Trump za reševanje severnokorejskega problema Kitajski ponudil trgovinski dogovor, kot ga sicer ne bi nikoli sprejel

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je v intervjuju za Wall Strees Journal razkril več ozadij glede reševanja krize na korejskem polotoku in na nevarnosti groženj Severne Koreje. Pri tem je kitajskemu predsedniku Xi Jinpingu ponudil bistveno boljši trgovinski sporazum z ZDA, če bo ta začel z reševanjem severnokorejskega problema.

“Želite boljši trgovinski sporazum? Rešite problem s Severno Korejo,” je Trump ponudil rešitev za končanje severnokorejskega problema kitajskemu predsedniku na srečanju prejšnji teden. Zaradi boljšega trgovinskega sporazuma je pripravljen tvegati primanjkljaj v trgovanju, hkrati pa priznava, da tako dobrega sporazuma ne bi nikoli sprejel, razen v primeru Kitajske.

“Takšni državi, kot je Severna Koreja, se ne sme dopustiti razvijanja jedrskega orožja,” je povedal za ameriški medij o ravnanju Severne Koreje z orožjem za masovno uničevanje ljudi. Zato je Trump kitajskemu kolegu povedal, da ne bo več pustil Kitajski, da na račun ZDA služi na milijarde dolarjev letno in dopuščal trgovinski primanjkljaj, če se ne bo vključila v reševanje geopolitičnih težav na korejskem polotoku.

Kitajska ni sprejela nobenih zavez
Dejstvo namreč ostaja, da je samo Kitajska zmožna s svojim ekonomskim sodelovanjem s Severno Korejo to državo realno prisiliti, da spremeni obnašanje severnokorejskega diktatorja Kim Jong Una. Kljub temu, da je Kitajska prav tako nezadovoljna z ravnanjem Jong Una, pa njihova vlada še vedno ne želi spremeniti njunih odnosov. Kitajski predsednik tako ni sprejel še nobenih zavez glede Severne Koreje ali trgovanja z ZDA.

Nekdanji svetovalec predsednika Obame Evan S. Medeiros ocenjuje, da Trump očitno poskuša z različnimi vzvodi vplivati na Kitajsko, vendar po njegovem to ne bo delovalo. “Tudi, če bi delovalo, pa je povezovanje s Kitajsko lahko kontraproduktivno, saj krepi kitajske najslabše instinkte.”

“Severna Koreja je problem, ki ga bomo rešili”
Trump pa se je dotaknil severnokorejskega vprašanja tudi na novinarski konferenci po četrtkovem bombardiranju ciljev Islamske države v Afganistanu z največjo nejedrsko bombo. Na vprašanje o tem, ali je bila “mati vseh bomb” vržena tudi z namenom, da zastraši Severno Korejo, je dejal, “da je vseeno, kakšno sporočilo nosi, saj ni nobene razlike ali ga ima ali pa ne. Severna Koreja je problem. Problem, za katerega bomo poskrbeli”.

C. Š.

 • Franc Šink

  Kaj hudiča ta Trump še čaka? Vse pizdarije prihajajo iz bližnega in dalnjega vzhoda.

  • Aron

   In kaksno nevarnost predstavlja zahodu Severna koreja?

 • Aron

  Ahaha, kako je Drumpf nategnil pol Amerike in del Slovenije.

  • xtc

   Ja res je nategnil je rusofilske komubnisteke ;da se kar bliska:

 • Krtača17

  Eh tale Trumpek je zmer bol trumpast…

  • xtc

   Pameten bo ko bo izbrisal Assada;Putiko in Kima z političnega zemljevida:

 • Demonkrat

  To je mednarodna korupcija.

 • Artur

  Takšni so šele nevarni za svet , človek pri takšnih nikdar ne ve kakšno svetovno pi…arijo lahko naredi kadar mu kaj cionistično norega kapne v glavo. http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/04/16/trumpova-iznenadna-transformacija-sokirala-cijeli-svijet-da-li-je-trump-odjedanput-pokleknuo-pred-novim-svjetskim-poretkom/

  • xtc

   tI SI NAVADEN BUMBAR_SPREJE STE HVALILI tRUMPA;KER STE MISLILI ;DA BO PLESAL PO NOTAH VAŠEGA SEKRETARJA V Moskvi ;ker tzega noče ste pričeli bruhati ogenj in žveplo;popolni beboti:

   • Artur

    Nikdar ga nisem hvalil , sem pa upal, da bo pod njim kašna pozitivna osvežitev za cel svet , tudi jaz sem bil proti Klintonci a sem se krepko zmotil v svojem pričakovanju glede na njegove obetajoče izjave v njegovi kampanji kmalu je pokazal svoj pravi prožidovsko cionistični obraz , njihovo novo veliko sr..e že na vidiku.

