Trump pričel z izborom članov kabineta v Beli hiši

Foto: epa

Donald Trump se je z objavo na družabnem omrežju Twitter odzval na govorice glede kaosa pri izbiri članov ekipe, ki mu bo pomagala pri vodenju kabineta v Beli hiši. 

V torek zvečer je Trump objavil sporočilo, da pri izbiri članov kabineta in ostalih pomembnih položajev poteka zelo organiziran proces in izjavil, da je on edini, ki ve, kdo so finalisti.

Objavo na omrežju Twitter je Trump objavil po burnem dnevu zapolnjenem s sestanki z najrazličnejšimi kandidati, ki si obetajo položaj v Trumpovem kabinetu, vključno s senatorjem Tedom Cruzom, ki naj bi kljub sovražno nastrojenemu odnosu v preteklosti, postal novi generalni državni tožilec.

Trump se je odzval na poročanje medijev
Najverjetneje je Trump želel s tem sporočilom pomiriti svoje volivce, po tem, ko je CNN poročal o tem, da med njegovim direktorjem strategije Stephenom Bannonom in šefom kabineta Reincom Priebusom poteka oster boj nož na nož.

Prav tako pa so se pojavile tudi trditve, da njegova ekipa naj ne bi vedla, da morajo ob Trumpovem vstopu v Belo hišo zamenjati prav vse člane Obamovega osebja. Po poročanju Daily Maila naj bi Trump s svojim sporočilom želel sporočiti, da ima še vedno popolno kontrolo nad svojo ekipo.

Cruzu dobro kaže glede izvolitve na položaj generalnega državnega tožilca
Medtem, ko Trumpov tabor še ni razkril konkretnih odločitev glede članov kabineta, Cruzu dobro kaže glede na to, da ga je bilo včeraj mogoče opaziti v bližini Trumpovega stolpa, kljub njegovi pestri zgodovini z novoizvoljenim predsednikom Trumpom.

Foto: epa

Foto: epa

V času bitke za izbor predsedniškega kandidata iz vrst republikancev je vladalo med Trumpom in Cruzom napeto vzdušje, saj je Trump žalil senatorjevega očeta in ženo, Cruz pa je novoizvoljenega predsednika imenoval kot “cmerajočega” strahopetca. Ob odhodu Cruza s sestanka s Trumpom, je Cruz izjavil za novinarje, da se veseli tesnega sodelovanja s Trumpom z namenom, da se okrepi delovanje vrhovnega sodišča. Cruz tako v izjavi ni neposredno razkril, da naj bi postal član Trumpovega kabineta, kasneje zvečer pa je v sporočilu na omrežju Twitter namignil, da je bil predlagan za generalnega državnega tožilca.

Cruzov predstavnik za odnose z javnostmi je podrobneje komentiral senatorjevo izjavo, ampak ni izdal kakšno konkretno vlogo bo v Kabinetu opravljal. Med drugim je dejal, da so se Američani odločili, da ne podpirajo zdravstvene reforme Obamacare, da želijo imenovati nove ustavne sodnike, zavarovati južno mejo s Mehiko, uveljaviti zakon prisiljevanja, pričeti z izvajanjem politik, ki bodo ustvarile dobro plačana delovna mesta za ameriške državljane.

Po besedah Cruzovega predstavnika, naj bi se Cruz, ki zastopa 27 milijonov Teksašanov, veselil sodelovanja z Trumpovo administracijo z namenom doseganja zastavljenih ciljev.

Opažen je bil tudi upokojeni general Keith Kellogg
Cruz pa ni bil edina politična figura, ki je bila opažena v bližini Trumpovega stolpa in za katero se predvideva, da bo prevzela eno izmed vlog v Trumpovem kabinetu. Opažen je bil tudi upokojeni general Keith Kellogg, ki je v preteklosti že svetoval Trumpu. Obstajajo napovedi, da naj bi prav on prevzel položaj obrambnega sekretarja, čeprav bi to zahtevalo opustitev pravila, ki prepoveduje imenovanje tistih kandidatov, ki so domovini služili v zadnji sedmih letih.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Bloomberg poroča, da naj bi Kellogg dejal, da mu niso ponudili položaja v kabinetu, ampak so ga prosili, da pomaga pri tranziciji iz Obamove v Trumpovo administracijo.

