Trump želi zid kot zaščito pred hordami migrantov: Če ga demokrati ne bodo financirali, ga bo zgradila vojska!

Donald Trump, Chuck Schumer in Nancy Pelosi (vir: twitter)

Ameriški zakonodajalci so se znašli sredi pogajanj, s katerimi želijo preprečiti delno blokado delovanja vlade, ki bi bila že tretja, odkar je svoj mandat nastopil Trump, a predsednik ne popušča. Želi, da kakršenkoli zakon zagotovi zahtevanih 5 milijard dolarjev za izgradnjo obljubljenega zidu.

Predsednik Trump se je odločil, da je čas za izpolnitev njegove največje predvolilne obljube, in kakor kaže, tokrat ne misli popuščati. Od kongresa je tako po poročanju portala Zero Hedge zahteval, da zagotovi pet milijard dolarjev za gradnjo zidu na meji z Mehiko.

Da bi dal svojim nasprotnikom jasno vedeti, da tokrat ne bo popuščanj, je Trump preko Twitterja sporočil, da če kongres ne bo zagotovil potrebnih sredstev, bo enostavno ukazal vojski, da zgradi zid. Kot vrhovni poveljnik ima ameriški predsednik moč, da v imenu državne varnosti zaobide kongres.

Ob tem je Trump tudi obtožil licemerja vodjo demokratov Nancy Pelosi in Chucka Schumerja, ki sta leta 2006 glasovala za financiranje gradnje zidu na meji z Mehiko, kakršnega želi Trump, sedaj pa predlogu nasprotujeta in ga ovirata.

“Navkljub velikim karavanam, ki SO SE oblikovale in napotile proti naši državi, niso bili zmožni priti preko naših novozgrajenih zidov, na hitro postavljenih sten in ograj, iti mimo obmejnih carinikov in vojske. Zdaj so ostali v Mehiki ali pa se vračajo nazaj v države izvora,” je sporočil Trump.

“Ljudje se ne zavedajo, kolikšen del zidu, vključno z opravljenimi prenovami je bil že zgrajen. Če demokrati ne zagotovijo glasov, ki bodo obvarovali našo državo, bo vojska zgradila preostale dele zidu. Oni se zavedajo, kako pomembno je to.”

Pričakuje se, da se bo Trump s Pelosijevo in Schumerjem sestal v torek, saj je rok za finalizacijo proračuna zgolj dva tedna stran.

Ivan Šokić

 • ZatonMesecnikov

  To je edini način, da ne bodo razviti svet preplavile množice iz tretjega sveta. In ga naredile za tretji svet.

  Tudi poligoni za domače ljubljence imajo ograje. Da zunanji ne vdirajo vanj….

  • Hunyađi

   Mehican so katoliki.

   • ZatonMesecnikov

    Religija ima in nima vlogo pri tem. Bošnjaki tudi nimajo arabskih stopenj rodnosti, ampak europske.

    • Hunyađi

     Kaj hoces povedat, da sam seb skodujemo, ker so “nam” otroci strosek. Se pr nasih starsih 70let nazaj je blo 7 otrok v druzin.

     • ZatonMesecnikov

      Rodnost pade, ko se status ženske približno izenači z moškim in ko dobi zaposlitvene možnosti. Otrok je pa v naši družbi vrednost in ne strošek. Isto kot avto, vlagaš vanj. Manj jih je, vendar so kvalitetnejši, kot posledica.

      vsaj tako mislimo.

     • Hunyađi

      Prevec mislimo, racunamo… setać. Enkrat si za pamet-liberal drugic za konzervativnost.
      Pri kvaliteti drzi in ne drzi. Za cisto vsako stvar najdes 10 argumentov drzi in 10argum. ne drzi.

      Kar se tice, da ti potomec naprej ponese rod je vec vrjetnosti, ce mas vec otrok. Tu je pa osnovna matematika v prid kvantiteti- vecja verjetnost, ce ze kolkulirava. Tam kjer je bi moral liberal uporabit v edino poslanstvo.

      Enkrat sva govorils, da ne rabimo migrantov za pucanje cest. da bo prej al slej vse avtomatizirano, tu ti dam prou, ce bi vsaj takrat namenil vec casa otrokom, ko bi nam roboti opravlil delo. Ne vrjamm nit v to..Japonska kaze ravno obratno sliko. Mravle in ves zives dela cel dan samo za potomstvo mi pa za material bogatsvo. Zgresila je Cerkev poslanstvo posledicno pa ljudje.