    • xtc

     sEVEDA STE GA HVALILI IN IZPADLI BEBOTI:vSAK ;KI RAZMIŠLJA TREZNO MU JE JASNO ;DA JE VOLILNA KAMPANIJA ENO;DNEVNA REALNOST PA DRUGO IN INTERESI DRŽAVE;SAMO IDIOTI TEGA NE RAZUMEJO_SEVEDA LEVAKOM JE INTERES DRŽAVE NEPOMEMBEN ONI SAMO ;DA IMAJO ONI:

     • Artur

      In kaj boš imel ti od tega , če bi Ruse spravil na kolena v kar pa zelo dvomim , Ti misliš ,da bodo Rusi kar tako dvignili “roke v vis” seveda pa to ne bodo storili kar je gotovo in, da se zato pri nas ne bo nič poznalo. Levaki, desnaki isti šmoren drugo pakovanje -vsaj pri nas, sami hibridi lahko se obešaš na ene ali pa na druge kolikor te je volja vsi se klanjajo istim elitnim luciferijanskim govnačem od katerih pričakuješ “pozitivno” spremembo s Trumpom na čelu, ja “krasno” že norim od veselja kako bo to pozitivno . Je.li ludi zbunjene.

     • xtc

      Putin se je zadnič us**** v Siriji;je bilo lepo videti;ko so sesuli Assada;sledilo je le še jamranje:

     • Artur

      Hej Organski portal ali si sploh sposoben razumeti sporočilo tega človeka ki svari pred temi psihopati ….. Iran je na njihovem spisku kakšne bodo posledice za cel svet, če bo prišlo do novega cionističnega sranja ? Ne tebi je najbolj pomembno kako se je Putin zadnjič us..l in kako so sesuli Asada in kako bodo z..bali Iran, ki je že na spisku s posledično ogromno civilnimi žrtvami? Duhovna beda !.https://www.youtube.com/watch?v=yM9EHvoXOaQ

     • xtc

      Da si butl ;ki mu ni para ne dvomim;pa ti sploh veš kaj je ran butl?
      Teokratska islamistična tvorba s šeriatok ;ki podpira in promovira skrajni islam in šarijo in podpira terorizem;kot nekateri Saudski šejki:

     • Artur

      Vidi se, da se ti ni zdelo vredno pogledati prispevek dr. Davida Dukea ali pa nisi razumel kaj je povedal, komu za verjeti glede merodajnih trditev in ugotovitev dejanskega stanja tebi ali njemu odgovor je na dlani vsaj za mene za organskega portala pa “što se babi htilo to se babi snilo” Teraj gusle dok ne ostaneš bez daha hahahaha.

     • xtc

      Da si popoln cepec si dokazal več ni potrebno:
      Ko mi nekdo začne omenjati Iran šeriatarski raj kot vzorno državo;se je vredno povprašati po njegovem mentalnem zdravju:

     • Artur

      In ker ni vzorna po tvojem in po Trumpovem okusu jo je treba devastirat kot Libijo, Irak ,Afganistan , Sirijo ali pa Rusijo a ne in nam naprtiti še več multikulturalnosti s parazitskimi migranti krasno res logika “na višku” . Pa lahko se spomnijo, da tudi k nam še bolj intenzivno izvozijo svojo imperialistično ” demokracijo” navsezadnje imamo tudi pri nas še edini levi režim na oblasti v Evropi, ki ga je treba vzeti še bolj pod komando ko jebe kolateralne žrtve, ki bi nastale z njihovo intervencijo a ne, koga je potem potrebno vprašati po mentalnem zdravju tistega ki opozarja na zlo ali hlapca, ki se klanja tem zlu največji ZDA teroristični drhali . https://www.youtube.com/watch?v=SOGK57xs5Ro
      https://www.youtube.com/watch?v=qfBBF4_hkDQ
      https://www.youtube.com/watch?v=ojcoKnTGf4s