Vse dokler ne bodo uradno potrjeni člani kabineta, ne bo jasno ali je govoril resnico ali ne.

Eden izmed potencialnih kandidatov za obrambnega ministra je Jeff Sessions
Pred Trumpovim stolpom je bilo mogoče srečati tudi senatorja zvezne države Alabama Jeffa Sessionsa, ki je bil eden izmed prvih politikov, ki je javno podprl kandidaturo Trumpa za ameriškega predsednika in se skupaj z njim pojavil na odru avgusta 2015. Poleg Kellogga je Sessions eden izmed številnih potencialnih kandidatov za položaj obrambnega ministra.

Foto: epa

Foto: epa

Trumpova ekipa naj bi za mesto finančnega ministra predlagala imenovanje 53-letnega ameriškega bankirja Stevena Mnuchina, ki je bil prav tako opažen v bližini Trumpovega domovanja. Mnuchin je bil član skrivne združbe na eni izmed najelitnejših univerz na svetu- Yale, prav tako pa naj bi bil v preteklosti povezan z Georgom Sorosom. Za Trumpa Mnuchin predstavlja enega izmed manj primernih kandidatov, saj se je v kampanji zavzemal proti “insajderjem” na Wall Strettu in proti globalizaciji.

Nekdanji župan New Yorka eden izmed vodilnih kandidatov za zunanjega ministra
V torek je Trumpova svetovalka Kellyanne Conway izjavila, da je nekdanji župan New Yorka Rudy Giuliani, dolgotrajni prijatelj in zagovornik Donalda Trumpa, eden izmed vodilnih kandidatov za ameriškega zunanjega ministra. Eden izmed virov je za Reuters v ponedeljek povedal, da je John Bolton, ki je v času Georga W Busha služil kot ameriški veleposlanik pri Združenih narodih, tudi v igri za službo na visokem položaju.

(Levo: Rudy Giuliani, desno: John Bolton) Foto: epa

(Levo: Rudy Giuliani, desno: John Bolton) Foto: epa

Večina obiskovalcev Trumpovega stolpa prihaja iz vojaške in politične sfere, nekaj pa jih prihaja tudi iz drugih področij kot sta naprimer svetovno priznan modni oblikovalec Tommy Hilfiger in Trumpova nekdanja žena Marla Maple.

Novoizvoljeni predsednik in podpredsednik ZDA bosta preučevala vrsto imen
Z novoizvoljenim predsednikom se je sestal tudi ameriški podpredsednik Mike Pence, ki je s Trumpom debatiral o vseh ključnih točkah. Pence je prevzel vodstvo nad skupino, ki bo zadolženo za prehod na Trumpovo administracijo. Trumpov tiskovni predstavnik Jason Miller je povedal, da bosta Pence in Trump v prihodnjih dneh preučila več morebitnih imen za zasedanje ključnih delovnih mest.

Foto: epa

Foto: epa

Trumpova administracija si želi sodelovanja z republikanci v Kongresu
Odločitev Trumpa, da za vodjo osebja Bele hiše imenuje insajderja republikanske stranke Reinca Priebusa kaže na to, da želi sodelovati s člani Kongresa, med katerimi so številni nasprotovali njegovi kandidaturi. Trumpovo imenovanje Steva Bannona kot glavnega stratega je bila ostro kritizirana tako s strani republikancev kot tudi demokratov zaradi tega, ker je kot nekdanji šef  Breitbart Newsa spletno stran pretvoril v forum za skrajne desničarje iz vrst Neonacistov, belih rasistov in antisemitov.

Politico poroča, da je Bannon pozval republikance v Kongresu, da vzpostavijo odnos z zakonodajalci, po tem, ko je več let prste kazal na figure najrazličnejših ustanov. Trumpova administracija naj bi pričakovala tesne odnose z republikanci na Kapitolskem griču.

N. Ž.

 • Za Slovenijo

  Melanija naj pa v tem času poskrbi, da bodo mediji, ki so lagali o njej in Trampu kaznovani! Skupaj s Požarom!

  • Nata

   Eh , mediji !
   Avstrijci so packali na veliko , sedaj pa se hvalijo , da je njihova- ker je bila nekaj mesecev na Dunaju.

