Trumpov svetovalec napovedal nove sankcije proti tiranski Kubi, Venezueli in Nikaragvi

John Bolton (Foto: STA)

Svetovalec ameriškega predsednika Trumpa za nacionalno varnost John Bolton je napovedal uvedbo novega kroga sankcij proti “tiranski trojki”, kot je poimenoval Kubo, Venezuelo in Nikaragvo. Jasno je sporočil tudi, da Trumpova administracija ne bo trpela tiranskih diktatur v svoji bližini. Vse omenjene države so zloglasne zaradi revščine, nasilja nad opozicijo in kršenja osnovnih človekovih pravic, v zadnjem času pa vse bolj tudi namerno škodijo interesom ZDA v regiji.

Svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa za nacionalno varnost John Bolton je oznanil, da bo “tiranska trojka” padla v času Trumpove administracije in ob tem napovedal predsednikovo podporo novemu krogu sankcij, specifično usmerjenih proti sektorjem, ki so najbolj donosni za nedemokratične režime omenjenih držav. Tako bodo na primer uvedli nove omejitve za venezuelsko naftno industrijo, prepovedali pa bodo tudi ameriškim državljanom, da poslujejo s kubanskim vojaškim režimom, ki obvladuje večino kubanskega turizma. “Tiranska trojka, trikotnik terorja, ki se razteza med Havano, Caracasom in Managuo, je razlog neizmernega trpljenja ljudi, vir nestabilnosti v celotni regiji in zibelka komunizma na zahodni polobli,” je še pojasnil Bolton v miamijskem Freedom Towerju. Dodal je še, da je humanitarna kriza, ki se v Venezueli izkazuje v pomanjkanju nujnih zdravil, nedelujočem zdravstvenem sistemu in lakoti rezultat uspešne implementacije socializma.

Socialistične države med seboj tesno povezane, ZDA pa namerno nagajajo
Kot še poroča Breitbart, so leta raziskav s strani nevladnih organizacij s področja varnosti razkrile, da se v Venezueli nahaja vojska vsaj 93 tisoč kubanskih vojakov in uradnikov, ki pomagajo pri ohranjanju Madurovega režima. Pri Foundation for Human Rights in Cuba so tako sklenili, da brez izdatne podpore Raúla Castra, kubanske komunistične partije in vojske socialističen režim v Venezueli ne bi več obstajal. Medtem, ko v Venezueli prebivalci umirajo od lakote pa Madurov režim načrtno škodi interesom ZDA v regiji. Tako smo že pisali, da srednjeameriško migrantsko karavano financira prav venezuelska vlada, v njej pa so vključeni tudi muslimanski teroristi z Bližnjega vzhoda. Tem v Venezueli izdajajo tudi uradne dokumente države, je razkril španski novinar Emili J. Blasco.

Diktator Maduro (Foto: epa)

Za Trumpa človekove pravice na prvem mestu še preden je vstopil v politiko
Predsednik Trump je bil sicer znan kot velik zagovornik človekovih pravic in brezkompromisen nasprotnik komunizma še iz časa, preden je vstopil v politiko. Kot poslovnež je tako leta 1999 za Miami Herald povedal, da je prejel številne ponudbe za izgradnjo hotela blagovne znamke Trump na Kubi, ko pa se je moral odločiti med velikimi zaslužki in človekovimi pravicami, zanj ni bilo dileme. Po napovedi predsedniške kandidature pa je leta 2016 prva javna podpora prišla iz Zveze veteranov Prašičjega zaliva, po tem, ko je napovedal preobrat v politiki ZDA do Kube po nevarnem zbližanju z režimom v času predsednika Baracka Obame.

J. Ž.

 • Domoljub

  “Predsednik Trump je bil sicer znan kot velik zagovornik človekovih pravic.”

  Po temle ne bi bilo slabo, če bi se kar samoukinili.

  • xtc

   Še preje pa levake.

 • xtc

  Ja komunistične greznice je trreba stretzi vse tri so prijateljice SLO levakov.
  Prav smešno je gledati ,kako SLO levaki navijajo za Kitajsko ,ki ji bo Trump nabil nove carine,seveda ta namerno niža Juan,ampak zadeva gre le nekaj časa nato sledi fuinančni zlom sploh če udari kriza.

  Kajti začetno zaupanje nad Kitajci v Afriki je splahnelo in večinoma so se afriške države pričele otepati vlaganj Kitajcev.

 • Van Der Waals

  KOMUNIZMA TREBA UNIČIT. BOGI LJUDJE NASEDAJO LAŽEM!!!!

 • Staybell geenius

  “Vse omenjene države so zloglasne zaradi revščine, nasilja nad
  opozicijo in kršenja osnovnih človekovih pravic, v zadnjem času pa vse
  bolj tudi namerno škodijo interesom ZDA v regiji.”