     • xtc

      Glej bebo s*** sam sebi na glavo poglej si Iran V SEDEMDESETIH IN DANES;POGLEJ KAJ SO TVOJI RUSKI DEBILI naredili izAfganistana leglo AlKhaide in nagi;razregani;bosi in ponižani bežali od tam:še parkrat huje kot Američani izVietnasma:
      Tvoji “WATCHI” ME NE TANIMAJO;KOTTVOJA MOSKOVSKA PROPAGANDA IZPADAŠ PA BEDAK:

     • Artur

      MOJI RUSKI RUSKI DEBIL !!?? Pa ti si res totalno usekan! Ma je.e se meni za Ruse in za Putina ali za Trumpa kdo ima več masla na glavi ali ga ima manj stakni si že enkrat fijakerske plašnice in enkrat končno začni dojemati širšo sliko o tem kdo stoji za tem ruskim ali kravarskim sranjem po svetu ,ki ga je veliko več kot ruskega in kdo dejansko stoji za tem v ozadju prav ali pa tega nisi sposoben razen žalitev. Od xtc organskih portalov res ni kaj razumnega za pričakovati razen brezplodnega nakladanja brezupni primeri ! The end !

     • xtc

      gLEJ TEPČEK KOMUNISTIČNO RUSOFILSKI ;SAMO TOLE;DVEH ISLAMOV NI RAZUMI_ČE NE RAZUMEŠ ODIDI NA PSIHIATRIJO:

     • Adolf Hitler

      sesul so tvoie kislo isprane možgane ti kakec!

 • xtc

  kITAJCI SO DEJANSKO V PASTI:ČE JIM TRUMP ZJ:::::: SPORAZUM JE KRIZA;ČE GREDO Z TRUMPOM V KOMPROMIS TVEGAJO VOJNO Z KOREJO;TEŽAVA JE V TEM;DA JE KIM VSE BOLJ NEOBVLADLJIV IN BI MORALI ZADEVE REŠEVATI S SILO IN TO KOPENJSKO VOJSKO;BILI PA BI HUDO PRIZADETI ;SAJ BI VERJETNO AMERIČANI PREPREČILI VSAKE VEČJE AKCIJE RAZEN KOPENSKIH;KJER PA BI UTEGNILO BITI MNOGO ŽRTEV;SAJ BI SE LAHKO KLJUB TEMU ZGODILO;da bi J KOREJA NATO S SOGLASJEM ZDA podpirala kimov režim z namenom vojaškega izčrpavanja Kitajske:

 • tarantela

  Hillary je svarila, da je nevarno, če ima takšen človek, kot je Trump, možnost, da pritisne na gumb.

  • rrrrr

   Kilary naj se raje ukvarja z gumbi na moževem šlicu

   • Bastian

    Za njo je njegov šlic že zdavnaj zapečaten.

  • Adolf Hitler

   na kak gumb to misliš kai bo sploh poletelo? če ie vse stara šara vse en velika propagancskin židovski velek nasran lažniv sekret!hahhahahahahaahahahaaaaaaaaaahahahahaahaoooooooooooohahahaaha daite se spametovat a ne vidite da vas samo manpoliraio z mediskem elektro židom kai pravi starin pregovor strah ima maso pod kontrolo!gdai bo vas to končno spamatovalo!

 • Demonkrat
 • Ana Job

  Trump ima odlične vojaške svetovalce in stratege (še staro gardo) in brez dvoma je dober pogajalec, kratek in jedrnat. Nikar ne dvomimo v uspeh pogajanj že na začetku. Ostanimo pozitivni.

  • Hun

   a drkas ti nanga vidm da si cist obsedn z Trumpom

   • Ana Job

    To si pa ti, da si na tej strani rdečkar nemaren.

    • Hun

     ma ti sk tezk bolnik

   • Ana Job

    To delaš ti buzi.

   • Janez

    Slovnica !
    Dečko!
    Piše se
    ” s Trumpom”, ne “z Trumpom” – predlogi pred ne-zvenečimi glasovi. L.r. JANEZ KOMENDA

  • FORT WORTH

   Vse zgleda,da je res tako.
   Sicer pa,ce bi bil Reagan se ziv vsega tega sranja sploh ne bi bilo.
   Mislim,da se je do zdaj sploh predolgo cakalo in so se stvari razvijale brez nadzora. Ce pa bomo to se naprej dopuscali se lahko zgodi,da nas caka cas,ko mirna vrnitev v normalnost ne bo vec mogoca…

   • Ana Job

    Pri Reaganu ni bilo zafrkancij. Mislim, da bo, kot kaže tudi Trump zavzel podobna stališča, odločen je dovolj.

