Trump za CPAC: borimo se proti barbarom!

Udeležence CPAC v Budimpešti je presenetil videonagovor Donalda Trumpa (foto: Twitter)

Konservativci bijejo zgodovinsko bitko z marksističnimi globalisti in komunisti po vsem svetu proti “barbarom, ki hočejo uničiti našo svobodo in naše tradicije,” je dejal nekdanji ameriški predsednik Donald Trump v video sporočilu, predvajanem ob odprtju zaključnega dneva CPAC Madžarska.

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump sicer ni bil naveden med govorniki ali gostujočimi nastopi na dogodku v Budimpešti, vendar so njegov vnaprej pripravljen videoposnetek predvajali na začetku drugega dne konference CPAC v Budimpešti. Med sporočilom je Trump pohvalil madžarskega premierja Viktorja Orbána kot “izjemnega voditelja“, hkrati pa izjavil, da so konservativci v “zgodovinski bitki” proti marksistom, globalistom in komunistom po vsem svetu in da verjame v zmago.

Uvodoma je dejal, da mu je v čast nagovoriti svobodoljubne domoljube, ki so se zbrali na Madžarskem, da bi slavili brezčasne vrednote in načela, ki združujejo konservativce po vsem svetu. “Skupaj verjamemo, da sta vera in družina osnova dobre in svobodne družbe, verjamemo, da narod brez meja pravzaprav sploh ni narod. Verjamemo v tradicijo, pravno državo in od Boga dano dostojanstvo vsakega človeškega življenja. Te ideje povezujejo naše gibanje in bodo rešile zahodno družbo, ki je v resnih težavah,” je pojasnil nekdanji prvi mož Amerike.

V nadaljevanju je povedal, da v tem trenutku poteka zgodovinski boj z marksisti, globalisti in komunisti po vsem svetu. Pojasnil je, da poteka vojna prot “barbarom, ki hočejo uničiti našo svobodo in naše tradicije in vse, kar nam je drago,” in izpostavil pomembnost sodelovanja Evrope in ZDA v tem boju. “Združili smo se, da bi zaščitili našo kulturo, naše meje, naše judovsko-krščanske vrednote, našo identiteto in naš način življenja pred tistimi, ki želijo uničiti naše ljubljene narode. Zmagali bomo!” je dejal Trump.

Orbana je pohvalil kot “izjemnega voditelja”
Poudaril je, da je bil kot predsednik ponosen, da je lahko krepil “posebno prijateljstvo med Madžarsko in Ameriko štiri neverjetna leta“, da pa so za tak odnos v veliki meri zaslužni tako madžarski premier Viktor Orban in njegovo odlično osebje kot ljudje, ki so delali zanj. Madžarskemu ljudstvu in evropskim konservativcem je sporočil, naj nadaljujejo boj in nikoli ne obupajo pri obrambi naše svobode in civilizacije. “Komunisti in globalisti se umikajo in dokler samozavestno rinemo naprej, bomo zagotovo zmagali. Smo že na pragu zmage,” je zatrdil.

“CPAC Madžarska, opravili ste odlično delo, Bog vas blagoslovi in ​​Bog blagoslovi Ameriko!” je z izjavo zaključil nagovor, na katerega se je odzval tudi Orban, ki se je Trumpu zahvalil in ga pozval, naj “se vrne in prinese mir”.

Tanja Brkić