   • renee

    ja pa še Italijani si bodo kaj zmislili..Melanija v Milanu je tut bla.

    • Nata

     Tako je. Melanija bo hit !!
     Vsi si jo lastijo ? Ljudje so res brez sramu! Koliko so packarili, a jih sedaj ni nič sram lesti nekam?? V Lj.
     imamo smreko Melanija. . . .

     • Borut Stari

      Ko kašen slovenski sportnik osvoji madaljo je vedno “naš”. Če ne je npr. le Fliser. Prav tako ima brončana medalj v nakladanju medijev vrednost zlate. Toliko o Melaniji. Če tramp nebi zmagal nebi bila “naša”

     • Nata

      + + + + + + + + + + + +
      Hm , v politiki je pa vse takole – če je lumparija in je član SDS , se obesi na veliki zvon , čigav je .
      Drugače je tišina .

 • dob

  Karbje preveč, je preveč, to s Trumpom in njegovim mačizmom! Kakšno nespoštovanje drugega spola! Pomislite, kaj si je dovolil: v moški garderobi se je prijateljem hvalil, da on pa zgrabi žensko za pussy!
  In tak človek naj bi bil predsednik države?! Bo kdo rekel, ampak a se moški v moški garderobi sploh še o čem drugem pogovarjajo, kot pa samo o tem kako zgrabijo žensko za pussy. Na to jaz ne bom niti odgovarjal. Se mi zdi za malo.

  Zadnjič sem peljal avto k mehaniku. Nekaj je ropotalo v motorju. In kaj vidim? V garderobni omarici, in to na odprtioh vratcih, z notranje strani – slika gole ženske!!! Iz italijanskega koledarja!!! In to ne samo na enih vratcih ampak na vseh!!!
  Meni se je v hipu zagravžala vsa mehanična delavnica.

  Potem sem se lotil iskanja mehanične delavnice, kjer na vratcih garderobnih omaric ni golih žensk. Obdelal sem vse mehanične delavnice do Ajdovščine in še naprej. Zdaj sem pri Vipavi, pa še vedno nisem našel spodobne mehanične delavnice.
  V italijo, na drugo stran, niti ne hodim, proti severu so omejitve, ker peš pridem do Podbrda, potem je tunel. Brez avta je kurc. Pardon.

  • garfi

   lgtb, moški bi morali grabiti “moške”
   potem bi bilo vse normalno

  • Anton

   Do podbrda peš? Ljubi Jezus kje živiš, v samem osrčju slovanske zgodovine. Zmeraj ko se peljem tam čez si pomirim dušo…

   • dob

    Enkrat je blo pri Podmelcu, ali pri Hudajužni, ne vem več, ker je že nekaj časa od tega, me je presenetila čreda bizonov, ki je v divjem topotu prečkala cesto.Za njimi pa Indijanci. Zato zdaj, ko srečam čredo bizonov, še malo počakam, ne prižigam takoj motorja, ker je zihr še kdo odzad.
    To se ti v teh odročnih krajih lahko ugodi. Sem in tja naletiš celo na Turka. Pridejo sem, pol pa zatavajo in ne znajo več domov. Baška grapa je zajebana.
    Eni se pol naselijo in ostanejo, ampak ker so hiše raztresene po hribih, pa še vse je tako ozko, sonca ne vidijo po 6 mesecev. Slovenci nimajo dosti stikov.
    Graparji čudno govorijo. Če sploh.
    Bohinjci so pozimi hodili pokopavat svoje mrtve čez hrib v Podbrdo, ker je zemlja bila v Bohinj tako trda, da nisi mogel zasaditi lopate.
    To je opisala ena etnologinja iz Srednje vasi v Bohinju v svoji knjigi. No, in potem so truplo dali v skrinjo in jo dali na voz (tak z lojtrami), potem so pa s konjsko vprego peljali skrinjo z mrtvecem v Podbrdo in ga tam pokopali.
    Ko pa so se vrnili v Bohn, glej ga zlomka, so odprli doma skrinjo s klobasami in zaščo – pa je blo not truplo.
    Šli so v Porbdo pokopat mrtveca, in ker so se pri tem zmotili, so zamenjali skrinje in so pokopali klobase v Podbrdu.