 • Ana Job

  Edina rešitev je odstranitev ,, gnojne rane,, ki povzroča infekcijo ampak Kima je zelo tvegano odstraniti, ker je sigurno najbolj varovana oseba na Zemlji. Brez dvoma, da Američani zelo naprezajo možgane, kako bi ga eliminirali ali ,,fentali,, po domače.

  • Demonkrat

   Kdo je kreator dveh Korej?

   • xtc

    Rusi inKitajci:

   • Ana Job

    Rusija in Usa.

   • RATATA

    A ti nisi gledal korejskega filma “Brata v vojni”?
    Mislim na prizor, ko je en prodajal sladoled in se je drl AJSKRIIIM!!!
    Drugi se je drl pa DRUUUTTEEE (!), ponujal je pa loščenje čevljev.

    • traktor

     A mislš, da bi mali, debeli lahko zaplesal Gan gam style na tvoj nick?

     • RATATA

      Tudi če na ta stajl “lepi” in celo “ljudje” plešejo mi gre na jetrno pašteto.
      Njega pa z mojim inštrumentom ne bi matral, saj nisem sadist. Direkt!

   • Adolf Hitler

    judesa

  • Olga

   Mati vseh bomb!

   • Ana Job

    Pozdravljena, Olga. Lep praznik ti želim.

   • Ana Job

    Bravo! Z zemljo bi jih mogli zravnati.

 • Artur

  TRUMP’S NEW WORLD ORDER! REVEALS HIMSELF TO BRAINWASHED SUPPORTERS! RUSSIA PUTIN ROTHSCHILD ISRAEL
  https://www.youtube.com/watch?v=UvLG79D7GM0
  https://www.youtube.com/watch?v=xQBXcHdfrmA
  https://www.youtube.com/watch?v=zvhIYNzBtLs

  • Demonkrat
   • Artur

    Podobno je z Obamo glede na to ,da so “gospodarji-Luciferijanci” tega sveta tehnološko vedno 40 let pred nami “navadnimi smrtniki” ni dvakrat za reči , da ne obvladajo kloniranja so mojstri zločinskega “teatra” žrtve tega pa se ve kdo so vedno in bodo še naprej.
    do končnega cilja ki so ga zapisali na kamen : https://www.youtube.com/watch?v=ltmBNiNr8ww

 • Janez

  No !
  Gospe in gospodje !
  Bodimi no realni !
  Saj smo tu sami odrasli in resni ljudje
  Oba
  CLINTONA – STA ZGODOVINA: OBA STA RESNO NA SMRT BOLNA: Bill ima skoraj zagotovo aids
  H. Clinton pa demenco , Parkinsonovo, psihomotorne motnja, škilo oči, kateter za blato
  itd
  ZAGOTOVO JE BILA ENA NAJVEČJIH “DEMOKRATSKIH POLITIČNIH ZMAG” NAD REPUBLIKANCI
  – ko je H. CLLINTON v PITJU RUSKE
  – “VODKE” – ZA STAVO – PREMAGALA STAREGA REPUBLIKANSKEGA SENATORJA – MC CAINA !
  – H. CLINTON JE SPILA PRECEJ VEČ KOZARČKOV PRAVE RUSKE VODKE – KOT STARI McCAIN.
  – H. CLINTON BREMENI VELIKO KORUPT-KRIMI IN SEX – AFERE SUMOV
  – CHELSEA CLINTON BAJE NI HČI BILLA CLINTONA, AMPAK ? .
  – ex OBAMA baje ni navedel pravih staršev: njegov oče naj bi bil nek havajski marxist, mati ? .
  – Žena OBAME, baje transseksulka je Obamo zapustila, hčeri sta čisti ? . Itd, itd.
  – SOROSU , 87 let – se “kaiera” na veselje mnogih v ZDA – IZTEKA !
  Skratka : ZDA demokrati so nizko. In v težko opisljivi umazaniji. Očitno?!
  Oglejte si
  vse to na stričku Googlu, pod BREAKING NEWS , z dodatkom priimka. Podatke je treba preverjati,
  Kar – danes – niti ni tako težko. Če ne gre za varovane skrivnosti.
  Hvalabogu,
  da je zagal D. TRUMP, UPAJMO, DA MU MANDATA NE BODO PREVEČ MOTILI. L.R. JANEZ KOMENDA

 • Hun

  ti gobc loh otresas drgac si pa cipica mjhna k te z lahkoto raspizdim…ocitno so levaki uspesnejsi ce ti grejo tok na jetra da jih oguljeno omenjas in fatamirganicno vids povsot…

  • Ana Job

   Buzitov kot si ti še povoham ne, ti Kuzlica mala usrana. Jaz sem zate KRALJICA! PEDRSKa CIPICA SI PA TI!