  Če bi američani dali kaj na boj proti revščini, nasilju in kršenju osnovnih človekovih pravic, se nebi ukvarjali s temi državami, temveč s svojo lastno.

  Veliki častilci prostega trga bi nabijali sankcije, ker ta isti prosti trg ne deluje njim v prid.
  Še dobro, da se je vmes popolnoma pozabilo na Savdijsko morjenje lastnih kritičnih novinarjev.
  In še: kdaj bomo Brazilijo lahko začeli imenovali desničarski raj? Pred ali po umoru 30.000 političnih nasprotnikov, kakor obljublja in napoveduje Bolsonaro?

  • Clemen J.

   Večina revnih v Ameriki je illegalnih priseljencev iz teh držav ki jih omenjaš. Koliko američanov zbeži v venezuelo, zato ker so revni v ameriki?!?

   • Staybell geenius

    In iz kje pobiraš tako statistiko? Lahko dobim verodostojen vir za taka natolcevanja?

    • Clemen J.

     Če znaš izbrskat vse bedarije ki si jih izmiljujejo mediji o trumpu, boš statistiko revežev z lahkoto našel.

     • Staybell geenius

      Torej nič, ok.
      Spomni me naslednjič, da te ne smem jemati resno

     • Clemen J.
     • Staybell geenius

      To poročilo je staro slabih 20 let, podatki v tem poročilu pa 22 let.
      Če bi jaz tako staro poročilo nalimal, bi ga upošteval?

     • Staybell geenius

      Kje si zdaj?
      Kam si se skril?
      Si tak tudi v resnici? Da se nemudoma skriješ v luknjo ko je potrebno pokazati dokaze?

      Potem pa pričakuješ, da te bo kdo resno jemal.
      In še vedno mi nisi odgovoril glede sporazume Molotov-Ribentrop iz leta 1939.

      Bednik.

     • Staybell geenius

      In še kar nič od tebe, zdaj že dva polna dni.

     • Clemen J.

      Kaj dva dni že iščeš pa nič?!?

 • Staybell geenius

  ZDA – država, ki ne dosega niti minimalnih demokratičnih standardov, saj zakonodaje v 96% primerih pišejo lobisti in donatorji. Tisti, pri katerih se politik zaposli po koncu mandata.
  Edina razvita država na svetu, kjer bankrot povzročijo zdravstveni stroški. In to pri približno milijon ljudeh na leto. Vsako leto.

  • Clemen J.

   ne nabijaj, če bi jih miljon na leto bankrotiralo, potem bi bila amerika na stopnji venezuele, kjer se za WC papir nebi mel. Amerika je trenutno država kjer je na leto največ novih miljonarjev. Sedaj pa v jok in na drevo!

   • Staybell geenius

    Že če eden bankrotira zaradi zdravstva, je katastrofa. SI predstavljaš kaj takega v Avstriji, Franciji, Veliki Britaniji, Finski?
    Point je, da so ZDA država, ki si definitivno lahko privošči univerzalno zdravstveno zavarovanje za vse državljane, ki je poceni in krije večino storitev.

    Kaj ti pomaga število milijonarjev, medtem ko ti lastni volilci crkujejo in bankrotirajo? Zakaj misliš, da je število milijonarjev tista statistika, ki kaže na zdravje države??
    Mimogrede, še vedno nisi odgovoril glede sporazuma Molotov-RIbentropp

   • xtc

    Ne more za rep visi dol.

 • Staybell geenius

  Trump se ravno zdaj, v tem trenutku, pred svojimi navijači na zborovanju hvali, kako so republikanci tisti, ki hočejo zdravstveno zaščititi ljudi s ščitenjem klavzule o “predhodnih stanjih”, t.i. “preexisting condition”, ki je ena najbolj priljubljenih delov Obamacare. To govori, medtem ko je njegova administracija v sodnem postopku, kjer zagovarjajo, da je točno ta del Obamacare, pazi, NAUSTAVEN.

  Torej svojim retardiranim navijačem govori, kako jih bo zaščitil, medtem ko jim ISTOČASNO jemlje stran točno to zaščito, o kateri je govoril. In ti idioti mu še naprej jedo iz roke.

  Torej večje, v nebo vpijoče in bolj kristalno jasne hinavščine ne boste našli nikjer.

 • tarantela

  Bojda trumpli pripravljajo sankcije proti vsej Južni Ameriki! Bojo že vidli hudiča, kwa se to prav!?
  Dodatek: bojda bodo izvzeli Argentino, tam živijo boljši ljudje, namreč domobranci in SSovci, ki so zaenkrat zaustavili tretji gospodarski krah v tej državi, vsaj za nekaj časa…