    • Mojca pokraculja

     Dej Dob še kšno tako “razder” ! Haha ha…..

    • Anton

     Zdaj me je pa strah te grape…!

    • renee

     Koga si se pa ti lotil bohinjcev ? :-)

    • Nata

     + + + + + + + + + + + + + +Ojej……danes si pa res zabaven ! Dobra satira .
     Ravno pravšen tekst na tale skisan petek !

  • RealRevolution

   Imas rajsi predsednike,ki ne govorijo iz svoje glave pa govorijo bolj predsednisko?

   Ah ljudje,dvomljivi.
   Se bistroumni postanejo neumni…

   • dob

    Ne nimam. Po čem pa sklepaš?

    • RealRevolution

     Prvi trije stavki.Ce si sami postavljate v svojo korist zakone je zgreseno.
     hierarhija.
     In tako je in bo kljub… ;)

     • dob

      Daj preberi do konca.

     • RealRevolution

      Prebral…
      Ni mi pokazalo vsega.
      Komentar daljsi kot clanek ☺

     • dob

      Upam, da razlikuješ med zajebancijo in resnim pisanjem. Če pa ne, potem ti pač ne morem pomagati. Jaz ne zmorem predolgo biti resen, ker mi je potem dolgčas.

     • Nata

      Drugič pa zgoraj napiši – hm- satirikon , no ??

     • dob

      Če je treba še pri zajebanciji izrecno napisati, da gre za zajebancijo, ker sicer se ne ve ali pa nisi gotov okrog tega…
      no, takrat je pa res že zdavnaj vse šlo k hudiču.
      Če mi gre kaj na kurac, poleg levičarskih praznoglavcev s povsem gnilimi indoktriniranimi polmožgani seveda, je to desničar, ki je popolnoma brez vsakega smisla za humor in zajebancijo. Isti kurac en in drugi.

     • Nata

      Eh, ti vseeno piši. Saj smo različni tipi tu na portalu.
      Malo zabave mora biti .Če pa kdo zameri, bo pa še odmeril!!

  • Borut Stari

   Kar dobro se motiš v svojem monologu, To kar je Trump govoril je bila govorica v volilni kampanji. Sedaj, ko govori drugače je pa govori predsednik. Sicer pa Donald ima lepote slovenske dežele kar doma v spalnici.

   • dob

    Ne vem kaj imaš proti razglednicam z dimnikarjem in lojtro in s prašičkom s 4-peresno deteljico med zobmi.

    • Borut Stari

     Nimam nič proti razglednicami, da se razumemo, proti nobenimi. Moti me le enačenje govorenja v volilni kampanji in po izvolitvi, Ni treba povdarjati, da je ob Hillary premagal pokvarjeni establišment in predvsem njemu nenaklonjene medije. Še danes.

     • dob

      Saj pravim. Za Novo leto in za Božiča si bodo lahko pošiljali dimnikarja z lojtro. Zmagal je prašič z deteljico, namesto kačjega kompota – Hillary.

 • Olga

  Odločni koraki! Le z izkušeno ekipo in ljudmi, ki jim lahko zaupa, bo lahko za izpeljal zastavljeni program in izpolnil obljube dane svojim volivcem!

 • Nata

  No, saj za ta mesta verjetno res poteka – boj , nož na nož !
  Pa ? Menda ne mislite , da je bilo pri drugih predsednikih pa kaj drugače ?

 • soc

  Rudy Giuliani za Secretary of State bi bila odlična poteza. Tako kot je v svojih osmih letih in dveh mandatih kot župan močno očistil New York alarmantno razbohotnega uličnega kriminala, bi odlično očistil tudi ministrstvo kadrov, ki so ostali tako rekoč del Hilaryjinega neuspelega naskoka na Belo hišo in prikrivali njene umazane igrice na tem položaju. Najprej rezultati, nato politika. Odločen je tako ali še bolj, kot je bil nekoč Henry Kissinger, ki še vedno diskretno obvladuje ameriško zunanjo politiko preko svojega Think Tanka.

 • Adolf Hitler

  ogleite si to sporčilo
  https://www.youtube.com/watch?v=bXZI1VwWFAI Heil Trumpf