  • Ana Job

   Na blocket si buzerantska Kuzlica alergična na ženske. Pejt svojo smrdljivo rit nastavljati kam drugam.

 • xtc

  Če me kaj zabava me zabava to kako blodijo komunistorusofilni bebavi Putinovi hlapčki na tem portalu potek;ko so dobili dolg nos;ko jeTrump stopil na rep nihovem gospodarju_kakšno lajanje;vreščanje in pljuvanje ognja in žvepla:
  Tepčki so naivno mislili ;da bo Trump Putinov hlapček kot oni_neumnost pa je res stvar ki nima meja:

  • Goran Hvala

   Men bol ti zvenis cel obupan s svojimi izjavami…drgac pa cakam ze skor en mesec odkar je novatv napovedala da bo vojna v evropi ker bo rusija napadla…se nic se ne premika…razen amerosov, ki so zacel v tem mesecu ze mesat drek drugje na svetu….seveda so se kar sami povabli…kot vedno…sirija ocitno ni dovolj…

 • Hun

  Ana Job je tranđa, ki mu hitro prekipi

 • Artur
  • xtc

   Nekateri bedaki še kar nabijate o dobremIranu;jer lada teokracija in stroga šarija IN KJER IMAJO VERSKO POLICIJO ;SAMO BEBCI POČNO KAJ TAKEGA:

 • xtc

  NEPRECENLJIVO JE GLEDATI LEVErusofilsko levaške bebčke v njihovem obupu ;ker Trump noče sdlediti nihovem pastirju sekretarju v Moskvi:

 • xtc

  LEVI IDIOTI MI RAZLAGAJO O DVEH ISLAMIH DOBREM (ŠIITSKEM_SKRAJNEM) IN SLABEM_Sunitskem)
  Tepcem ni jasno ;da NI dveh islamov pač pa le zgolj šarija in nič več ali manj:

 • Artur

  Obstaja Islam, šerijatarstvo – sra..e , obstajajo mešalci sra..a- Cionistične ZDA Trumpike, bolj mešalci sra..a sra..e mešajo bolj smrdi nekaterim to še vedno ni jasno kako je to lahko mogoče.

  • xtc

   bEBCI TVOJEGA KOVA pač obstajajo to je realnost:

   • Artur

    The end !

    • xtc

     Not the end;following puriifaction:

 • xtc

  Lebi rusofilni bedaki;vam razlagajo o dveh islamih;povprašajte muslimane ali o obstaja;odgovorili vam bodo da ne in ;da je Koran sveta knjiga;kar postavlja levake na nivo bebcev;kajti dveh Koranov PAČ NI:

 • xtc

  Levo rusofilni umski invalidi vam razlagajo ;da obstajata dva islama pro ruski in proameriški;poizkusite vprašati muslimana ali to obstaja:
  Zagotovo vam bo podobne treditve zavrnil in zaupal ;da je pač Koran eden in edini brez variant:
  Torej nehajmo se igrati bebce ;saj vsi vemo da so levaki nevarni psihopatski bebci;ki sodijo tja kamor sodijo;vključno z ponorelimi bebavimi komentatorjih z dvem resnicama:

 • garfi

  z rdečimi teroristi se ne sme pogajati
  zločin se ne sme splačati

 • Hribouc

  Trump, kje je pa Melanija?

  Pazi, da ne bo šla z Laibacom prepevat v Pjong Jang!
  Udbokučanistanci so ti jo sposobni speljat prej kot rečeš eks!

 • Hribouc

  Pozor , ljudstvo Slovenistana!

  Vodušek prvi sporoča, da v Pjong Jang plujeta še dve letalonosilki!
  http://www.topnews.si/2017/04/17/proti-severni-koreji-plujeta-se-dve-letalonosilki-podpredsednik-zda-pence-vse-opcije-so-odprte/

  Zares postaja gosto!

 • Adolf Hitler

  on ni kučan!