fbpx

Trump ponovno udaril po avtorju lažnive knjižne uspešnice: “Knjiga temelji na izmišljotinah in je zato sramotna”

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump se je v Camp Davidu ponovno oglasil v zvezi s kontroverzno knjigo Michaela Wolffa Ogenj in bes, ki Trumpa opisuje v nenavadni luči, ga žali in sramoti. Trump je zanikal, da bi se z avtorjem kadarkoli pogovarjala v Beli hiši. “Ta človek me ne pozna, ta človek me sploh ne pozna,” se je odzval na Wolffove navedbe, da se je s Trumpom pogovarjal kar tri ure, vendar do tega po Trumpovi izjavi nikoli ni prišlo.

Ameriški predsednik je na novinarski konferenci v Camp Davidu, kamor se je republikanski vrh odpravil, da začrta politične smernice za prihodnje leto, ponovno oglasil v zvezi s kontroverzno knjigo Ogenj in bes Michaela Wolffa. Prvič je navedbe iz knjige zanikal prek svojega Twitter profila, danes pa je zanikal tudi navedbe avtorja vroče knjižne uspešnice, da naj bi ga intervjuval v Beli hiši cele tri ure.

Knjiga temelji na izmišljotinah in je zato sramotna
“Z mano ni imel intervjuja tri ure. Rekel je, da me je intervjuval tri ure v Beli hiši. Sploh ga tam ni bilo. Vse skupaj je del njegove domišljije,”
je dejal Trump in dodal, da Wolffa nikoli ni bilo v ovalni pisarni Bele hiše. Trump je sicer priznal, da je nekoč že imel pogovor z avtorjem za revijo The Hollywood Reporter, in sicer še pred predsedniško zaprisego, zato takrat še ni mogel vedeti ničesar, kar se je pozneje dogajalo v Beli hiši.

Foto: epa

Edini, ki bi ga lahko povabil v predsedniško palačo, je bil Steve Bannon, njegov nekdanji sodelavec in strateg, ki naj bi Wolffu prenesel nekatere informacije. “Predvidevam, da mu je brezvezni Steve pomagal kar precej. Zato brezvezni Steve zdaj išče novo službo,” je bil do nekdanjega svetovalca kritičen Trump, hkrati pa je dodal, da je knjigo izmišljena in sramotna.

C. Š.