fbpx

Trump Španiji: “Zgradite zid skozi Saharo!”

Foto: iStock

Migrantov v Španijo prihaja toliko, da je ameriški predsednik Trump španski vladi svetoval, naj skozi Saharo zgradi zid, ki bi zajezil tok migrantov. Zaradi migrantske krize sicer v Španiji razmere postajajo nevzdržne, odkar je oblast prevzela socialistična stranka. Število migrantov se je namreč potrojilo.

Španski minister za zunanje zadeve Josep Borell je razkril, da jim je ameriški predsednik Donald Trump svetoval, naj skozi puščavo Saharo zgradijo zid, ki bi zajezil tok migrantov, ki jih prihaja iz dneva v dan več. Ko ga je Borell vprašal, kako naj zgradijo zid skozi tako veliko puščavo, je Trump odvrnil, da to gotovo ne bi smelo biti težje, kot izgradnja zida na južni meji Združenih držav Amerike. Več podrobnosti Borell ob tej priložnosti ni želel razkriti, še poroča Voice of Europe. Minister Borell je sicer znan po neumnostih, kot so njegovi predlogi, da bi morali zaradi upadanja rodnosti v Evropi povečati število migrantov, prav tako pa je ob neki priložnosti dejal: “Ko govorimo o 20 tisoč migrantih, kolikor smo jih sprejeli letos v državo s 40 milijoni prebivalcev, ne moremo govoriti o množičnih migracijah.”

Število migrantov se je v Španiji od prevzema oblasti s strani socialistov potrojilo!
Nesposobnost socialistične vlade, da bi obvladovala migrantsko krizo, je sicer opazna že dalj časa. Migranti iz Afrike v Španijo prihajajo neposredno s čolni, bizarna pa je bila tudi odločitev Španije, da sprejme polno ladjo nelegalnih migrantov, ki je pred meseci po odločitvi notranjega ministra Mattea Salvinija Italija ni želela sprejeti. Da je za nelegalne migrante dobro poskrbljeno, priča tudi dejstvo, da jim španska vlada omogoča brezplačen dostop do zdravstvenih storitev in stanovanj, socialistična vlada pa išče tudi načine, da bi jim omogočila pravico do glasovanja na volitvah.

“Evropska demografska evolucija nakazuje na to, da če se ne želimo spremeniti v starajočo celino, potrebujemo novo kri, in kot kaže, ta kri ne prihaja iz naše sposobnosti reprodukcije,” pa ne zmanjka smisla za bizarnost ministru Borrellu, ki tako opravičuje načrtno naseljevanje migrantov z namenom ohranitve oblasti.

J. Ž.