fbpx

Trumpov sin pozdravil projekt novega socialnega omrežja, za katerim stoji 100 nekdanjih uslužbencev Facebooka in ne bo cenzuriralo drugače mislečih

Donald Trump mlajši (Foto: epa)

New York Times je nedavno objavil, da sto nekdanjih uslužbencev Facebooka pripravlja teren za novo socialno omrežje, alternativno Facebooku in bo dovoljevalo vsebine, ki jih Facebook zadnje čase intenzivno cenzurira. Namero je pozdravil tudi sin predsednika ZDA Donald Trump mlajši.

“Z veseljem bi podprl novo verzijo Facebooka, vendar bi raje videl, da konservativci iz Silicijeve doline sami pričnejo s projektom,” je v intervjuju odgovoril sin predsednika ZDA Donald Trump mlajši na vprašanje, ali volilni štab predsednika Trumpa stoji za ustanovitvijo tovrstne platforme.

Socialna omrežja ne opravljajo svoje funkcije zaradi diskriminacije drugače mislečih 
V javnost je prišla tudi novica, da je vodilni strokovnjak Facebooka Brian Amerige na oglasno desko podjetja zapisal sporočilo o politični pristranskosti: “Smo politična monokultura, netolerantna do drugih stališč. Trdimo, da sprejemamo vsa stališča, vendar hitro napademo vsakega, ki ima drugačno stališče od levičarske ideologije.” Njegovo sporočilo so hitro odstranili, vendar je vseeno doseglo nekatere medije.

O cenzuri na najbolj vplivnem socialnem omrežju je nedavno spregovoril tudi predsednik ZDA Donald Trump in na Twitterju zapisal, da socialna omrežja popolnoma diskriminirajo republikanske/konservativne uporabnike. “Jasno in glasno v imenu Trumpove administracije povem, da tega ne bomo več dovolili,” je bil jasen predsednik.

Zaradi vse slabših razmer na socialnih omrežjih in vse večjega vpliva na ameriško politiko bosta pred ameriškim odborom za obveščevalne službe 5. septembra zaslišana vodja Twitterja Jack Dorsey in operativna vodja Facebooka Sherly Sandberg.

C. Š.