 • pajot

  Zakaj ima vsak drugi lastnik hiše v sloveniji ograjo okoli svojega teritorija? Zaradi insektov in podobnega sranja? Najbrž ne.

  • Hunyađi

   Da skacemo cez plot;)

 • Hunyađi

  Trump je bil in bo ostal levicar. Mali Tito.
  Vojaki bodo na koncu gradili zid bratstva i jedinstva.

 • Caetano

  Trumpa tudi v tem vprašanju odločno podpiram. Ustavil je že najbolj nevarno islamistično imigracijo iz držav, ki so prepredene z islamističnimi milicami. Nevarnost, ki preti iz Mehike sicer ni tako velika vendar pa je tudi ekonomskih imigrantom treba postaviti mejo, saj to ni za nikamor, da se kaj ilegalno valijo v ZDA in zahtevajo potem raznorazne pravice.

  • Waltter

   Tisto z pravicami je delni problem največji je problem ker znižujejo ceno dela. Enako če samo pogledaš npr. Anglijo kaj je uspelo narediti madžarom z ceno dela, potisniliso so domorodce v socialno dno, ceno dela pa znižali na takšen minimum da se sploh ni za pogovarjat.
   Pred leti ko sem delal v Angliji je blo kar normalno da si dobil v IT od 65.000 funtov navzgor, sem pa delal malo poizvedb sedaj pa je problem če dobiš kaj uporabnega za več kot 40.000 funtov mogoče do 45.000 letno.
   V isti firmi je delal že takrat en madžar isto delo za 38.000 funtov, je pa res da je imel že kar velike probleme z plačevanjem stroškov in stanovanja pa to že takrat, med tem pa so še se cene dvignile on pa je vrejtno še vedno na istem samo malo bolj težko živi.

  • lili pili

   Jihad ne prihaja z latinosi, ti so kristjani sompa za trumpa vseeno nepotrebna golazen

 • Franc Ložar

  Me prav zanima,
  kakšna bi bila cena zidu na meji s Hrvaško (dolžina kopenske meje
  je cca 380 km), če pa je cena drugega tira (27 km) 1.400.000,00 €.

  • Olga2345

   Če ne bi bilo Hrvaške, bi bilo v Sloveniji še več tujerodnih divjakov!

  • lili pili

   Ograja ni zid

 • Olga2345

  Bravo Trump!

 • tonitefalco

  Ljudje poglejte si : Protest pred DZ-jem zaradi sprejema marakeške deklaracije – 1.del na youtube na linku: https://www.youtube.com/watch?v=b3Tksh2dX-U in drudi del na: https://www.youtube.com/watch?v=pCQB7mk7Mms

  • cosmosjasnovidec

   Vse skupaj je en velik kurac.Sramota za posrane slovence kateri se sploh niso udeležili protesta na forumih so pa najglasnejši.
   In kot sem tudi že sam napisal na dan protesta je sramota tudi za sam SDS- kateri se protesta ni udeležil.
   In to je tisti razlog katerega navajam že dolgo časa,da so kot leve tako desne stranke en enak velik drek katerim se gre samo za njihove stolčke za državljane jih pa boli kurac.Tako je tudi vedno bilo.
   Če si državljani sami ne bodo pomagali ter naredili reda v Sloveniji jim pomagal ne bo nihče.
   Ustanoviti bi se morala neodvisna nova stranka v kateri ni ne levih ne desnih povsem neodvisna ampak take seveda ne spustijo zraven nobeni od teh.
   Koristi za državljane na žalost ni ne od levih ne desnih kar se je že izkazalo saj so vsi bili na oblasti in nihče ni pokazal nikakršne posebne koristi.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Stric iz ozadja

    Evo jo https://www.zedinjenaslovenija.si/zakaj-zedinjena-slovenija/ pravjo da niso niti levi niti desni.

   • Goran Hvala

    si mislu sramota za hujskaske jansevike… sam gobec vas je.. bojevniki na racunalnikih in telefonih….:-)…baje da se. je se predstavitve neke babure iz kmetije udelezilo 3x vec folka… vidis kolk resno vas jemljejo nejanseviki.. :-)

    • Darth Vader

     drgač imaš pomešane pojme…..janševiki so tisti, ki so mehki, prijazni, vljudni, državotvorni, hodijo na volitve, nekateri v cerkev, tretji po državotvornih proslavah in obeleževanjih………in oni nimajo veze z desnico in desno politično orientacijo slovencev……so samo mičken vrhec ene malce globje ledene gore…..ki se je aktivirala…..podeželje, tisto tapravo slovensko, ima nabrušene vse gozdarske pripomočke, trahtorje za 200.000eur smo opremili z 5 tonskimi hidravličnimi plugi, ki barikado vozil z 180 konjskim dizelskim motorjem in navorom v rangu tanka razbijejo, kot da bi bili avtomobili leseni……vsi vedo, kdo jim uvaža ilegalce in kdo jim krade denar in žal po tvojih mokrih sanjah, nihče več ne govori o janezu…..tko da kr pogumno :) za vas je ljubljanska obvoznica postala zunanji šengen ;)

