FBI že sprožil preiskavo glede laganja pred kongresom, v katero so vpleteni posamezniki, ki so Kavanaugha po krivem dolžili. Kongres je sprožil preiskavo proti senatorki Dianne Feinstein, ki je več kot en mesec zadrževala pismo Christine Blasey Ford in s tem ovirala delo kongresa. Ravno tako je svojo preiskavo sprožila washingtonska odvetniška zbornica, ki preiskuje delovanje odvetnikov Fordove.

Ivan Šokić