fbpx

Trumpov sekretar za zunanje zadeve odpustil vse ljudi, povezane z Obamo

Donald Trump

Trumpova ekipa je končno prevzela nadzor nad vlado! V ZDA zdaj pričakujejo podobne ukrepe tudi v CIA, NSA in FBI.

Novi ameriški zunanji minister Rex Tillerson se je že zdaj lotil “spomladanskega čiščenja” – zunanje ministrstvo je namreč očistil vseh ljudi, ki so delali za Baracka in Michelle Obama. CBS News poročajo, da je moralo prostore ameriškega zunanjega ministrstva v četrtek zapustiti vse osebje, vključno z namestnikom državnega sekretarja za upravljanje in svetovalcem, ki so bili kakorkoli povezani z Obamo.

Na spletni strani Conservative Fighters pa je napisano, da se je večina zaposlenih še iz Obamovih časov spustila iz najvišjega, sedmega nadstropja v pritličje, kar tudi simbolično prikazuje padec v njihovi karieri in kjer imajo njihovi šefi drugačne prioritete kot tisti “tam zgoraj”. Vsekakor omenjena spletna stran pozdravlja Tillersonovo odločitev in dodaja: “Na to smo upali! Zdaj naj Trump ‘očisti’ še Belo hišo, da ne bo več uhajanja informacij.”

Rex Tillerson (foto: epa)

Zapisali so še: “Ko predsednikovi pogovori s svetovnimi voditelji uhajajo v javnost, izpademo kot popolni amaterji in zgube. Govorimo o našem poveljniku, ki bi moral biti zaščiten z mnogimi plastmi tajnosti in strokovnosti. Vsekakor moramo ustaviti uhajanje informacij v javnost, Trumpova ekipa pa mora delovati enotno, da se bo Trump lahko posvetil predvolilnim obljubam. Trump potrebuje v vladi zaveznike, vse sovražnike pa daleč stran od sebe.”

M. S.