   • lili pili

    Prvic se v popolnosti strinjammm

  • lili pili

   Glupa masa in stari prdeci nic posebnega ze videno

   • xtc

    Težava je ,da ste glups masa slo levaki ,če vas nebi bilo ali tako kot 91 ko vam je gate v r**** vleklo bi bili danes Švica-smo pa po vaši zaslugi Yuga.

    • lili pili

     Glej, ce leta 91 ne bi bilo levakov, kiso bili za samostojnost bi danes ziveli v drugi drzavi… ne pozabit, da tudi danes desnicarjin ne spravite skupaj vec kot 32 poslancev, jelencicevih ne stejem

 • xtc

  Bravo Trump na razdaljo dometa pa namestiti še Planhaxe.

 • Stric iz ozadja

  A Mehika ne da denarja?

 • McBobo
 • Vince Blake

  Staybell…?
  Kje za božjo voljo pa si? Nestrpno čakamo tvoje umotvore.

 • cosmosjasnovidec

  Trump ispolnjuje vse kar je pred volitvami obljubljal pri nas pa nesnage nimajo nikakršnega karakterja.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Stric iz ozadja

   Tud to da bo Mehika placala zid?

   • Goran Hvala

    placal ga bodo ameriski davkoplacevalci….sploh tisti ki jih je najvec in katere je nategnil da so ga volili….:-)

    • Darth Vader

     zato, da jim ilegalci ne bodo kradli delovnih mest in kapitala – varčevalni ukrep

 • Lojz

  Če Trump toliko želi zid, ki ga nihče drug noče pa naj ga še sam financira. Dnarja ma dovolj.

 • Van Der Waals

  GO TRUMP!!! EVROPA TUDI POTREBUJE ZID!!!

  • Staybell geenius

   hahahahaha

 • lili pili

  Zidovi samo za kratek cas resijo problematiko, spomnite se na kitajski zid, berlinski zid, tudi rimljani so jih gradili in kaksna je vrednost le teh….. drhal je vedno zmagala glejte zgodovino

 • Staybell geenius

  hahahahaha, pa saj človek več ne ve kaj bi rekel…..

 • Staybell geenius

  Torej če ga ne bodo plačali davoplačevalci, ga bodo plačali davkoplačevalci. Ok.
  Sicer pa itak vsi vemo, da je “zid” (ograja) daleč najbolj učinkovito sredstvo za odganjanje narkokartelov in teroristov.

  Ste slišali, kaj je Trump nazadnje izjavil? Da ga ne bo več v Ovalni pisarni, ko bodo ljudje občutili uničujoče posledice njegovih davčnih rezov. To je ta “ljudski človek”, kateremu njegov kult (drugega izraza pač ni) dnevno liže stopala. Ja, govorim o vas, navijačih.

  Ja, ja, saj vem…. “ampak Obama…..Hillary……Kučan……”

 • cosmosjasnovidec

  Zid gor dol je stvar ZDA.
  Bolj prikladno bi bilo,da se pojasni kaj je pripomoglo,da je crknila oziroma očitno pakt z ostalimi manipulacijskimi mediji sklenila Nova24TV.
  Objavljajo se kritike za vse živo z onemogočenim komentiranjem kar nima nikakršnega smisla,da tak portal sploh obstaja.
  Kakorkoli gledano se na portalu z onemogočenim komentiranjem lahko manipulira po svoji volji saj se ne more podati komentar kar je res in kaj ne.Torej,če jaz primer napišem,da je sedanji čas zelo vroč ter poleten ter,da se v najhujši sončni vročini ljudje že hodijo kopat na kopališča ter morje bo to držalo,ker tako ali tako nihče ne more napisati,da to ni res oziroma ne drži.
  Torej je taka odločitev Nove24TV sporočilo obiskovalcem,da si naj poiščejo drugi portal kjer je komentiranje omogočeno v kolikor hočejo med sabo komentirati.
  Zanimivo ampak to se res ni pričakovalo.Sicer pa komentiranje več ni potrebno saj je minil čas volitev.
  Hehehe očitno imajo nekateri levaki prav,da obstajajo naivne ovce.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-